Klussers vinden via Werkspot

Klussers vinden via Werkspot

Ik zoek regelmatig op internet naar wat dingen ongeveer kosten. Bijvoorbeeld het plaatsen van een dakraam of iets dergelijks. Negen van de tien keer kom ik dan uit bij Werkspot, waar iemand een soortgelijke opdracht geplaatst heeft en offertes heeft gekregen van klusbedrijven. Vaak lopen de tarieven best behoorlijk uiteen en kun je als bezoeker niet inzien waar de verschillen zitten. Wat je wel kunt zien – en wat ik zelf ook wel heel belangrijk vind – is dat mensen de service kunnen beoordelen. Niet alleen met punten, maar ook met tekst.

Mijn ervaring met Werkspot

Jaren terug heb ik zelf eens een project geplaatst, maar van de reacties werd ik toen niet echt blij. Een groot deel van de klussers wilde eerst komen kijken (snap ik aan de ene kant wel, maar ik hoef niet 20 man over de vloer en ik had een heel uitgebreide beschrijving van het project geplaatst) en wie wel bood, bood een achterlijk hoge prijs.

Ter indicatie; gemiddeld werd voor de klus 5000 euro gevraagd, terwijl het qua werk en materiaal uiteindelijk nog niet eens 1000 euro is geworden.

Maar; inmiddels is Werkspot natuurlijk ook wel weer wat verder gegroeid, dus ik zit te twijfelen of ik nog eens een project zal plaatsen. Iets overzichtelijks, een dakraam plaatsen ofzo. Het verplicht tot niets, dus wordt het niets, dan is het in ieder geval leuk geprobeerd.

Mijn strategie

Als ik weer zo’n project op Werkspot plaats, ga ik het mezelf wel gemakkelijk maken. Ik heb online wat tips opgezocht die ik dan ga opvolgen. Namelijk:

 1. Zoveel mogelijk informatie plaatsen. Dat deed ik al, maar nu nóg meer
 2. Foto’s plaatsen waar mogelijk
 3. Maten plaatsen
 4. Alleen reageren op de persoonlijke berichten die ook echt het idee geven dat ze mijn vraagstelling hebben gelezen en niet alleen een prijs mijn kant op hebben gegooid
 5. Een keuze maken uit de best beoordeelde vakmannen, met positieve reviews over wat ik belangrijk vind (dat de prijs klopt en afspraken nakomen)

Dan moet het toch wel lukken…?

Hebben jullie wel eens iemand ingeschakeld via Werkspot en wat waren jullie ervaringen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Handig, maar niet automatisch simpel
 • Handig, maar niet automatisch simpel
  7
The Good

Ratings van vakmensen helpen met kiezen

Snel toegang tot een groot aantal klussers

Gratis voor gebruikers

The Bad

Je moet zelf écht nog wel het kaf van het koren scheiden

Prijzen kunnen enorm uiteenlopen

Geen controle op aangemelde vaklieden

0
710
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Wij hebben hele slechte ervaringen met werkspot. Je kunt diegene die je om een offerte vcraagt namelijk niet beoordelen. Zelf vind ik het na die paar ervaringen fijner om iemand uit de omgeving te kiezen. Uiteraard vraag ik ook eerst offertes aan. Mensen vervuilen hun eigen nest niet, zeg maar.

 2. Had iemand via MP die veel goede beoordelingen had gekregen, was goed bevallen. Daarna dit verteld aan een collega die zijn muren wilde laten stucen en uiteindelijk was hij zo ook aan een hele goeie gekomen. Tegelzetter hier zei dat hij werkspot alleen gebruikte om zijn prijs te bepalen.

 3. Ik werd er gek van, ik had het buitenom schilderen van onze woning er op gezet, ook gedetailleerd en vervolgens wilde er wel 20 schilders langskomen! Uiteindelijk deden ze dan ook nog eens heel erg lang over hun offertes en zat er soms wel 2000 euro verschil in. Vervolgens om de haverklap weer mailtjes over of we al wisten wie de klus kreeg (ja dat ging dus niet want ik zat nog op offertes te wachten). Ze hebben geen van alles de klus gekregen, mond op mond reclame heeft z'n werk gedaan, komende week komt een vriend van een familielid. Dus wat mij betreft nooit meer werkspot, wat een gedoe!

 4. Tot nog toe ben ik het best uit geweest met de betrouwbare vakman uit de buurt.
  De beveiliger wees me ook nog op de mogelijke gemeentelijke subsidie en was voordeliger dan werkspot. Goed om prijzen te vergelijken.
  Soms denk ik wel eens om Polen in te huren, maar ik durf dat niet.

 5. Mijn man heeft een éénmans-klusbedrijf. Mensen kunnen bij hem vrijblijvend een offerte aanvragen. Hij komt kijken en bespreekt de wensen en mogelijkheden. Stuurt binnen een week een offerte. Hij werkt veel in onze eigen stad. Reclame gaat vaak via via en de ervaring leert dat mensen graag iemand uit de buurt willen.
  Persoonlijk zou ik kiezen voor iemand uit de buurt waar vrienden/familie ervaring mee hebben.

 6. Een keer een heel simpel tuinklusje maar waarvoor je wel het materiaal moest hebben. Zeggen en schrijven nog geen uur werk en dan hoveniers die gerust 500 euro vragen via werkspot, kon ik niet zoveel mee.

