Soms droom ik ervan…

…om gewoon weg te gaan. Gewoon in de auto te stappen en gewoon zolang door te rijden als ik wil en misschien wel ergens te stoppen en iets voor mezelf te hebben, zonder overal in rekening te moeten houden met anderen of elke dag maar weer bezig te zijn met pietluttige dingen die over het geheel van een mensenleven genomen helemaal niet zo belangrijk zouden moeten zijn, maar waar je je blijkbaar wel heel druk over kunt maken, zelfs als je dat eigenlijk niet wilt.

Is dat raar?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

22 Comments
 1. Hoi, ik weet wat je bedoelt ;)Heel veel dingen zijn ook niet echt belangrijk, wij maken ze belangrijk! En ik hoop ook in de toekomst dat dat mogelijk is..Zomaar voor een poosje reizen en met niemand rekening houden!Een tijdje op jezelf zijn met jouw wensen.

 2. Herkenbaar 😉 Wij zitten zo vaak in de auto te fantaseren… zullen we gewoon doorrijden. Naar Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen. We kunnen het er best een tijdje uithouden.

  Gewoon. Weg. Dag werk, dag hypotheek, dag dag-in-dag-uit gezeur, dag bankrekening, dag supermarkt, dag waardeloze bezittingen.

  Ik wou dat ik vrij was. Nu ben ik altijd al vrij 😉 maar echt vrij. Vrij van de bank en het bezit van een huis.

 3. Dito… dit is voor mij zelfs een van de redenen dat ik zsm mijn studieschuld kwijt wil. Dan kan ik alle economische ellende van alle dag achter me laten (vaste lasten, economische recessie, nieuw kabinet en ga maar door)! Een heerlijke droom!

 4. Hoe herkenbaar…! Ik zit al in de auto, met mijn lief en kids en verder geen gezeur! Helaas niet realistisch. Geniet van de kleine dingen om ons heen, en probeer alles met humor te zien!

 5. Vrij vaak heb ik daar last van. Sinds m'n 16e al wel. Helaas is het meestal geen optie.
  Soms voelt bezit en de druk van de maatschappij om 'iets' te bereiken echt als verschrikkelijk.
  Gewoon op de trein stappen en niks meer hebben, dan dat je bij je hebt.

 6. Ik herken het wel maar ben verslingerd aan mijn kinderen en aan mijn grote liefde. Die zijn een deel van mijzelf geworden. En dat brengt dan wel weer enige verplichting met zich mee.

 7. Dat is bij mij een voordeel van chronisch vermoeid zijn, ik ben al behoorlijk los van 'de maatschappij' van moeten.
  Maar ik droom al heel wat jaren van een huisje op het platteland en dan zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Geen drukte om me heen, niet zoveel mensen of verkeer, of nadenken wanneer je boodschappen kunt doen als er niet zoveel mensen in de winkels zijn.

  Nu nog even wat meer energie, al denk ik dat mijn fantasie misschien wat mooier is dan de werkelijkheid. Mijn groene vingers doen het nog niet zo goed op de zware klei en ook dan heb je zorgen of het voldoende regent, ziektes in groente en/of dieren.
  Maarja, de fantasie blijft leuk 🙂 en daar vermaak ik me ook wel mee.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Dat komt misschien wel omdat jij het veel drukker hebt. Ik wil juist zoveel nog gaan meemaken en vooral 'zelluf' doen.

   Groetjes, VeggieMo

 8. Ik heb dat ook regelmatig. Gewoon een koffertje met de hoogstnoodzakelijke dingen, dochterlief in haar autostoeltje en dan blindelings een richting oprijden en maar zien waar we uitkomen en daar dan een nieuw leven opbouwen totdat ik daar ook weer genoeg van alles heb.

  Ik denk dat het dus heel normaal is en dat iedereen wel eens zo denkt. Vrijheid is toch het hoogst haalbare ideaal want helemaal vrij zijn we nooit.

  Jess

 9. Herkenbaar. In de zomer krijg ik ook vaak het idee om gewoon lekker in de auto te stappen, en naar het zuiden te rijden. En dan wel te zien waar je uitkomt. Ik heb geen auto en/of rijbewijs, dus het kan helemaal niet, maar bij wijze van spreken 😉

  Of gewoon een willekeurige trein pakken en op een willekeurig station uitstappen, en zo steeds verder reizen.

  De spanning, het avontuur en het gevoel van vrijheid, het lijkt me fantastisch.

 10. Blijf lekker dromen.Maar misschien ook kijken,of je dagelijks leven nog simpeler kan. Veel consuminderaars leven al eenvoudiger en misschien vrijer,dan menige hamster in de maatschappelijke tredmolen . Groeten Izerina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.