Geldgeheim: “Over zes jaar heb ik ruim 200.000 euro gespaard”

Geldgeheim: ik heb het plan om 200.000 euro bij elkaar te sparen

Waar veel dertigers nog bezig zijn met het afbetalen van hun studieschulden of langzamerhand plannen gaan maken voor die felbegeerde Vinex-woning met bijpassende auto, is S. vooral bezig met haar doel: over zes jaar ruim 200.000 euro bij elkaar te hebben gespaard, terwijl ze ook nu gewoon een leuk leven heeft. Ze is inmiddels al goed op weg; in de afgelopen twee jaar spaarde ze de eerste 60.000 euro al bij elkaar. En voor de rest heeft ze een heel solide financieel plan.

Goed salaris

“Mijn doel heb ik heel helder voor ogen: over 6 jaar wil ik in totaal ruim 200.000 euro op mijn bankrekening hebben staan. Op dat moment wil ik ook mijn woning verkopen; ik verwacht dat ik daar dan ook ongeveer zo’n 200.000 euro overwaarde in zal hebben zitten.

Om dit doel te bereiken, spaar ik momenteel minimaal 2500 euro per maand. Dat kan omdat ik nu – als dertiger – een relatief hoog salaris en een relatief lage hypotheek heb.

Ik realiseer me dat ik me gelukkig mag prijzen met mijn salaris. Aan de andere kant heb ik hier ook tot mijn 30e hard voor gestudeerd en moet ik nog steeds blijven leren. In mijn vakgebied gaan de ontwikkelingen nu eenmaal razendsnel.”

Lees ook: “Ik ben hypotheekvrij én heb 150.000 euro op de bank”

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Besparen

“En hoewel ik een mooi salaris heb, bespaar ik ook waar ik kan. Ik geef weinig uit aan kleding, schoenen en uitgaan. Ik ga niet vaak naar feestjes met dure cocktails en ik winkel veel minder dan ik ooit deed.

Mijn verzorgingsproducten komen gewoon van de Lidl of zijn van het eigen merk van Etos. En boodschappen doe ik ook bij de Lidl; dat scheelt enorm veel geld! Ik doe altijd mijn best om van basic producten lekkere en speciale gerechten te maken.

Kleding heb ik genoeg; als ik het koop, dan koop ik het met zoveel mogelijk korting. Als ik mijn huidige kosten voor kleding vergelijk met vroeger, of met wat mijn vriendinnen daaraan uitgeven, dan zit daar duidelijk verschil in.

Ook ga ik niet duurder of groter wonen, zoals mijn leeftijdsgenoten vaak wel doen. Inmiddels heb ik – mede hierdoor – al best wat overwaarde opgebouwd.”

Vakantie

“Ik ga wel relatief vaak op vakantie, ook naar verre bestemmingen. Maar: als ik op vakantie ga, dan verhuur ik altijd mijn appartement. Dat levert me dan weer een leuk zakcentje op.

Bovendien heb ik vrienden over de hele wereld, waar ik ook wel eens kan verblijven. En ik moet ook regelmatig reizen voor mijn werk; als ik dan ergens voor mijn werk heen vlieg, dan combineer ik dat ook wel eens met een weekendje voor mezelf. Dan blijf ik gewoon wat langer, maar kost het me bijna niets.”

Resultaat

“Mijn spaar- en bespaaracties hebben me inmiddels al een mooi spaarsaldo opgeleverd. Ik spaarde in de afgelopen twee jaar 60.000 euro bij elkaar en verwacht over 6 jaar ruim 200.000 euro op de bankrekening te hebben.

Ik beleg een gedeelte van mijn geld in een wereldwijd gespreide tracker. Nu de koersen even niet meer stijgen, zijn ze wat mij betreft dus in de aanbieding. En in plaats van verkopen, koop ik nu bij.

Daarnaast wil ik nog kijken of ik mijn overwaarde kan investeren in een huis voor de verhuur of een B&B of ander bedrijf, om op die manier rendement te genereren. Maar dat wil in deze markt momenteel nog niet echt lukken.

