Weg met de overtollige kilo’s

Gisteren noemde ik het al even en vandaag wil ik er graag wat meer over vertellen: het wegwerken van overtollige kilo’s. Op zich ben ik niet te zwaar; mijn gewicht past bij mijn lengte. Toch ben ik inmiddels best wat voller dan ik was en dat begint me steeds meer in de weg te zitten. Letterlijk, want kleren zitten minder prettig, maar ook in mijn hoofd begint het me meer dwars te zitten. Omdat ik ook merk dat ik veel minder energie heb. Tijd om er wat aan te doen dus. Dit keer met concrete doelen en hoe’s, want anders weet ik wel weer hoe het gaat.

Ik wil dit jaar gebruiken om 7,5 kilo af te vallen. Dat is 625 gram per maand, dus dat lijkt me haalbaar. Hoe? Door het volgende per week te doen:

2-3 keer wandelen of hardlopen
1-2 keer binnensport (misschien met een sportdvd of op een hometrainer oid)
1-2 keer fietsen
Elke ochtend goed ontbijten
Me beperken tot 1 zak chips in de week (waren er soms wel 7)
Brood meenemen als ik ergens heen ga

Ik heb een mooi schema gemaakt en uitgeprint en daar streep ik dan per dag aan wat ik gedaan heb. Natuurlijk wordt er ook gemeten: ik ga me elke maand rond de 12e wegen en dan meet ik ook de omtrek van mijn bovenbenen en buik (die zijn volgens mij het meest gegroeid, dus dat is dan voor mij de belangrijkste graadmeter).

Het zal nog wel een hele uitdaging worden, omdat ik me echt moet omschakelen van maar een beetje doen waar ik zin in heb, naar actief bezig zijn met mijn gezondheid. Wat dat betreft zijn tips dus altijd welkom 🙂

Hebben jullie nog gewichtsgerelateerde doelen voor het nieuwe jaar en hoe brengen jullie die tot uitvoer?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Een gezonde levenswijze zorgt eigenlijk altijd voor meer energie en de energie, die ik nu op doe, zet ik vooral om in het meer energiek het huishouden doen, zodat ik vanzelf meer beweging krijg. Dan word ik vanzelf weer lichter door de vele beweging.
  Gr. LZV

 2. jammer dat je jezelf zo'n strak doel geeft in het nieuwe jaar. komt het veel harder aan als het je even niet lukt. wens je veel succes en nee ik heb geen gewichtsdoelen, ik leef meer per dag en moment, liefs marion

 3. 7 zakken chips?? Da's best veel. Volgens mij kom je al een heel eind als je die laat liggen. Manlief heeft hier ook van die periodes dat hij veel chips eet (zout werkt verslavend) en merkt het gelijk als ie die laat liggen. Dus volgens mij moet dat wel lukken met die kilootjes. Succes!

 4. euhm – mijn gewichtsgerelateerde doel ? – eerlijk ? – oké dan, maar val niet van je stoel – ik wil graag NIET in de drie cijfer categorie komen – dan weet je wel hoe laat het is he 😉 – veeeel succes xxx

 5. Wat Jolanda zegt, volgens mij als je de chips laat staan ben je er al?
  1 kg vet = 9000 calorieën.
  Chips = 500 kcal per 100 gram, dus 1250 per zak. Maal zeven zakken, is bijna 9000 cal. per week.
  Even bij benadering 🙂

  Maar wel goed van je hoor om het zo aan te gaan pakken, heel veel succes ermee.

 6. Mmm… het zou mooi zijn als die zakken chips het gewichtsverschil al kunnen maken 🙂 Ik wil ook sowieso wel meer bewegen, want dat doe ik nu echt bijna niet en als ik bovenaan een trap sta, dan loop ik al te puffen. Bovendien ontbreekt het me regelmatig aan energie voor wat dan ook en dat is niet echt prettig. Als ik nu bejaard was ofzo, maar dat is in de verste verte nog niet het geval 🙁

  Alleen meer energie is zo lastig te meten en ik heb het idee dat mijn doelen meestal niet zo goed werken, omdat ik niets te meten heb. Vandaar dat ik meteen die 7,5e kilo er maar bij pak, dan heb ik wat te meten én zit ik straks weer op het gewicht waarbij ik me prettig voel 🙂 Hoop ik dan…

 7. Ik vind het een heel realistisch doel hoor!!
  Niet meteen helemaal gaan lijnen, gewoon meer bewegen, heel goed!!!!!
  Je gaat er vanzelf van genieten. Jammer van het weer, dat stimuleert niet echt, al is hardlopen in de regen heerlijk!!
  Enne.. af en toe zondigen kan wel, als je de draad maar weer oppikt!!
  Stel je jezelf ook een (niet eetbare;-) ) beloning in het vooruitzicht?
  Succes!

 8. @Eefje: Mijn vriend wil ook graag het een en ander kwijt en we hebben afgesproken dat degene die zijn/haar doel NIET haalt de ander trakteert op een weekendje weg. Halen we het allebei (wat natuurlijk de bedoeling is), dan willen we graag samen een stedentrip maken 🙂 Maar wel goed dat je het zegt, want zoiets vergeet ik dan soms ook weer (dit was ook zijn idee, ik denk dan 'als ik het kwijt ben is het toch al een beloning?')

 9. Wees niet te fanatiek en streng voor jezelf. Ik hoop,dat je plezier krijgt in het bewegen. Dan gaat het vanzelf. IK wil wat minder tussendoortjes eten. Dat valt niet mee,ik heb snel een bloedsuikerdip.Succes,Izerina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.