ASN Bank groeit!

Steeds meer mensen lijken hun geld op een wat meer verantwoorde manier in te willen zetten, want het klantenbestand van de ASN Bank is in de afgelopen tijd met ruim 11 procent gegroeid. Dat betekent dat de bank nu een beheerd vermogen van dik 10 miljard heeft. Misschien niet veel vergeleken bij de ongeveer 250 miljard euro van de Rabobank, maar nog steeds een flink bedrag.

Ik zit zelf niet bij de ASN Bank. Het idee trekt me wel en rente op je betaalrekening krijgen is natuurlijk ook mooi. Maar ik heb de bank eens uitgeprobeerd via Buzzer en was er niet bepaald enthousiast over. Ook zit ik wat aan te hikken tegen overstappen. Mijn Rabobankrekening heb ik al sinds mijn geboorte en is dus overal bekend. Mijn spaargeld staat vooral bij Moneyou, omdat ik die bank qua sparen ontzettend prettig vind werken en de Rabobank niet meer (dan nodig) wilde laten profiteren van mijn geld. Bij Moneyou is alles gratis, goede rente, enzovoorts. Maar: Moneyou is van ABN (waar ik dan weer totaal NIET enthousiast over ben) en scoort volgens de Eerlijke Bankwijzer even slecht (geel) als de Rabobank.

Toch nog iets om over na te denken dus. Maar niet nu, want ondanks heel veel drinken (water, heb me nog niet aan de sterke drank gewaagd) en een nacht van dik 10 uur (veel wakker liggen, want ik was helemaal niet moe), is de griep nog niet echt weg. Vandaag concentreer ik me dus even alleen op wat écht moet; een paar werkdingetjes en de boekhouding. Misschien nog een middagdutje doen en in ieder geval weer vroeg naar bed.

Hoe zit het met jullie; hebben jullie bewust gekozen voor een eerlijke bank, sta je nog in dubio? Of zou je om wat voor reden dan ook nooit overstappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Zonder problemen overgestapt naar Triodos, dat is in elk geval geen dochteronderneming van SNS.

  Alles wordt automatisch overgezet als je hiervoor kiest en de tenaamstelling van de rekening gelijk blijft, het is echt nauwelijks werk. Formulier ondertekenen, kopie paspoort erbij en terugsturen.

  Maar ja, de rabobank blijft elke maand duizend euro rente van me krijgen, tot we ons huis verkopen of in elk geval tot 2013… maar het is een begin.

 2. Ik ben na 25 jaar overgestapt van ING naar ASN.
  Zag er erg tegenop. Heb gebruik gemaakt van de overstapservice. Het is vlekkenloos verlopen. Ook prima begeleiding via de telefoon. Had al wel jaren een spaarrekening bij ASN. Zou het zo weer doen.

  anonieme meelezer Annet

 3. Wij zitten te wachten tot het moment dat je bankrekeningnummer mee mag en dan zijn we heel snel bij onze huidige bank weg. We hebben wel al een spaarrekening bij de ASN.
  Het is wel de vraag hoe eea bij de ASN gaat lopen als ze ook een grote bank worden….

 4. We hebben al meer dan 10 jaar tot volle tevredenheid een spaarrekening bij de ASN. Ook al zou je ergens anders meer rente krijgen ik ga niet overstappen.Ik probeer zo bewust mogelijk te leven en met m'n geld om te gaan en daarom kies ik deze bank. Vanaf het moment dat ze ook een betaalrekening kregen heb ik die ook genomen en m'n salaris daarop laten storten. We hebben ook nog een rekening bij de ING, houden die nog tot de hypotheek is afgelost en dan wordt deze ook naar de ASN overgeheveld. groetjes Lisa

 5. Ik heb een spaarrekening bij ASN en één bij Moneyou. De betaalrekeningen bij ING en mijn ouders hebben ook een spaarrekening voor de kleine meid geopend bij ING. Die laatste wil ik ook verplaatsen naar een duurzame bank, want meer rente en beter voor haar! Maar vind ik een beetje moeilijk om ter sprake te brengen….
  Voor de rest ben ik de moed aan het verzamelen om over te stappen naar Triodos of ASN.

 6. Ik ben na de Buzzer actie bij ASN gebleven. Ook ik zag als een berg op tegen het overstappen, maar met de overstapservice geen centje pijn gehad. Gedurende dertien maanden wordt alles automatisch doorgestuurd naar je nieuwe bankrekening en krijgen instanties hiervan bericht. Je hoeft zelf niets te doen. Heb nog wel een bankrekening bij Rabobank, maar niet lang meer. Ben ze zo zat daar.

 7. Hier ook een tevreden Triodosklant sinds vorig jaar, het overstappen op zich viel reuze mee, maar de hypotheek wordt nog steeds via ing naar abn afgelost, snap je 't nog?
  groet en wordt snel beter.

 8. Van huis uit Rabobank, toen nog Raifaissen Boerenleenbank, en nooit de behoefte gehad om over te stappen. Trouwens mijn werkgever heeft ook de Rabo, dus het salaris is altijd heel snel binnen…
  Beterschap hoor,
  Ik wens je nog een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Ik wil graag naar de ASN maar heb nog een groen deposito bij de ING wat ik niet aan mag houden als ik daar weg ga en dus boete moet betalen (belachelijk). Hoezo foute klantenbinding??? Maar zodra ik kan ga ik daar weg.

 10. Zoals Valhalla al noemde: ASN is het goede zusje van SNS. Dus SNS mag alles lekker fout doen omdat ASN verantwoord bankiert??? Sorry hoor, maar daar geloof ik dus niet in. Manlief heeft ooit een project gedaan bij SNS en je wil niet weten wat een geld daar over de balk werd gesmeten. Geld van klanten dus!!
  Wij zitten nu nog bij een veel foutere bank (ING) maar binnenkort open ik een spaarrekening bij Triodos. Die opereert wel helemaal zelfstandig, en als ik tevreden ben over hun service wil ik alles overhevelen.

 11. Ik zit bij de ASN met m'n spaargeld.
  OVerstap ging destijds moeiteloos en ik vind de rente goed.

  Daarbij: ik wil gewoon niet bijdragen aan de wapenindustrie en bio industrie via mijn spaargeld.

 12. Toch jammer dat ze onderdeel zijn van SNS waar wij persoonlijk bijzonder slechte ervaringen mee hebben en zelfs onze hypotheek hebben weg gehaald daar. Tot mijn grote opluchting.

  Het is greenwashing van sns/reaal. Stap dan over naar Triodos.

 13. Ik zit bij de ING. Vroeger Postbank. Al zolang ik mij kan herinneren. Onze kinderen zitten ook bij de ING. Wel makkelijk om onderling geld over te maken.

  Wij sparen bij Leaseplanbank (ons pensioenpotje) en bij Moneyou. Dat bevalt allebei goed.

  Liefs Frederique

 14. Ik leerde nog niet zo lang geleden Triodos kennen, bij mijn weten de enige "eerlijke" bank in België. Momenteel heb ik zo goed al geen spaargeld meer aangezien we net het voorschot op ons huis hebben betaald, maar zodra ik weer wat over heb, ben ik van plan om het op een spaarrekening bij hen te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.