Voor mij is dit spaardoel overigens wel ambitieus. Vandaar dat ik het ook niet aan de grote klok hang. Ik ben bang dat mensen het sowieso niet begrijpen en daarnaast wil ik ook gewoon eerst de eindstreep halen. Eigenlijk weet alleen mijn vriend het, maar die is dan ook met een soortgelijk plan bezig.

Ik blijf gemotiveerd als ik zie hoe snel en makkelijk mijn vermogen groeit. En daarnaast houd ik mezelf ook bewust wat voor de gek: ik werk altijd volgens het Pay Yourself First-principe. Zodra mijn salaris binnen is, dan stort ik het grootste deel door naar mijn spaarrekening.

Als ik mijn doel straks bereikt heb, dan wil ik me gaan richten op leuke projecten. Denk aan vrijwilligerswerk of een B&B. Die leveren misschien wat minder op, maar geven me wel een goed gevoel. Overigens neem ik daar nu vast een beetje een voorproefje op; ik help momenteel mensen met schulden via de app fiKks.”

Bedankt voor je verhaal!

Lees hier de andere geldgeheimen >>

200.000 euro sparen: (on)mogelijk?

Een poosje terug deelde D. hier haar geldverhaal. Zij had in totaal 160.000 euro bij elkaar gespaard. Daar kwamen toen behoorlijk wat diverse reacties op: de één dacht dat het onmogelijk was, terwijl de ander eigenlijk hetzelfde aan het doen waren.

200.000 euro sparen zal voor veel mensen onmogelijk lijken. Helemaal in zo’n relatief kort tijdsbestek; veel mensen verdienen niet eens 2.500 euro in de maand, laat staan dat ze zo’n bedrag kunnen sparen.

Maar maakt dat het verhaal van S. minder inspirerend?

Ik vind van niet.

Wat mij hierin vooral opvalt is namelijk niet specifiek het bedrag, maar haar aanpak:

Ze heeft een héél concreet financieel plan

Ze weet precies hoeveel ze minimaal moet sparen om haar doel te kunnen bereiken. Het is niet vaag. Het is niet ‘Ik wil meer geld overhouden’ of ‘Ik wil meer sparen’. Nee, het is minimaal 2500 euro in de maand sparen.

En het plan draait ook niet om doelloze zelfverrijking, maar om ruimte te creëren om ook meer voor anderen te betekenen, via dingen die ze zelf ook graag doet. Daar klinkt wel een mooi stukje ikigai in door.

Ze past haar uitgavepatroon hierop aan

Natuurlijk is het leuk om mee te doen met de mensen om je heen. Om ook elke keer mee te gaan shoppen met je vriendinnen, die mogelijk óók goed verdienen dus niet op de centen hoeven te letten. Of om groter te gaan wonen, net zoals alle mensen om je heen dat doen. Dat doet S. dus niet.

Ze valt niet in de valkuil van lifestyle-inflatie, ondanks dat dat heel gemakkelijk is op het moment dat je een hoop verdient en je waarschijnlijk niet de enige in je omgeving bent met een mooi salaris. Hierin maakt ze een bewuste keuze voor ‘later’.

Ze is creatief met bijverdienen

Hoeveel mensen kiezen er daadwerkelijk voor om hun woning te verhuren tijdens een vakantie?

Hoewel ik dol ben op creatief bijverdienen, heb ik dat ook nog nooit gedaan. Natuurlijk heb ik altijd wel een excuus (geen woning in Amsterdam, korte periode weg, schiet vast niet op), maar de realiteit is dat ik ook nog nooit een actieve poging heb gedaan om dit uit te zoeken.

Keuzes en plannen

Een doel bereiken – zeker een ambitieus doel als dit – lukt niet zonder goed plan. En het lukt ook niet zonder bepaalde keuzes te maken in lijn met dat plan. Dat laat S. hier mooi zien.

Natuurlijk heeft ze een mooi salaris om mee te werken. En ja, dan kun je misschien meer sparen of een hoger einddoel stellen dan wanneer je rond moet komen van het minimum.

