10 gedachten

Net toen ik zat te dubben waar ik vandaag over wilde schrijven, las ik het berichtje op Frederique’s Wereld, over 10 gedachten. Omdat zij ook aan mij het stokje doorgaf, mag ik nu ook 10 gedachten van vandaag opschrijven. Ik zeg maar vast vooraf: ze zijn niet zo spannend, maar toch:

1. Dat het me erg goed deed dat ik onverwachts familiebezoek kreeg
2. Dat het dit weekend nog flink doorwerken wordt, maar dat dat wel betekent dat ik komende week weer mooie sprongen maak met de verbouwing
3. Ik heb zoooooo’n zin in lekkere chocolade dingen enzo, maar dat is vaak niet echt budgetvriendelijk en we moeten op het moment toch best wel oppassen
4. Ik moet nog steeds de meterstanden opnemen, maar denk er alleen maar aan op momenten dat ik er echt geen zin in heb
5. Ik twijfel nog of ik zo even naar het Kruidvat zal gaan. Heb nog wat dingetjes nodig voor de kerst (ik ben door de familie aangewezen als degene die wat kerstpakketjes samen mag stellen)
6. Voor de kat is het niet zo leuk dat het buiten koud is, maar stiekem ben ik wel blij dat dat betekent dat ze zo’n beetje de hele dag bij mij op schoot zit
7. Ik heb in tijden niet zo goed geslapen als op mijn nieuwe bed, was een aderlating, maar ik ben heeel blij met het resultaat
8. Ik heb nog steeds maar weinig aan kerst gedaan, net of ik de moed niet kan verzamelen om alles van stal te halen
9. Blij met de onverwachte cadeautjes
10. Moet heeeeeeeeel nodig naar de wc, dus even blij dat ik tien dingen heb kunnen bedenken!

Ik geef het stokje door aan:
Oryx
Blondy Bespaart
Verg(r)eetmenietje

Als jullie zin hebben, ben ik benieuwd naar jullie 10 gedachten! En hieronder reageren kan natuurlijk ook altijd 🙂

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Haha, nou bij deze:

  1. Ik ben vanochtend met de zwarte kater die aan kwam lopen naar het asiel geweest.
  2. Dit om te controleren of hij gechipt was en wie zijn baasje dan was?
  3. De kater bleek ongechipt en ongecastreerd te zijn.
  4. Zou het dan een zwerfkater zijn of toch een kat met een baasje?
  5. De kater is namelijk wel vriendelijk en geeft kopjes als hij eten wil hebben.
  6. Dan de vraag of ik hem in het asiel wil laten of mee terug naar huis wil nemen? Moeilijk moeilijk!
  7. In het asiel kunnen eventuele baasjes altijd langskomen, terwijl ik regelmatig weg ben en de kater loopt zelf ook in en uit.
  8. Ik heb hem dus maar in het asiel achtergelaten, waar ze goed voor hem gaan zorgen.
  9. Als niemand hem komt ophalen, wordt hij gecastreerd en gechipt, onderzocht door de dierenarts, ontvlooid enzovoort, en gaan ze nieuwe baasjes voor de kater zorgen.
  10. Maar nu mis ik de kater wel! Het was wel gezellig in huis met hem op z'n stoeltje. Moet ik hem dan maar weer gaan halen straks? Pfff, ik word nogal moe van mezelf.

 2. Wat knap dat je hem weg hebt gebracht! Maar ik denk wel dat ik 'm weer op zou halen :$ Als het een hond was, was het een ander verhaal, maar katten zijn best wel op zichzelf en hebben er (volgens mij) niet echt moeite mee om alleen te zijn. Zeker niet als ze zelf in en uit kunnen lopen. Maar goed, ik ben dan ook echt overgevoelig voor 'zielige dieren' en katten in 't algemeen…

 3. Ja, ik vind dieren ook gauw zielig. Ik voel me nu ook best schuldig! Ik hoop dat hij een baasje heeft, en dat ze snel herenigd worden. De kater trilde ook wel een beetje toen hij uit het mandje kwam, volgens de asielmedewerker. Ze vond hem een held op sokken.

 4. Altijd leuk om de gedachten van een ander te weten.

  Ik heb wat Sintchocolaatjes ingeslagen, dus ik kan even vooruit. maar zooo slecht voor de lijn. Maar dat is de hele maand.

  Liefs Frederique

 5. Dit is echt heel grappig! Heb jij mijn 3e gedachte gezien? Gaat ook over CHOCOLA! Precies op dezelfde plek!
  Groetjes,

 6. Ik ben benieuwd,hoe jullie dat doen? Die 10 gedachten uit de ontelbare brei van gedachten zeven. Was het iets van het laatste kwartier? Of waren die gedachten nadrukkelijk aanwezig?Of een soort titel van een heel overdenk-stuk?Groeten Izerina

 7. Ik heb gewoon neergezet waar ik op dat moment aan moest denken. En dan ook eigenlijk in volgorde van binnenkomst. Op zich best eens lekker, want ik wil nogal veel in mijn hoofd doen, waardoor ik uiteindelijk ook weer dingen vergeet, mijn planning in de soep laat lopen of mijn hoofd op knappen laat staan. Opschrijven is dan wel even een keertje lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.