Snel saldo opkrikken

Na de vakantie en het betalen van een grote rekening ziet mijn saldo er maar bedroevend uit. Daarom probeer ik snel mijn saldo zoveel mogelijk op te krikken. Dat is niet alleen prettig, maar ook echt wel nodig. Deze maand moet de btw weer betaald worden en zal ik waarschijnlijk weer allerlei verbouwingskosten krijgen. Gelukkig heb ik altijd een paar dingetjes achter de hand, waardoor dat ook wel kan.

Snel je saldo opkrikken

Als ik snel mijn saldo moet opkrikken, dan kan ik eigenlijk altijd wel putten uit een paar standaard opties.

Zo check ik of er nog ergens geld staat. Ik weet nu bijvoorbeeld dat er zeker nog 80 euro op mijn PayPal-rekening staat.

Ik vraag meteen even uitbetalingen aan bij alle spaarprogramma’s waar ik bij zit, zoals Euroclix. Vaak ook goed voor een paar tientjes.

Ook fijn: kijken of er nog dingen zijn die ik kan terugbrengen. Dat heb je vaak met verbouwen: dan is er altijd wel iets dat over is, of verkeerd gekocht. In dit geval bijvoorbeeld een setje led-lampen. Moet ik wel de bon even opsporen…

Soms is het ook gewoon handig om geld te gaan besparen. Dan pak ik wat vaker de fiets, waardoor ik minder snel weer hoef te tanken.

En, ook altijd goed voor een quick buck: je saldo opkrikken via Marktplaats. Ik heb gemerkt dat er altijd wel weer wat in huis te vinden is dat je kunt verkopen. Als je écht snel geld nodig hebt, vraag je gewoon wat minder.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Salaris

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon fijn als het salaris weer binnenkomt. Maar: tot die tijd moet ik het op deze manier wel kunnen redden. Dat betekent dat ik niets van de spaarrekening hoef te halen én de maand niet in de nul begin.

Voelen jullie ook wel eens de behoefte om extra snel wat aan je saldo te doen en zo ja, wat doen jullie dan (meestal)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. oh ja hoor, dat komt voor – dan zetten we rap wat spulletjes op 2dehands (gelijk marktplaats, maar dan Belgisch) – zo hebben we al menige crisis bezweerd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.