Mooie maandag

Ik wilde hier eerst een berichtje gaan schrijven over hoe ongelofelijk verwend wij eigenlijk zijn en hoe we überhaupt hadden kunnen denken dat we tijden van overvloed niet zouden hoeven terugbetalen met een X aantal magere jaren. Maar bij nader inzien heb ik daar even helemaal geen zin in. Na de vele leuke reacties op mijn Give Away, een lekker en gezellig weekend en een nieuwe dag waarop ik gewoon weer wakker ben geworden (beetje drama mag natuurlijk wel 😉 Bovendien vraag ik me af en toe af of het nog gebeurt, zo lang lig ik), is een ‘Mooie Maandag’-blog veel meer op z’n plaats.

Gisteren ben ik op een kerstmarkt geweest, waar ik weer eens van dichtbij heb gezien hoe mooi oude dingen zijn. Van die kastjes die al 100 jaar dienst doen, koffiemolens, speculaasplanken, enzovoorts. Dan krijg ik alleen maar nog meer zin in opruimen en dat soort dingen vinden. Wel voor een klein prijsje natuurlijk, wat je helaas in de meeste ‘antiekwinkels’ niet lukt. Eerst maar eens focussen op het opruimen dus, want dat kan wel graties 🙂

Vandaag staat het volgende op de planning:

– Werken > ik wil proberen om tenminste 5 uur te werken. Normaal ben ik van vroeg tot laat bezig, maar niet altijd met nuttige dingen. Ik denk dat als ik 5 uur werk, in blokken van minimaal een half uur, dat ik veel meer gedaan moet krijgen dan met mijn normale planning. Bovendien blijft er dan ontzettend veel eigen tijd over!

– Huishouden > de was ligt toch nog van zaterdag, er zijn vast nog wel wat kleine dingetjes te doen en ik wil weer een doos naar de Kringloop brengen. Die doos moet dus alleen nog gevuld worden.

– Bewegen > ik weet niet of ik naar de sportschool ga, maar anders wil ik tenminste lekker een stukje wandelen. Dan is het wel weer jammer dat een kat niet zo van uitlaten houdt, maar met een muziekje op kom ik vast ook wel ergens.

– Eigen tijd > Op het verlanglijstje: lezen, rommelen, wat leuke series opzoeken, thee drinken, fröbelen en een doos zoeken om dingetjes in te bewaren die ik kan gebruiken om te knutselen. Kurken, lintjes, enzovoorts. Ik merk dat ik het leuk vind om dingen zelf te maken en dan is het leuk als je daarvoor niet de knutselwinkel leeg hoeft te kopen. Maar ik wil die spullen wel netjes ergens in bewaren.

En dan is er nog één ding dat ik vandaag wil proberen te laten: snoepen. Voor een week of een maand lukt het me vast niet, maar per dag misschien wel. Op de niet-doen-lijst staan in het bijzonder: pepernoten, chocolade(letters) en chips. Als ik het echt niet houd, zou ik een uitzondering maken voor kaas. Dat is ook niet helemaal gezond, maar volgens mij beter dan de voorgenoemde snacks.

Wat zijn jullie plannen vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Je inspireert mij om stap 1 voor vandaag te nemen: met mijn kop achter de pc weg en wat gaan doen, maakt niet uit wat haha! Ik ben echt heel erg lui vandaag, mag ik best eens aan toe geven, maar een paar dingen moeten echt geregeld worden: zorgverzekeraar bellen dat ik niet wil dat ze mijn maximale eigen risico in maandelijkse termijnen vast afschrijven, stofzuigen, vaatwasser uitruimen en iets leuks met de kleine meid doen. Oh en net als jij van de snoeperij afblijven, het weekend was weer veel te bourgondisch.
  Veel plezier vandaag en succes met je goede voornemens 😉

 2. PS: Heb je op mijn site de pagina gratis workouts al gezien? Ze zijn er al vanaf 10 minuten en direct te bekijken… (maar je moet ze natuurlijk ook doen anders werken ze niet ;-)))

 3. je inspireert mij ook, ik doe met je mee om 5 uur 'werken' proberen vol te maken. Goed om te weten dat iemand anders het ook doet, dan gaat het vast lukken 🙂
  Zo'n schopje onder mijn kont kon ik vandaag wel gebruiken 🙂

 4. Het niet snoepen is (voor mij) niet heel moeilijk. Ik zorg ervoor dat er geen snoep in huis is en er wel een volle fruitmand is. Sinterklaas en de feestelijke decembermaand associeer ik het meest met mandarijntjes en die mag ik onbeperkt. Na 6 of 7 mandarijntjes hoef je echt geen pepernoten of chocola meer :-). Veel plezier vandaag!

