Zo gebruik je restjes aluminiumfolie opnieuw!

Wie wel eens aluminiumfolie gebruikt, zal ongetwijfeld regelmatig een stukje hebben dat eigenlijk zo goed als nieuw de prullenbak (of recyclebak) in gaat. Zonde, want zelfs als je het folie niet (opnieuw) met eten wilt gebruiken, zijn er nog tal van andere dingen die je ermee kunt doen.

1. ‘Onderlegger’ op de BBQ

Komt er geen vet in de kolen én je hoeft je daarna niet gek te poetsen op het rooster.

2. Kreukels verwijderen uit gevoelige stofjes
Heb je een satijnen rok of wollen trui die vol met kreukels zit? Leg dan een stukje alu-folie onder het kledingstuk voor je het gaat strijken. Strijk vervolgens heel voorzichtig, alleen op de maximaal toegestane stand (of alleen met de stoomknop). De warmte wordt gereflecteerd, waardoor kreukels verdwijnen.

3. Bescherming tijdens het schilderen

Geen zin om een deurknop van een te schilderen deur los te halen? Vouw er dan netjes aluminium folie omheen. Je kunt het precies vormen naar de knop en het blijft zitten tot je het er echt vanaf haalt.

4. Antenne
Veel mensen hebben een dvd-speler onder de tv staan. Soms gaat dit ten koste van het beeld en krijg je wat minder goed beeld. Leg een velletje aluminiumfolie tussen de twee apparaten om de elektromagnetische velden te scheiden.

5. Schoonschrobben van glas
Lasagna gegeten en al een half uur aan het poetsen op de ovenschaal? Maak een prop van aluminiumfolie en doop dit in wat afwassop. Vervolgens flink schrobben en je ovenschaal is als nieuw!

6. Trechter
Een dubbel velletje aluminiumfolie kan mooi omgevormd worden tot trechter. Wel voorzichtig gieten natuurlijk!

7. Bescherming van taartranden
Een mooie appeltaart aan het bakken? Als je langs de rand van de taart aluminiumfolie plaatst en het er een klein beetje overheen laat hangen, dan voorkom je dat de rand zwart wordt. Ziet er een stuk smakelijker uit!

Al deze tips komen bij RealSimple.com vandaan, waar om de zoveel tijd een fotoshow geplaatst wordt met ‘New Uses For Old Things’. Soms heb je er niet zoveel aan, maar dit vond ik wel een leuke en handige!

Weten jullie nog meer manieren om aluminiumfolie opnieuw te gebruiken, tot je er echt niets meer mee kunt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Hele goede tips!
  Die van de taart ga ik zeker proberen.
  Tot nu toe bewaarde ik de stukjes voor de bbq alleen.
  Dank je wel!
  Gr,
  Julia

 2. Sorry, sorry, sorry….Ik ben wat minder enthousiast over het gebruik van aluminiumfolie. Als het niet met eten in aanraking komt, vind ik het gebruik oké, maar voor het bewaren van eten of bij de barbecue, nee, dat doe ik niet.
  Aluminium kookpannen zijn inmiddels ook niet echt meer in de handel, toen bekend werd wat de bijwerkingen van aluminium zijn.
  Voor het bakken van taarten enz. kun je ook bakpapier gebruiken. Zie http://www.lenntech.nl/schadelijke-stoffen/aluminium.htm
  Een oom van mij had ons al jaren voor dat bericht gewaarschuwd. Hij werkt(e) als chemicus bij Akzo en wist wat het verder deed met je lichaam.
  Voor mij ook de reden om geen gewone deo te gebruiken, vanwege het aluminiumzout dat daar inzit.

 3. Weet wel dat het maken van aluminiumfolie ongelooflijk vervuilend is! We gebruiken het hoogstens af en toe op de bbq maar voor het afdekken van voedsel gebruik ik een theedoek of ik doe het in een afsluitende schaal of bak. Er moet trouwens wel duurzamer aluminiumfolie bestaan maar ik heb het nog niet gevonden helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.