Maar: ook met een hoog inkomen is het héél gemakkelijk om geld te weinig te hebben. Ik verwijs nog maar weer eens terug naar de koppels die een paar jaar geleden voorkwamen in Een Dubbeltje Op Z’n Kant. Die hadden over het algemeen een stevig inkomen, maar konden ondanks dat geen enkele tegenslag opvangen. Zodra ze moesten wennen aan minder geld, ging het mis.

En andersom; misschien kennen sommigen van jullie Koningin Minima wel. Deze alleenstaande moeder blogt helaas niet zoveel meer, maar had altijd een inkomen (salaris, geen uitkering) op bijstandsniveau. Ondanks dat – we hebben het dan over netto 1.244 euro – lukt het haar wel om per jaar 5.000 euro te sparen.

Goed plan!

Ik had het voor deze week al op de planning staan, maar ben nu helemaal gemotiveerd om een goed financieel plan op te stellen voor 2019. En de vorderingen houd ik dan natuurlijk netjes bij in mijn Financiële Strategie-planner!

Uiteraard zal ik daarover in de loop van de week nog wat meer delen; wie weet heb jij er ook iets aan voor het komende jaar. Want zelfs als je niet gaat voor 200.000 euro sparen in een X aantal jaar, is een plan écht onmisbaar!

En natuurlijk kunnen er dan alsnog dingen anders lopen dan je had verwacht. Het leven is nu eenmaal niet maakbaar. Maar die onverwachte dingen hoeven niet altijd negatief te zijn én dan kun je altijd je plan weer aanpassen. Maar zoals Benjamin Franklin al zei: “If you fail to plan, you are planning to fail.

Oh, en die app ga ik ook even bekijken, dat is misschien ook wel wat voor mij 🙂

Heb jij al een financieel doel of plan voor het komende jaar?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

30 Comments
 1. Een inspirerend verhaal, goed om te lezen. Zo’n groot bedrag sparen we per maand zeker niet, maar het is absoluut goed om een plan te hebben. Naar de spaarrekening storten wat overblijft werkt bij ons in elk geval niet, want dan blijft er nooit iets over.
  Overigens hebben wij ons huis een heel aantal keren tijdens onze vakanties verhuurd. We wonen vrij, op het platteland en er zijn -als je even zoekt- best veel mensen die je huis willen huren (en je huisdieren willen verzorgen en uit de groentetuin eten ;-)). Onze vakanties zijn altijd al lowbudget, en op deze manier kostte het ons echt bijna niks.

   1. Nee, niet via MP, dat lijkt me behoorlijk eng. We zijn begonnen met familie, een zus met haar gezin. Zij woonden in een rijtjeshuis en zaten financieel te krap om ‘echt’ op vakantie te gaan.
    Dat beviel goed. Later zijn we gaan verhuren aan vrienden van familie en aan familie van vrienden, aan kennissen van mijn ouders (wonen aan de andere kant van ’t land); eigenlijk allemaal via mond-tot-mond-reclame. We hebben maar 1 keer een wat minder positieve ervaring gehad (iets was kapot gegaan en dat werd niet gemeld).
    We hebben de laatste 2 jaar niet verhuurd, omdat onze (forse) verbouwing nog niet helemaal is afgerond. Weggaan is altijd wel een dingetje namelijk; normaal zorg je ervoor dat het opgeruimd en schoon is als je op vakantie gaat, maar als je gasten in huis krijgt, probeer ik het supernetjes én superschoon te maken voor we vertrekken. Met een huis waarin verbouwd wordt zorgde dat de afgelopen tijd voor teveel stress naar m’n, dus we hebben het verhuren even geparkeerd. Wel hopen we het in de toekomst zeker weer te gaan doen.

 2. Ik mis bij dit verhaal (het is toch anoniem) het inkomen, immers als S bv 3700 verdiend is ze echt super goed bezig
  maar verdiend ze bv 5000 euro dan geeft ze per maand meer uit dan menig een verdiend.
  Jammer dat het inkomen er niet bij vermeld staat , dat zou een beter beeld geven.

