Ik mis de zomer!

Helaas: als ik nu naar buiten kijk, waait het hard en komt er af en toe wat regen naar beneden. Helemaal niet het mooie zomerweer dat je voor juli mag verwachten. Ik heb nog geprobeerd van de week een keer de was buiten op te hangen, maar toen het na een kwartier begon te regenen, moest alles weer snel naar binnen. Ook het buitenwerk blijft veelal liggen. Maar bovenal mis ik gewoon zelf het zonnetje. Lekker wakker worden als het er buiten al stralend uitziet. Zonder jas op de fiets. Boekje lezen in de tuin, zonder weg te waaien.

Het hoeft van mij echt niet elke dag 30 graden te zijn, maar zo’n lekker zacht zonnetje en rond de 23-25 graden, daar keek ik toch al wel even naar uit. Misschien dat augustus nog een mooie maand wordt. Ik hoop het, want als het voor de seizoenen voortaan maar normaal is om de zomer (en overigens ook een goede lente) over te slaan, wanneer kun je dan opladen voor de herfst/winter?

Missen jullie de zomer ook, of geef je er niet zoveel om?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. nou het regent pas een weekje , de natuur is niet voor niets zo mooi, het heeft af en toe water nodig, ook groente en fruit gedijen niet zonder, nog effe volhoudn, vertrouwen , die zon komt echt wel weer, en dan ….. geniet ervan , liefs marion

 2. Ik mis het gewoon naar buiten kunnen lopen wel. Hop, kindjes op de fiets gooien en lekker even uitwaaien. Nu zitten we binnen en hopen dat het straks nog even mooi wordt.

  Maar ik heb zelf geen hekel aan dit weer. Goed voor het grondwaterpeil enzo. Augustus wordt vast prachtig 🙂 En ken je de deventer- en enkhuizer almanak? Die voorspellen het weer op korte termijn beter dan het knmi geloof ik. Zal zo eens kijken wat die opgeven…

 3. Ik denk dat al die regen wel goed is voor de natuur na die maanden van droogte. Ik hoop met je mee dat augustus wel droog en zonnig wordt. Ik vind het zelf niet erg; hou wel van regen. (ik ben niet voor niets een herfsttype)

  Heb soms wel het gevoel dat de natuur ontregeld is. Vorig jaar hadden we sneeuw in november en december, en vanaf januari vooral regen. Winterweer in de herft en herfstweer in de winter. Dit jaar al echt zomers weer in april en mei en nu weer veel regen in juli. Tsja… Ik vind het best omgedraaid zo allemaal

 4. @Anderson Cottage: Dan zit jij goed… hier regent het al behoorlijk wat weekjes! Soms wel één mooie dag tussendoor, maar een patroon kun je er niet in ontdekken.

  Ik heb ook het idee dat de seizoenen gewoon omgedraaid zijn, of eigenlijk meer nog dat we in een soort permanente staat van winter/herfst zitten, met af en toe een lente- of zomerdagje erbij. Maar als je dan een warme dag hebt, is het direct weer eentje die wordt afgesloten met onweer. Ook weer zo'n extreme dus.

  En nu stop ik weer met klagen, maar baal er best wel een beetje van!

 5. Wat een mooie hartekreet! Ik weet precies wat je bedoelt! Ik vind het zelfs moeilijk om te beseffen dat het Zomervakantie is, want het is zo onzomers. Het lijkt meer op een herfstvakantie.

 6. Regen is op dit moment wel even goed voor de natuur, maar het regent inderdaad al een tijdje en dan wil je wel weer eens iets anders zien. Vandaag overigens een prachtige zonnige dag!
  Hoewel ik af en toe regen niet erg vind, gaan mijn gewrichten er heel erg zeer van doen en op die dagen dat het regent heb ik altijd veel pijn. Dus de zon is bij mij altijd welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.