De rem erop

De laatste tijd ging het met geld ineens wat harder dan normaal. Ik denk dat het een beetje tegengas was op het harde kniepen, maar echt goed is het niet. Als we dit jaar het dak nog willen laten vervangen, zullen we toch nog even door moeten knijpen. Dus gaat vanaf vandaag de rem er weer op én weer extra gas bijgeven voor wat betreft het bijverdienen. Ook de Marktplaatsverkopen lagen namelijk weer een beetje stil.

Plan van aanpak:
– Avondeten goed voorbereiden, dus geen makkelijke hap
– Zoveel mogelijk extra werk meepakken, ook als de betaling wat minder is
– Inschrijven op nieuwe mysteryshopopdrachten
– Beter opletten met boodschappen doen
– Flink sporten (motiveert én dan ben ik niet aan het eten/hangen, wat allebei lui maakt)
– In en om het huis aan de gang (motiveert ook, om een of andere vreemde reden)

Gelukkig heb ik het – voor zover ik nu kan zien – redelijk rustig met vaste werkafspraken, dus is er ook ruimte om wat meer tijd te nemen voor andere dingen en dus alles weer wat beter op de rit te krijgen.

Gaat bij jullie alles nog volgens plan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Hopelijk loopt het snel weer wat beter met de besparingen!
  hier momenteel geen plannen ofzo… we sparen alle extra's altijd en verder leven wij al best zuinig op alles.

 2. Herkenbaar… Waar het nu in ging zitten, tja. Keertje bbq'en, een boek, een fluitketel, wat dingetjes voor de auto, effe niet opletten waardoor er een half brood bijna pootjes had gekregen…

  Hier ook weer even rustig aan, hoewel we vlg week op vakantie gaan. Maar ook dan gooien we het niet over de balk.

 3. Zeker herkenbaar ja. Hier gaat het zitten in toch een keer wat leuks doen (want ja, zo vaak zit je niet in het buitenland) en m'n vliegticket, en belasting van een paar jaar geleden wat ik ineens toch een paar honderd euro bij moest betalen… Gelukkig komt dat ook wel weer goed weet ik, en ik krijg hier zo af en toe iets leuks vanuit de winkel in m'n handen gestopt omdat ik 'er hard voor werk' aldus de manager. Dat scheelt dan toch weer.

 4. Hier gaat het wel redelijk volgens plan. Het scheelt dat ik hoogzwanger ben ( van de 2e ) en geen puf meer heb om de stad in te gaan. Heb ook echt niets meer nodig volgens mij.
  Ook met boodschappen doen bijven we deze maand wel binnen het budget.
  Hoe meer ik thuis ben hoe meer ik verzadig raak van ( overbodige ) spullen. Wat boeken op marktplaats gezet. Zomaar vorige week 1 verkocht!
  En het voornemen om 1x per maand te tanken ( auto voor de luxe zeg maar ) lukt deze maand ook wel denk ik. Scheelt toch dat ik hem nu niet voor mijn werk gebruik. Al die korte niet noodzakelijke stukjes schelen een hoop benzine. Ik kan mijn werk nl over het algemeen ook op de fiets doen maar door lui gedrag pak ik vaak de auto…..

 5. Hier hebben we de smaak aardig te pakken, vandaag moeten echt naar de stad om dingen te kopen.
  Maar ik heb een lijstje gemaakt met wat ik nodig heb zodat we geen onnodige uitgaven doen.

 6. helaas hier een super dure uitgave, ik krijg het geld wel weer terug,maar dat gaat wel heel lang duren, dochter heeft een laptop nodig voor school en vanwege haar opleiding was een goedkope geen optie, zij wou hem op afbetaling kopen, omdat ze weet dat ik het geld eigenlijk niet kan missen, maar ik heb toen maar voorgesteld dat ze hem bij mij op afbetaling koopt ,want anders werd dat ding 2 keer zo duur en zij heeft ook al een schuld , omdat ze haar opleiding zelf betaald. Pfff dat doen pijn aan je portemonnee ,maar ja het is wel een investering in haar toekomst en dat is het wel waard, alleen consuminderen schiet zo niet echt op,

 7. Ja hier ook. Het is bij ons in de extra kleding en schoenen gaan zitten. Nu zijn wij wel klaar.
  En daar komt een dijk van een aanbieding langs voor 40% korting voor kleding voor zoonlief voor het najaar. Is nog erg lang zul je denken, maar de broeken heb ik een maat groter gekocht omdat hij erg groeit. In september 'vind' ik dat dan.

 8. Hier moet ook even de rem erop, afgelopen weekend lekker weg geweest, vrij veel uitgegeven, maar wel voor de nodige dingen: kleding/schoenen voor de kids, en wat voor school voor de oudste. De prijzen vielen allemaal wel mee, maar alles bij elkaar was het weer een flinke hap uit de inkomsten…voorlopig maar even rustig aan doen.

 9. Hier lijkt het wel of de rem er automatisch is opgegaan. Ik hoor vaak om me heen dat kinderen duur zijn, maar tot nu toe heeft het ons geloof ik alleen nog maar geld bespaard. Sinds zoontje er is gaan we bijna niet meer uit, kleertjes, speelgoed en andere benodigdheden kopen we 2e hands. Luiers en billendoekjes e.d. kopen we alleen in de aanbieding.
  zo hebben we tijdens mijn zwangerschapsverlof mijn hele salaris kunnen sparen en konden we dus van manlief zijn salaris rondkomen. Goed om te weten, want ik twijfel nog steeds over stoppen met werken.
  Succes met de handrem aantrekken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.