Gezonde verjaardag

Over ongeveer een maand hebben wij weer een verjaardag te vieren. Dat doen we niet groots ofzo, maar als er mensen komen, is het wel prettig om wat lekkers in huis te hebben. Normaal gesproken is dat chips, nootjes, toastjes, enzovoorts. De gebruikelijke hap, om het zo maar te zeggen. Maar deze keer doe ik eigenlijk liever wat anders. Niet allerlei snacks, maar iets dat lekker én gezond is. Ik ben nu dus vast aan het kijken naar gezonde (of redelijk gezonde) hapjes, die ook lekker zijn, zodat geen gast het idee heeft voor een konijn aan te worden gezien.

Ik heb tot nu toe op het lijstje:

– Zelfgemaakte gehaktballetjes van biologisch gehakt/vegagehakt (iets warms is altijd lekker)
– Rauwe groenten met dip
– Noten (en dan niet gezouten, maar ‘puur’, b.v. door elkaar met rozijnen, als een soort studentenhaver)
– Hapklaar fruit (druiven, aardbeien, bessen, etc.)
– Toastjes/broodjes met iets dat niet stijf staat van de suiker/e-nummers
– Wraps
– Naturelchips zonder toevoegingen

En toen was het wel een beetje gedaan met mijn inspiratie. Hebben jullie nog leuke tips? Het gaat me vooral om gezond/lekker. De prijs is ook belangrijk, maar aangezien we toch geen hordes aan bezoekers krijgen, wil ik dat een keer niet de doorslag laten geven. Zelf maken is geen probleem, maar ik vind een combinatie altijd wel prettig, dus niet alles zelf maken, maar ook niet alles uit een pakje. Wat dat betreft is fruit e.d. superhandig; dat doe je gewoon in een bak 🙂

Wie heeft nog lekkere en gezonde tips voor een verjaardag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Superlekker, gezond en goedkoop; hummus maken van kikkererwten, garneren met olijfolie, paprikapoeder en komijn. Superlekker op een stokbroodje.
  Ook lekker op een stokbroodje, maar ook bij een chippie; guacamole van avocado's. Ook supergezond dus, kan goedkoop als de avocado's in de aanbieding zijn.
  Zelfgemaakte eiersalade en tonijnsalade zijn goedkoop, superlekker en heel gezond.

  Krijg zelf ook gelijk zin in een feestje!

 2. goh, jij hebt wel grotendeels opgenoemd wat hier altijd op tafel komt, druiven, aardbeien, worteltjes, wat chips en nootjes en vaak bak ik nog cupcakes… 🙂 ik mail ook nog even in verband met iets.

 3. Wat ook heerlijk is zelf kruidenboter maken, stukje kaas met wat mosterd, olijfjes, zongedroogde tomaatjes, tzatziki. Zelf maak ik vaak kleine filohapjes gevuld met spinazie of feta.

  Tja en hummus staat standaard bij mij op tafel. Goedkoop om te maken, leuk om mee te varieren en nog nooit iemand gehoord dat ze er niet van hielden.

  Jessica

  1. Nog een aanvuling: gemarineerde kippevleugeltjes, zalm of makreel op toastje… Pff er zijn zo veel lekkere maar ook gezonde dingen te bedenken.
   Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk op tafel zet.

 4. Zelf een broodje met ui en knoflook bakken, en dan de zelfgemaakte spreads uit de reacties hierboven erbij geven…
  "gewone" ongezouten pinda's of andere noten in een koekenpan verhitten met knoflook en kruiden (wel blijven roeren), krijg je pittige noten van…
  Succes! Je zult straks niet kunnen kiezen uit alle suggesties, en kunt vast weer een paar verjaardagen vooruit 😉

 5. wij kregen laatst op een feestje fruitspiesjes aangeboden. Dus sateprikkers met bijv. appel, meloen, aarbei, druiven er aan geregen. Die waren in een halve galiameloen(op zn kop) gestoken voor de presentatie. Later nog een variant met komkommer, wortel, radijs en tomaatje.

 6. een goed idee om wat gezonde snacks voor te schotelen! mijn moeder had voor mijn verjaardag tzatziki gemaakt, heel simpel, met griekse yoghurt, veel knoflook en komkommer! het was erg lekker! je kunt het serveren met broodjes naar keuze! ook maak ik zelf vaak een koude pastasalade met tonijn en citroen.

 7. wat ik zelf meestal serveer op een verjaardag is een rolletje ananas met een wikkeltje van tuinkruiden kipfilet. Vind altijd erg grote aftrek hier 🙂

  Ook stukje ei met een magere plakje rookworst eromheen is en blijft een lekker snackje.

  quiche is ook een goed idee.

  Qua brood zou je eventueel ook een turksbrood in stukken kunnen snijden. Zijn de kosten niet en je hebt best veel uit 1 brood dan.

 8. Ook lekker: klein plakje monchou met rookvlees eromheen, of een wrap insmeren met roomkaas (Philadelphia ofzo) plakjes zalm erop. Stevig oprollen en in aluminiumfolie in de koelkast leggen tot gebruik. Dan uit de koelkast halen en in rolletjes snijden van ongeveer 2 cm…prikkertje erin en smullen maar. Je kunt hierbij ook varieren met ham of kipfilet etc.

 9. Lekkere linzensalade, paprika, komkommer, bosui etc, peterselie, koriander en een dressing van sojasaus met olijfolie altijd een succes. Linzen even opwarmen je kan zelf linzen koken of blikjes gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.