Wat zijn jouw verjaardag- en barbecue-klassiekers?

Wat zijn jouw barbecue- en verjaardagsklassiekers?Ook al ben ik straks allang geen 12 meer; mijn verjaardag blijf ik een leuke happening vinden. En straks is het weer zover! Ik hoop van harte dat het weer een beetje meewerkt, want het leek me wel heel leuk om voor de verandering eens een keer een barbecue te houden. Vooraf heb ik dan heel veel ideeën over wat er allemaal te eten en drinken is, maar naarmate het dichterbij komt, vergeet ik de helft en blijk ik automatisch terug te grijpen naar wat eigen klassiekers. Maar iets anders is ook wel eens leuk natuurlijk!

Op de barbecue

Ik heb eigenlijk nog nooit een barbecue gedaan voor mijn verjaardag en ben zelf ook geen enorme eter wat dat betreft, maar ik vind het wél heel gezellig. En mijn familie houdt wel van een BBQ-tje. Zelf ben ik dol op wat burgertjes en kipsaté, misschien een worstje en verder maakt het me niet heel veel uit. Wel heb ik ooit een keer ‘Engeltjes’ op, blokjes kaas die dan in spek gewikkeld waren. Heel apart en heel lekker. Die wil ik nu dus ook een keertje maken. En ik zoek natuurlijk nog wat meer dingen, buiten de geijkte klassiekers.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Lekkere hapjes

Qua lekkere hapjes kom ik meestal uit op kaas, worst, augurk in boterhamworst, stokbrood/toastjes met spul, wraps en wat zoet spul, zoals chocoladerozijnen en M&M’s. En ik denk erover om dit jaar een lekkere M&M-brownie te maken. Op zich niet verkeerd, want al deze dingen eet ik zelf graag en vinden op elke verjaardag gretig aftrek. Maar ook hiervoor geldt; eens een keer wat anders is natuurlijk wel leuk. En daarom gooi ik het ook even hier in de groep…

Wat zijn jouw verjaardags- en barbecueklassiekers? Of beter gezegd: wat mag er straks écht niet op mijn verjaardag ontbreken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Wat hier ook altijd erg goed bevalt: groenten van de BBQ. courgette, knoflook, paprika, champignons, ui snijden, mengen met olijfolie en italiaanse kruiden, zout en peper. Op de BBQ in aluminiumfolie (als pakketje of bovenkant open).
  Een aardappelsalade> makkelijk en goedkoop.
  Een pan nasi (wij maken hem met spekjes, geklutste eieren, ui en sojasaus)
  En natuurlijk rauwkost.
  Wij hebben vaak grote groepen en hiermee is het niet teveel werk en iedereen heeft altijd genoeg met dikke complimenten. Ook het zelf maken van de burgers en de sate is een flinke besparing voor zo’n feestje.
  Veel plezier!

 2. Rocky Roads doen het hier goed.
  Pure chocolade smelten, spekkies erdoor en stukjes biscuit.

  Je kan zo ook pindarotjes maken.

  Voor mijn verjaardag donderdag maak ik een kokosplaatkoek ( gecondenseerde melk met 200 gram kokosrasp) en denk pindarotsjes.

 3. Mon-chou taart hoort in mijn familie tot de standaardtractatie bij feestelijkheden. De basistaart zonder extra toevoegingen.

 4. Wij maken altijd ook het dessert op de bbq.
  Halveer ongepelde bananen in de lengte. Leg de halve bananen op de bbq, wel met aluminiumfolie eronder, bestrooi met bruine basterdsuiker en besprenkel met pisang ambon. Als de bananen gaar zijn, dwz zacht, serveren met een of meer bolletjes ijs. Mmmmmm…
  Groet, Greetje54

 5. Voor verjaardagen maak ik standaard carrotcake met een topping van roomkaas en verse – zonder pakje – boterkoek met amandelen en kokos. Het is zo simpel, maar iedereen smult er altijd van.
  Als avondeten maak ik kip in de hoed en zalm/spinazie quiche. Simpel, maar o zo lekker.

  Barbecueën vind ik altijd een feest. Het liefst maak ik dan zelf aardappelsalade, groenten met knoflook en citroen en mijn ultieme traktatie: banaan opengesneden en daarin chocolade (de choco smelt dan natuurlijk en de banaan is een beetje warm) en dan een KLEIN beetje slagroom.. Hmmmmm 🙂

 6. Aardappels wikkelen in alufolie en tussen de kolen gooien. Overheerlijke gepofte aardappels! Serveren met boter en/of creme fraîche.
  Wij maken ook graag spiesjes van gegrilde groentes. Paprika, tomaat, champignons,
  courgette, roosjes bloemkool of broccoli, et cetera

 7. Pasta-salades:
  – Pasta met bleekselderij, ananas, appel, gekookte kip, sausje van mayo, paar druppels worchestersauce en paprikapoeder erdoor
  – Pasta met salamireepjes, paprika, tomaat
  – Pasta met tonijn (uit blik), tomaat en rode ui

  Couscous-salade:
  – Couscous mengen met blikje mais, paprika, tomaat, rode ui, gerookte kip en eventueel olijven. Dressing van olijfolie, citroensap, bieslook, peterselie.

  Drinken:
  – Grote kan met water met fruit er in. Kan iedereen blijven tappen!

  Voor op de BBQ:
  – Stukje kipfilet inwrijven met citroenrasp en gemalen peper, blaadje basilicum erop en wikkelen in ontbijtspek/rauwe ham

  Taarten:
  – Bokkepootjes/advocaat-taart: maak een kleine biscuitbodem. Leg er een pak bokkepootjes (doormidden gesneden) overheen. Maak een mengsel van half advocaat / half slagroom. Er overheen gieten en minimaal 1 dag laten intrekken.

  Tot zover even de succesrecepten hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.