  1. Hi Anna,
   Ik verdiende toen deze blog werd gepubliceerd zo’n 3800 euro per maand. Ondertussen is dit 3950 eu per maand.

 3. Zo wat een bedrag! Maar wel altijd heel mooi om te merken dat iedereen die dit doet idd een goed doordacht plan heeft. En duidelijk op papier (of digitaal) heeft wat ze per maand kunnen sparen enz.
  Hier ook zeker al financiële doelen opgesteld voor volgend jaar én een plan gemaakt hoe ik dat denk te gaan bereiken. Voor het hele jaar al uitgeschreven hoeveel ik per maand moet sparen van welk geld, dus dat moet wel goed gaan komen. Nu al heel veel zin in komend jaar!
  En dit soort verhalen vind ik ook altijd erg inspirerend. Er bestaan mensen die het kunnen, grote bedragen sparen, maar ik merk ook dat veel mensen vast zitten in ‘dit heb ik nodig’ terwijl dat niet zo is. Waardoor het ze dan vaak niet lukt om (Veel) te sparen. Ik ben zo blij dat ik niet meer zo ben! Sinds mijn hoofddoel ‘zsm verhuizen’ werd, kan ik spullen heel makkelijk loslaten. En dat voelt enorm bevrijdend.

 4. Mis ik iets in dit verhaal of ben ik de enige? Heel fijn voor S. dat ze heel veel kan sparen, maar wat is nu daadwerkelijk haar doel? Ze is nu dertiger en wil over 6 jaar 2 ton spaar- en beleggingsgeld hebben en haar woning verkopen met 2 ton overwaarde. Dus als ze ongeveer 40 jaar is wil ze zonder huis “iets” doen met die 4 ton? Maar ik snap niet wat. Misschien is dit een soort dagobert duck idee dat ze in haar geld kan zwemmen zonder huis? Wil ze gaan reizen?

 5. Eerlijk gezegd snap ik ook niet zo goed waarom je zó veel zou sparen.
  Als S. haar werk niet leuk vindt, dan is het misschien een beter idee om werk te zoeken waar ze écht een passie voor heeft en waar ze ook haar brood mee kan verdienen. Misschien is er dan een overgangsperiode dat ze minder of niets verdient, maar daar heb je geen 8 ton spaargeld voor nodig …

  Vrijwilligerswerk is leuk voor je vrije tijd en voor na je pensioen, vind ik zelf.. je loopt toch een beetje risico dat je andere mensen het brood uit de mond stoot door fulltime gratis te gaan werken, in de bloei van je leven.

  Wat natuurlijk ook kan spelen, is dat S. het gewoon leuk vindt om zuinig aan te doen. Daar mag ze best eerlijk voor uitkomen! Ik ben ook zo’n hobbyvrek.

  Die app Fikks ga ik ‘ns naar kijken!

  1. Als je zo makkelijk zoveel kan sparen zou ik dat ook doen, dan kun je bijv. 15 jaar eerder met pensioen.
   Maar je moet wel minstens 5000 netto inkomen hebben anders kan het niet!
   En als je zo jong bent kun je ook niet nogeens 200.000 aan overwaarde hebben.
   Het verhaal is dan ook uit de duim gezogen!

   1. Natuurlijk kan dit wel kloppen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de ouders van S. een flinke bijdrage hebben geleverd aan haar huis. Waarschijnlijk heeft ze die spaarzaamheid niet van een vreemde!
    Als je er dan ook nog eigen spaargeld in stopt, is de hypotheek inderdaad direct een stuk lager en kun je dus ook (nog) meer sparen.

    Ik ben na mijn afstuderen nog een aantal jaar bij mijn vader blijven wonen. Niet uit financiële overwegingen overigens. Maar het sparen gaat dan wel heel hard, en als je dan goed verdient gaat het snel hoor.

    Maar inderdaad, zo rijk als S. zullen er niet veel worden. En ach, dat hoeft toch ook niet? Ik ben blij dat ik werk heb. Ben ik tenminste van de straat.

