Dieren en onverwachte kosten

Na zo’n lyrisch bericht als dat van gisteren, moest er natuurlijk weer een tegenvaller volgen: onze poes kwam thuis met een pootje dat niet goed meer werkte. Eerst zelf gekeken, misschien dat er een distel of iets in zat. Dat was niet het geval. Dus: vanmorgen direct naar de dierenarts. Eerst ging de poes onder narcose, foto’s maken, pootje rechtzetten, bultje verwijderen dat er ook ergens zat (wordt naar lab gestuurd). Toen ging ik onder narcose: €500 afrekenen.

Ze is het waard hoor, ik zou al mijn geld opmaken om haar beter te maken, maar het voelt wel wat oneerlijk. Onze poes komt nooit van ons terrein af, maar de katten van de buren komen hier wel heel vaak. Dat is dan dus ruzie. De dierenarts kon duidelijk zien dat onze kat in haar poot gebeten was en waarschijnlijk is ze toen ook heen en weer geschud, waardoor haar teen uit de kom is geraakt. Bewijzen welke kat het heeft gedaan kun je niet, maar dát het een andere kat was, is wel praktisch zeker. Die komt hier dan lekker even de boel verstieren en laat ons met respectievelijk een zere voet en zere bankrekening zitten. Gelukkig hadden we een potje voor de dierenkosten, maar dat was eigenlijk bedoeld voor andere dingen. Dat wordt dus flink bijsparen deze maand…

Hebben jullie zoiets wel eens gehad?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. O ontzettend balen he! je hebt alles over voor je beesten maar hebt liever je geld in je zak en een gezonde kat. Nou hopelijk was dit het dan voorlopig met rare uitgaven!! succes met extra bezuinigen.

 2. Ja, precies! Ik hoop ook dat het straks over is, want het was al even rekken ivm de vloerbedekking die deze week betaald moet worden. Nou ja, zodra die ligt ga ik zitten voor een goede budgetplanning voor de rest van het jaar, er zijn ook nog een aantal andere dingen die ik wat beter op een rijtje wil krijgen. Ik wil alleen nu eerst even wat lopende dingen afwerken.

 3. Ja, ik heb dit geintje dus 4 keer (!) gehad. Mijn kat is (minstens) 4 keer aangevallen door twee (zwerf?)katers in de buurt. Ook telkens met het beestje naar de dierenarts. Laatste keer kon ze niet meer lopen en toen werden er ook foto's gemaakt. Toen moest ik 70 euro afrekenen, en dat vond ik al veel.

  500 euro vind ik al helemaal prijzig, wow. Kan me voorstellen dat je baalt!

 4. Het was o.a. voor meerdere foto's, de behandeling, antibioticakuur en nog wat dingen. Alles wordt gerekend, tot aan het infuusje dat er drie seconden in zit aan toe (a 20 euro). En nu begint het ergste dus: ze moet twee weken binnen blijven en is nu al erbarmelijk aan het janken. Niet goed voor mijn moederhartje 🙁

 5. De gezondheid van je kat gaat voor alles, maar ik kan mij voorstellen dat je baalt.
  Wij hebben ook regelmatig de katten van de buurvrouw in de tuin, maar wij hebben geen huisdieren.
  Er valt weinig te bewijzen, vrees ik.

  Liefs Frederique

 6. Ik kan me het helemaal voorstellen. Je gunt je huisdier wel het allerbeste en zeer zeker al geen pijn. Maar wel veel euro's zeg. Ik vind sowieso dat de kosten van de dierenarts flink gestegen zijn met de jaren, niet normaal zelfs. Vroeger ging ik om ieder wissewasje en nu wacht ik voortaan wat langer met naar de dierenarts gaan. Ik ga zelf tenslotte ook niet direct naar de dokter. Met zoiets moet je wel en kun je ook niet mee wachten. Succes met je potje weer vol te sparen! En succes met de gezondheid van de poes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.