Plastic scheiden

Nadat ik familieleden al druk aan het plastic verzamelen zag, leek het mij ook wel een praktisch idee. Plastic apart houden en meer ruimte over houden in de kliko. Op de afvalkalender stond helemaal niets over de inzameling van plastic in onze gemeente. Dan maar online kijken. Nu blijkt dat plastic bij ons niet apart wordt opgehaald. Al het afval wordt in één keer opgehaald (uiteraard raden ze wel aan GFT etc. te scheiden) en door middel van nascheiding gesorteerd.

Voor wie geen tijd/zin heeft om het stukje onder de link te lezen: nascheiding blijkt een stuk efficiënter en voordeliger te zijn dan het plastic laten scheiden door burgers. Onbewust zijn we wat dat betreft dus zo wél goed bezig.

Dan maar een andere uitdaging: een keertje naar de kringloopwinkel om spullen weg te brengen. Ik heb al een paar keer een doos klaargezet, maar uiteindelijk de spullen weggegeven/weggegooid/teruggezet. Reden: luiheid gecombineerd met wat vrees voor het onbekende. Ik ben nog nooit bij de kringloopwinkel hier geweest en kan er dan echt een beetje tegenaan schijten. Niet omdat het de kringloopwinkel is, maar omdat ik dan niet helemaal precies weet hoe het ‘werkt’ met dingen brengen. Om mezelf te dwingen een keer te gaan, zet ik mijn boodschappenkrat klaar om te vullen. Dat is de enige boodschappenkrat die ik heb en die heb ik straks dus ook gewoon nodig voor de boodschappen. Niet naar de kringloopwinkel = volle krat = geen boodschappen = hongerig 😉

Wat doen jullie met plastic en is er een bepaalde kringloopwinkel-etiquette waar ik rekening mee moet houden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Hier verzamelen we wel apart plastic in, maar dat moet dan wel schoongemaakt zijn. Ik doe mijn best om het apart te houden.
  En naar de kringloopwinkel kan eigenlijk alles als het maar heel is en het nog doet.

 2. Bij ons wordt plastic niet apart ingezameld, maar wel kunnen we lege flacons in een "flaconbak" gooien. Daar doe ik trouwens alles in wat hard plastic is. Ik moet toch glas en blik wegbrengen dus dan gaat dat ook meteen mee.
  Ik breng mijn spullen die ik niet verkocht krijg ook een keer in de zoveel tijd naar de Kringloop. Laatst wilde ik daar tegelijk twee weckpotten kopen maar die kreeg ik gratis mee voor mijn aangeboden spulletjes. De man zei dat hij altijd wel wat gaf als mensen spullen kwamen brengen, dat wist ik helemaal niet. Was een leuke verrassing!

 3. Hoe nou!!;-) niet weten hoe het werkt, weetje, je belt gewoon aan bij de achterdeur en vertelt aan de man of vrouw die open doet dat je wat spulletjes over en teveel hebt. ZHij weet dan wel wat er moet gebeuren.
  Ah joh, gaat heulemaal goedkomen met jou, na volgende maand ben je je overbodige spullen en een paar extra kilo's kwijt 😉 (als je tenminste zolang hongerig kan rondlopen)
  Groet

 4. Wij hebben een aparte container voor plastic. Dat wordt één keer in de veertien dagen opgehaald. De week de kliko, de andere week de plastic bak. Heel handig. Het scheiden is daardoor erg makkelijk.

  Liefs Frederique

 5. Onlangs had ik veel troep van de moestuin bij me voor het afvalbrengstation.
  Heel veel half vergaan bubbeltjesplastic. Waar moest ik het in storten??? In de gewone restafval container.

 6. Papier en plastic worden hier apart opgehaald, dat scheelt enorm in de grijze bak. De kringloop, als het heel en bruikbaar is, nemen ze het in. Er is geen drempel, wel vaak een zij of achterdeur om het inbrengen te scheiden van het kopen daar. Je bent lekker bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.