   2. Ik zou niet weten waarom niet; ze geeft aan dat straks aan overwaarde te verwachten, dan is ze inmiddels rond de 40. Bovendien is overwaarde sowieso niet leeftijdsgebonden; als je op een goed moment wat gekocht hebt, idd bv met eigen geld of veel afgelost, neemt je overwaarde toe. Overwaarde is natuurlijk niet hetzelfde als waardestijging.

    Ik vind het een beetje jammer dat je denkt dat iemand anders iets uit de duim zuigt, terwijl je zelf blijkbaar niet helemaal goed leest en bepaalde vooroordelen hebt over wat wel en niet kan. Want newsflash: er zijn mensen die 5000, 10.000 of zelfs 100.000€ per maand verdienen. Misschien ken je ze niet, maar ze zijn er wel.

   3. Tuurlijk zijn die er, maar die gaan dat niet op Internet zetten en overwaarde is niet leeftijd gebonden, maar 200.000 in zo weinig tijd is zelfs met de huidige prijzen onmogelijk in zo’n korte tijd.
    Maar prima als jullie het wel geloven, ik vind het alleen maar een kijk is wat ik kan/heb en jullie niet!

    1. Hi Heristom,
     Ik heb mijn appartement in 2009 gekocht in onze hoofdstad voor 190000 en tegenwoordig worden vergelijkbare huizen in mijn buurt voor rond de 400000 verkocht. Daarnaast heb ik ook al 20000eu gespaard in mijn spaarhypotheek.

 6. Als je zoveel kan sparen klopt er iets niet! Of je verdient veel te veel of het is gewoon opscheppen!
  De meeste mensen kunnen zo’n groot bedrag per maand sparen!

 7. Tsja HEREISTOM, sommige mensen verdienen echt belachelijk hoge salarissen nadat ze gestudeerd hebben. Maar zij kunnen dan ook iets wat anderen niet kunnen en daarom wordt het beloond. Niet zo gek hoor. Ik heb vroeger voor een arts in het ziekenhuis gewerkt en toevallig bepaalde post opengemaakt waar zijn salaris op stond: netto 6000 per maand.

 8. Goed bezig! Je schrijft dat je het niet aan de grote klok wilt hangen, toch bang voor reacties.

  Ik ben er inmiddels behoorlijk in geslaagd en deel je gevoel hierover.
  Ik ben recent van een keurige 2-onder1 kap verhuisd naar een villa.. maar krijg ook tegenstrijdige reacties hierop. De ene vindt het prachtig, maar de meeste mensen zie ik denken ‘hoe dan?!’. Ik haalde door mijn mega aflosresultaat €330.000,- overwaarde uit mijn vorige huis. Ja..dan kun je je zo’n groot nieuw huis permitteren. Dat komt niet door mijn salaris! Dat zien mensen alleen niet. Ik hoor vaak ‘wat voor werk deed je ook alweer?’ Of nog concreter ‘ik wist niet dat je zo’n goede baan had’.

  Ik moet zeggen.. de reacties stellen me teleur. Ik vind het niet leuk dat mensen me opeens anders zijn gaan beoordelen. Valt me tegen. Mijn leven is namelijk niet anders, ik ben niet anders.

  Succes met je aflosklus, het is zeker de moeite waard..zeker als je ruimer wilt gaan wonen (als je sociaal tegen een stootje kunt)

 9. Prachtig stuk! Ik ga ook sparen met een concreet doel. Wat jammer dat ik weer lees, zie boven, dat luxe of n beter huis noet gegund wordt. Wat is dat toch? Mijn nichtje van twee prijs ik de hele dag. Wanneer je volwassen bent en succes hebt, zie je alleen naar jaloezie.

  Nu naar de Action, mijn Kersttafel decoratie halen. Minimalistisch is niet altijd gezellig.

 10. Andersom gebeurt ook: wij kregen te horen dat we ons toch wel een groter huis konden permitteren met onze salarissen? Ja, was ook zo maar dit wilden we niet..

