Vooruitgang

De laatste tijd lijkt het alsof de meeste dingen ongeveer even hard gaan als dikke stront door een vergiet: niet. Het verbouwen gaat rustiger, het sparen lijkt traag te gaan vanwege het grote bedrag waar we naartoe moeten, veel grote sprongen zijn al gemaakt, waardoor kleine sprongen lang zoveel indruk niet meer maken. Best wel vervelend, want je hebt dat gevoel dat het goed gaat eigenlijk wel nodig om weer door te zetten. Want hoeveel we al gedaan hebben, af is het nog lang niet en er is nog veel wat we kunnen (en moeten) doen, om er b.v. komende winter weer lekker warm bij te zitten.

Daarom heb ik er eens even wat foto’s bijgepakt om te kijken wat we eigenlijk dit jaar nu allemaal al gedaan hebben. En dat valt toch niet echt tegen:

– Buitenboel bijna helemaal geschilderd
– Nieuwe deuren binnen
– Nieuwe dakgoten
– Tuin onderhoudsvriendelijker maken (nog niet af, work in progress)
– Verwarming netjes afgewerkt
– Nieuwe deurlijsten binnen
– Berg geld bij elkaar gespaard zodat het dak zo gedaan kan worden
– Dakkapel opgeknapt
– Buitenlampen vervangen
– Schuur opgeruimd
– Zolder dichtgemaakt en deels van gipsplaten voorzien
– Veel opgeruimd/weggedaan
– Bureau gemaakt
– Logeerkamer opgeruimd
– Ruim €4000 afgelost op de hypotheek
– En vast nog wel veel meer dat ik nu vergeet…

Kortom, het gaat nog steeds hartstikke hard. Als ik er straks even doorheen zit, dan ga ik gewoon dit lijstje weer een keer langslopen, om mezelf eraan te herinneren dat we hartstikke goed bezig zijn.

Heb jij dat ook wel eens, dat je gevoel niet helemaal overeen komt met de werkelijkheid?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Een lijstje werkt heel prima. Niet een actielijstje dus, maar een lijst met klussen en klusjes die je afhebt, zodat je jezelf kunt motiveren en ook eens belonen (met kopje thee en zelfgemaakte cake in de tuin zitten bijvoorbeeld, en dan tevreden je lijst nog eens bekijken).
    Ik vind jullie lijst heel indrukwekkend eerlijk gezegd!

  2. Hartstikke fijn toch dat jullie al zoveel gedaan hebben?
    Ik werk ook graag met lijstjes, een fijn gevoel zeker als je al zoveel door kan strepen wat er al gebeurd is.

  3. Ontzettend veel gedaan al dit jaar! Mag je trots op zijn! Zelf heb ik het ook wel eens hoor, dan wil ik te snel sparen dan dat ik daadwerkelijk kan….ik mag van mezelf een bepaald bedrag "uitgeven" wat dus niet gespaard hoeft te worden, maar ik merk aan mezelf dat ik toch zuinig leef om ook nog iets van dat geld over te houden om het toch door te sluizen naar mn spaarrekening…..Gewoon doorgaan en dan wordt het lijstje vanzelf langer! Succes ermee hoor.

    Groetjes Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.