 5. @ Jenny: Leuk om te horen! Succes met jouw dingen vandaag en natuurlijk ook veel plezier toegewenst.

  @ NatuurlijkZuinig: Ja, ik doe ze af en toe zelfs al eens 🙂

  @ Spaarmoeder: Dank je, jij ook!

  @ Realmam: Leuk om te horen! Ik heb nu pas mijn eerste volle half uur erop zitten, maar vriendlief is eindelijk slapen en dan heb ik meer rust. Hopen dat het nu harder gaat.

  @ izerina: Klopt, het heeft veel voordelen, maar je moet ook echt over je tijd waken.

  @ Mevrouw Opdebank: Dank je! Ik ben juist weer niet superdol op mandarijntjes, dus dat zou mij niet zo weerhouden van snoepen… Niet in huis hebben wel, maar we hebben op het moment helaas wél in huis.

  @ Valhalla: Toen ik jouw berichtje las was ik helemaal niet lekker bezig, maar lag ik op te warmen in bed :$ Toch maar weer even eruit gegaan en nu verder met het lijstje 🙂

 6. Qua huishouden en opruimen houdt ik me aan wat ik leer van http://www.flylady.net. Bevalt me prima, en na een jaar het programma volgen is je huis opgeruimd en blijft het schoon.
  Thuiswerken is lastig, doe dat ook in blokken en wissel je blokken huisklussen en werken desnoods af.

  Een boodschapje al lopend halen kan een goede manier zijn om even te bewegen.

  Ik had vanmorgen een gesprek, en vanmiddag een telefoontje van de zorgverzekering over second opinion.
  Beiden staan ingepland als energieslopend dus vandaag hoef ik verder weinig van mezelf.Vandaag dus beetje lezen, theeleuten, bijkomen en hopelijk vanavond koken.

  Groet, Creanda

 7. Vandaag ben ik flink in huis bezig geweest, brood gebakken w.a ook 2 kerststollen met zelfgemaakt amandelspijs. Alles is dus weer schoon en er is brood op de plank. Nu aan het avondeten beginnen en vanavond de voeten op de bank :))
  Sterkte met niet snoepen…

 8. De (gelukte) planning was:
  – werken (8 uur)
  – Kijken voor een nieuwe koelkast (in m'n pauze, in het weekeinde al uitzoekwerk gedaan)
  – studeren (half uurtje – is 3 kwartier geworden)
  – Blog bijwerken
  – sporten en m'n moeder bellen (gedaan terwijl ik op de hometrainer zat, dus 2 vliegen in 1 klap).

  Best een vol dagje, maar wel oké zo.
  Manlief heeft gekookt en de keuken weer opgeruimd. Dat scheelt ook!

 9. Ik dacht, ik kijk eens terug naar je eerste berichtjes, of er iets staat over stoppen met je loonslavenbaan. Was effe benieuwd. Maar je hebt geen archief en jij blogt volgens mij elke dag, dat wordt 345456 keer 'ouder bericht' aanklikken!

 10. Volgens mij heb ik het alleen een paar keer zijdelings genoemd en er niet echt specifiek over geblogd. Als ik het me goed kan herinneren, wilde ik dat tijdschema wat onduidelijk houden, zodat collega's/werkgever geen link gingen leggen :$ Maar ik heb dus een aantal jaar naast mijn eigen bedrijf ook een loonslavenbestaan gehad en dat laatste heb ik nu bijna een jaar geleden opgezegd. Minder geld, maar wel veeeeeel meer rust. Geen seconde spijt gehad en zeker niet 's morgens vroeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.