  Of zelfs een collega die me vroeg ‘of ik niet eens een nieuwe auto zou gaan aanschaffen’ omdat ik nog altijd in mijn prima Peugeot 208 reed..

 11. Mooi verhaal met een helder doel! Vooral zo doorgaan. Veel mensen zijn gewoon stikjaloers. Jammer dat die ‘hereistom’ mensen voor leugenaar uitmaakt als het gaat om overwaarde. Mijn zus heeft in de crisis in 2013 voor € 238.000 een appartement in hartje centrum Amsterdam gekocht. En in september 2018 voor € 545.000 verkocht. Dus meer dan 3 ton overwaarde is 5 jaar tijd. Kan dus wel en ik gun het haar.

 12. Ik denk dat het probleem ligt in het feit dat je aandacht wordt getrokken door het bedrag dat ze hoopt te sparen (en door overwaarde bij verkoop van woning). Hiermee lijkt het dat iedereen veel (of in ieder geval iets) kan sparen. En dat terwijl je alleen hoeft in te leveren door bewuster te leven (niet constant nieuwe kleding). Maar hierbij gaat ze dus uit van wat ze normaal zou kunnen uitgeven. De meeste mensen zijn blij dat ze hun rekeningen kunnen betalen, als het nodig is kleding kunnen kopen en ook nog eens op vakantie kunnen gaan. Zij heeft het erover dat ze nog steeds regelmatig op vakantie gaat (naar verre bestemmingen, wat opzicht al niet is weggelegd voor iedereen) maar ze wel haar woning verhuurd. Waarschijnlijk is dat makkelijk voor haar, omdat ze zonder problemen iets kan vervangen wat eventueel tijdens zo’n periode is stuk gegaan. Dus ik vind het fijn voor haar dat ze zo’n mooi bedrag kan sparen (er zijn genoeg leeftijdgenoten die in de schulden zitten) maar ze zet haar verhaal niet in perspectief door te zwijgen over haar inkomen. Zoals al aangegeven was, sommige mensen verdienen wel 10.000 euro per maand. Maar wat is je netto besteedbaar inkomen? Kortom het is een verhaal met hiaten.

 13. Ik vind het een geweldig verhaal , mooi plan en nog lekker jong waardoor je straks de rest van je leven keuzes kunt maken die je gelukkig maken zonder de financiële angst! Ik gun het je! Maak er wat moois van

 14. Weer wat nieuws geleerd: je uitgaven aan je doel aanpassen ipv je tijdsbestek v je doel aan je uitgaven. Dit soort verhalen vind ik altijd inspirerend, geeft weer een boost om nog eens naar de (fun)-uitgaven te kijken. Nu was ik dat al v plan nu zo met de corona, omdat we het ook prima hebben zonder de bioscoop, elke week terrasje pikken, naar het zwembad, zonder uitgebreid te shoppen (nu deed ik dat al weinig maar toch)

 15. Heb je ook een plan voor iemand die leeft van 1400 euro inkomen per maand (ziekte) en €775/maand huishuur betaalt, €100 gas&elektriciteit, €25 water en €80 internet&telefoon? Alvast bedankt!

 16. Leuk om dit terug te lezen. Ondertussen zijn we 5 jaar verder. En ben ik mijn doel ruim voorbij gegaan: ik zit nu op 230.000eu belegd vermogen. Ondanks de flinke fluctuaties in de aandelenmarkt. Ik vind het zelf echt ongelofelijk dat mijn plan nog beter is uitgepakt dat ik van te voren had bedacht of gehoopt. Ik spaarde de afgelopen jaren ongeveer de helft van mijn salaris en heb de aandelenmarkt de rest laten doen. En inderdaad is dat makkelijker als je een hoog salaris hebt.

  Ik heb daarnaast 2 jaar geleden toch dat dure (maar veel energiezuiniger) huis gekocht (oeps). En ik ben nu 6 maanden op reis. Als ik weer terug ben ga ik vrolijk weer verder met sparen en beleggen. Een nieuw financieel doel heb ik nog niet. Maar wel weet ik dat ik vaker wil gaan reizen en minder werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.