 7. ik kan me voorstellen dat mensen die via werkspot je klus zien toch even willen kijken.
  Als dat niet kan zetten ze hoger in om zo evt onverwachte zaken niet voor eigen rekening te krijgen.
  Vaak komt er toch meer bij kijken dan op het eerste moment gedacht.
  (heb een zwager die eigen bedrijf heeft en vaak ook via officiele kanalen tegen zelfde problemen aanloopt)
  En volgens mij gokken ze ook een beetje op de onwetendheid van de aanvrager. Als je iets zelf niet kan ben je al snel bereid meer te betalen.

  Zelf kies ik toch ook het liefst voor een betrouwbaar/vertrouwd persoon.

 8. Zoek je een pool, bulgaar of beunhaas?
  Dan is werkspot het helemaal.
  Wil je goed werk met garantie en ben je bereid daar een normaal tarief voor te betalen zoek dan gewoon via via.

 9. ben lid van werkspot heb nog nooit zo een slecht een onbetouwbaare bedrijf gezien wilde allen wat werk proberen te krijgen .het zijn zoals jully zeggen meer beunhazen en poolen enz .maar nu wil ik van werkspot af ben er al een jaar mee bezig en het zijn me een stel ….. ga er een jurist op zetten om er van af te komen wil je een vakman zoek op internet of uit je buurt want er gaat niets boven mond op mond reclame .succes met jully verbouwingen en als je verbouw eerst shopen naar de prijs gr

 10. Ook ik heb zojuist telefonisch een abonement op laten dringen..
  Noemen ze een aanbiedingsprijs (voor jou als vakman) blijkt dat het excl. btw is! Ik krijg de btw dan wel terug maar ik ging van incl. uit!
  Notabene moet je bij het plaatsen van een bod ook incl. btw werken!
  Wil je je de volgende dag afmelden, zit je er een jaar aan vast.
  Bieden ze je een gratis cursus aan zodat je beter leert omgaan met Werkspot?
  Oplichters zijn het, ik had me er NOOIT mee in moeten laten..
  Ik heb de automatische incasso geblokkeerd en het geld terug gehaald, nu maar afwachten….
  Mond op mond werkt tot nu toe nog altijd het beste, normaal gesproken ook geen Werkspot bij nodig.

 11. Ik ervaar sommige biedingen als redelijk en sommige als extreem hoog. Echter ben ik bang dat de redelijke prijs slechte kwaliteit oplevert.

 12. Als ondernemer wil ik jullie aanraden om geen opdrachten via Werkspot.nl te laten verlopen.
  Waarom niet?
  Omdat de beoordeling niet recht en doorzichtig is.
  Werkspot profiteerd van de vakmannen door maandelijks steeds grotere bedragen te vragen, dit resulteerd in een hogere biedprijs en is voor u nadelig.
  Beter is het om een u bekende vakman rechtstreeks te benaderen.

 13. Als ondernemer wil ik jullie aanraden om juist wel opdrachten via werkspot te laten verlopen.
  Ben zelf lid van werkspot en klanten kunnen aan het aantal referenties en de hoogte van de referenties zien of ze met een vakman te maken hebben ja of nee.
  Als een vakman goede referenties heeft en genoeg dan haal je gewoon een goede werker in huis.
  Bovendien moet iedereen die zich aanmeld bij werkspot zijn kvk nummer kunnen geven.
  ben het wel eens met de vorige schrijver dat werkspot veel te duur is
  Wat wel weer meebrengt dat beunhazen zich niet snel inschrijven bij werkspot veel te duur.

 14. Wat een prusers daar op werkspot, krijg geen fatsoenlijke reactie op mijn opdracht…indrdaad alleen polen, bulgaren en zelfs roemenen…..nee toch maar gewoon via via mijn vakman zoeken..

 15. Ik zit een jaar bij werkspot. Aan het begin met een gratis account. 3 dage later belt mij de support en vroeg, wil je een account aanmaken? Ik zei, ja, maar geen autom. incasso. Oke zegt hij, account aangemaakt…1e kwartaal betaald…2e kwartaal betaald. Alles goed. Maar 3 maanden later zie ik, het 3e kwartaal is van mijn rekening afgeschreven. Ik heb nooit een machting verstrekt en nooit mijn rekeningnummer gegeven. Deze hebben ze zelfst in mijn profiel ingevuld!!! Dat is crimineel. Op mijn E-mail kwam alleen de antwoord: Wij bieden alleen autom. incasso.

  En voor omdernemer is werkspot zo of zo niet interessant. Voor een brutto uurloon van 25,00 euro inclusief BTW is het beter thuis te blijven. Veel opdrachten zijn fakes en goed 70% van de ''Klanten'' hebben geen geld….

  Ik ontvang elke week mails zoals: voor 25,00 euro per deur mag je graag langskomen en mijn deuren schilderen….of: 800,00 euro voor een heles huis binnen verven? Dat is echt prijzig…of: oh, dat is buiten mijn budget….e.z.v.

  Veel opdrachten zijn klanten, welke een offerte hebben en een vergelijk willen doen. Nee, ze pakken niet je, zij drukken de prijs van de anderen offerte welke ze in de buurt hebben.

  En voor elke reactie op werkspot betaal je mins. 5,00 euro.

 16. Ja, dit ervaring heb ik ook. Gratis Account aangemaakt, binnen een week belt mij de support. Ik vroeg voor een maandelijkse betaalwijze en zij gaan akkoord. Twee weken later heb ik een factuur over drie maanden. Heb ik niet betaald en nu komen betalingsherinneringen en mijn account is geblokkeerd. Opletten met werkspot bij afspraken via telefoon. ZE LIEGEN!

 17. En weet jullie ook, dat Werkspot alle berichten tussen Klusser en opdrachtgever lezen? Privacy is een vreemd woord bij werkspot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.