Drie Doldwaze Dagen

Drie Doldwaze Dagen

Ik houd echt wel van nieuwe spulletjes en ook echt wel van winkelen. Maar er is één fenomeen dat ik écht niet begrijp: de Drie Doldwaze Dagen. Een soort mega-uitverkoop bij de Bijenkorf. Mensen schijnen er rijendik voor de deur te staan, om toch maar direct toe te kunnen slaan als ze open gaan. Want jongens, jongens, wat een korting!

De boekjes….

Ik kreeg vandaag de boekjes in de bus (ik heb me ooit eens ingeschreven voor zo’n BijCard, maar toen ik las dat je na het eerste jaar moest betalen, heb ik hem nooit gebruikt, blijkbaar sta ik alleen nog wel in het systeem) en ik dacht: eens even kijken. En inderdaad, er zitten best een paar leuke kortingen tussen. Maar veel dingen zijn ook ‘maar’ €20 op bijvoorbeeld een bedrag van €200. Als je dan daardoor verleid wordt en flink gaat shoppen, tsja, dan gaat het alsnog behoorlijk hard met je bankrekening.

Maar het zijn niet alleen de prijzen waar ik niet speciaal warm voor loop. Wat ik vooral niet snap is dat mensen zich zo gek laten maken en daar als een stel schapen heen rennen om zo vroeg mogelijk de beste koopjes te scoren. Dat er geen tijd is om te passen, omdat vooral maar zoveel mogelijk meegegrist moet worden. En dat je er over hoofden moet lopen om naar de kassa te komen. Wat dat betreft is het een briljante zet dat ze dit festijn tegenwoordig ook in hun webwinkel vieren, als ik geld te veel had, zou ik dan misschien zelfs nog overwegen om de shop te bezoeken. Maar ooit tijdens zo’n gelegenheid een voet in zo’n winkel zetten? Echt niet!

Overigens is het natuurlijk wel fijn dat er veel mensen zijn die het wel doen, want da’s natuurlijk weer goed voor de economie, die stimuleer ik met mijn spaar- en aflosplannen weer wat minder 😉

Zijn jullie wel eens bij de DDD geweest, of zijn jullie er ook met geen stok heen te krijgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Ik heb daar dus ook echt helemaal niks mee. Mams vroeg aan mij of ik met haar meeging naar de VIP avond van V&D. Je kan dan ook je airmiles inleveren. Ik denk dat ik wel even met haar mee ga al is het alleen maar om haar een plezier te doen. Zelf heb ik niks nodig want ik pas toch niks. 😛

 2. Toen ik in Amsterdam studeerde ben ik er wel eens per ongeluk binnengelopen tijdens dit gebeuren.Wel pas 's middags dus toen viel het met het geren wel mee. Ik heb er ook helemaal niks mee.
  Maar voor de Bijenkorf is het natuurlijk wel een binnenloper. Tijdens het geren en gegraai nemen mensen natuurlijk al snel te veel mee, en letten al helemaal niet meer op de prijs.
  Misschien dat het loont als je net iets nodig hebt, maar bij hoeveel mensen zou dat echt zo zijn?

 3. Er is een leuke aflevering van Goudzoekers meen ik, gaat het ook over die dwaze dagen. Erg leuk om te zien, via uitzendinggemist vast nog te zien.

 4. Ik heb wel eens als inval verkoopster gewerkt op de DDD.

  Echt bizar! Van die dure geblondeerde dames die op hun hakken de roltrap op rennen…

  Verder vind ik de sale van de Bijenkorf best interessant, maar dan niet op die 3 dagen (want veels te druk). Als ze toezijn aan de afprijzingen van 70 % kun je namelijk best heel mooie dingen scoren voor een alleszins redelijke prijs.

 5. Als je gewoon 's middags binnen loopt is er niks aan de hand. Het is dan druk maar echt geen gegraai ofzoiets dergelijks.

  Ik ga donderdag wel even langs, heb nog overhemden nodig en een paar nieuwe boxers kan ik ook wel gebruiken (die hoef ik ook niet te passen, die kan ik zo uit het schap pakken).

  1. Idd, ik ga in de avond denk ik, dan is het wel druk, maar zeker tegen het einde wel goed te doen. Van te voren goed bestuderen wat ik echt wil hebben en dan gericht er op af 🙂 Mooi moment om weer een paar wijnglazen te upgraden naar de glazen die we echt mooi vinden bijvoorbeeld.

   De webwinkel gaat me net weer wat te ver met de winkel op fietsafstand.

 6. Ik ben met geen stok binnen te krijgen. Sterker nog ik ben nog nooit in de bijenkorf geweest, en dat wil ik graag zo houden :o)

  Groetjes Dreadlocks

 7. Vlaggetjesweken, prijzencircus, dwaze dagen … alleen al dat gegraai in die bakken, het getrek en geduw en het chagrijnige sfeertje, voor mij reden genoeg om daar met een grote boog omheen te gaan.

  Het hele magazijn wordt leeggetrokken met spul wat ze normaal niet kwijt raken; doe er zo'n leuke kortingsticker op en voila … het ligt als vanzelf bij de kassa (zo werkte het destijds ook in de kledingbranche waar ik ooit werkzaam was; de meest lelijke, foute of gewoon stomme kledingstukken die niemand wilde … tot er een kortingsticker op komt, bizar!)

 8. afschuwelijk inderdaad bovendien zijn sommige producten speciaal gemaakt voor ddd en van veel mindere kwaliteit dan dat je van dat bewust merk gewend bent

 9. Ik ben gek op koopjes hoor, echt waar, mijn nickname heb ik niet voor niks, maar dan moeten het wel flinke kortingen zijn en dan nóg ben ik niet bereid er een mensenmenigte voor in te duiken. Dus nee ik ben nooit op de DDD geweest, en afgezien van het feit dat ik er niet eens een beetje in de buurt woon voel ik me ook totaal niet geroepen om daar aan mee te doen.. brrr…

 10. Om heel eerlijk te zijn heb ik een hekel aan de Bijenkorf. Mij zul je daar echt nooit zien.

  Ik sta altijd versteld hoe de mensen graaien. Zo goedkoop is het niet! Je ziet het op tv. Vreselijk gewoon.

  Liefs Frederique

 11. Zoals de meeste mensen hierboven bedank 'k daar met liefde voor. Sterker nog, wij gaan, mocht het nodig zijn, zaterdagsochtends voor 10 uur om kleding, schoenen e.d.. Wanneer het grote graaien dan begint zitten we al weer hoog en droog thuis met koffie 🙂
  groet

 12. Ooit in een ver verleden ik 1x geweest bij Bijenkorf Rotterdam, wat een hel! Het was duwen en trekken, mensen worden hier een 'soort van heel asociaal' van of zo…
  Toevallig heb ik gisterenavond de boekjes bekeken en ik heb nog nooit zulke slechte acties gezien… Schoenen/laarzen, horloges, sieraden voor meestal (ruim boven) € 100,– kan ik geen koopjes noemen… Dus nee, voor mij dus ook dit jaar geen doldwaze dagen, althans niet bij de Bijenkorf 🙂

 13. Ik moet er niet aan denken al dat gegraai 😉
  Ik vind het altijd leuk om rond de feestdagen daar te kijken. Maar het blijft bij kijke,kijke en niet kopen! Veel te duur daar!

 14. Ik ben er nog nooit bij geweest. Ik word altijd een beetje misselijk in winkels waar het publiek massaal veel te veel koopt, verlekkerd door de aanbiedingen. Zoals een middagje Ikea, daar doe je me geen plezier mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.