Terug in het ritme

Was ik na de vakantie net eindelijk weer een beetje in het normale ritme, ben ik er nu weer totaal uit. Ik ben niet zo heel sterk in veranderingen, heb altijd even tijd nodig om daar aan te wennen. En nu ze (eindelijk en gelukkig, begrijp me niet verkeerd!) met het dak (dat wordt overigens schitterend, wat er nu al op zit geeft ons allebei het gevoel dat het elke cent waard is en dat we blij zijn dat we hebben gekozen voor wat wij het mooist vonden passen. Het wordt een heel ander huis zo!) bezig zijn, moet ik weer even wennen aan het ritme dat daarbij hoort. Niet de hele tijd naar buiten rennen om te kijken, maar ook gewoon mijn werk doen. Want ’s avonds heb ik er vaak de puf niet meer voor. Bovendien ben ik het sporten weer aan het oppakken en dat betekent dat ik ook wel eens ’s avonds weg moet. Dan is het gewoon fijn als je niet ’s avonds laat nog aan het werk hoeft. Qua werk is het sowieso niet zo extreem druk, dus het is ook niet zo dat het MOET.

Maar goed, als ze hier nog wel een week of twee bezig zijn, kan ik maar beter nu zo snel mogelijk mijn ritme weer terug proberen te vinden. Ik heb vandaag ook een paar flinke klussen af te ronden én wil vanavond graag sporten, dus ik heb ook mooi een soort stok achter de deur. Dit weekend wordt ook vrij druk, met een verjaardag aan de andere kant van het land. Daarnaast wil ik ook graag verder op zolder, dat is een mooi klusje (zeg maar gerust: klus) waar vooralsnog alleen tijd voor nodig is en geen geld. En dat al heel lang ligt, dus ook wat dat betreft is het fijn om steeds weer een (vierkante) meter verder te komen. Daarna kunnen we weer een flinke slag slaan met opruimen en de boel klaarmaken om het laatste deel van het huis dicht te maken. Hoewel ik best wel tegen die zolderklus aan hik, kan ik niet wachten tot dat laatste zover is! Hopelijk gaat het ons veel geld schelen op de energierekening!

Dan dus wel eerst terug in het ritme komen. Dan probeer ik me te houden aan werktijden. Dus ik ga zo nog even eten en zorgen dat de dieren voorzien zijn en dan rond half negen, kwart voor negen aan het werk, om kwart over 10 een bakkie, om 12 uur eten, om 3 uur een bakkie en hopelijk om 5 uur stoppen. Even afhankelijk van hoe snel het allemaal gaat. 

Zijn jullie zo makkelijk uit je ritme te halen? En hoe kom je er weer terug in? Of heb je daar niet zoveel mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. oooh, ik heb daar ook altijd heel veel moeite mee. Ik zeg vaak gekscherend dat ik een echte autist ben maar daar zit wel een kern van waarheid in. Ik zit het best in mijn vel als alles loopt. Afgelopen week is het hele gezin onderhevig geweest aan de buikgriep en dan loopt het dus niet! Ga vandaag ook weer met een schone lei beginnen, nadat alle achterstanden weer zijn weggewerkt…
  Fijne dag,
  Nathalie

 2. Héél herkenbaar… ik merk het al, dat een afspraak plompverloren midden op de dag me al uit mijn concentratie kan brengen, omdat ik dan de hele tijd op de klok zit te letten en totáál, maar dan ook totáál niet opschiet. Ik erger me helemaal scheel aan mezelf 🙂

  Maar ik begin mezelf steeds beter te kennen en zet inmiddels een timer op pauzetijden, zodat ik tot die piept aan de gang kan en pas op het laatst op mijn horloge ga zitten kijken…

  Het enige is, dat ik dat piep-ding natuurlijk wel aan moet zetten 🙂 en niet moet vergeten (zo'n vergiet op mijn bovenste etage af en toe, hahaha).

  Fijn dat het dak wordt zoals je in je hoofd had en ik hoop dat je zolder verder ook een beetje opschiet. Volgens mij hebben jullie dit jaar toch een behoorlijk gat geslagen in de lijst met klussen 🙂

 3. Heel herkenbaar! Ik kan ook moeilijk tegen veranderingen. Ik plan graag dingen van te voren. En als zo'n dag niet door gaat of er komt wat anders tussen, daar kan ik slecht tegen. Meestal laat ik die dag maar en ga de volgende dag met goede moed weer verder.

  Maar het is wel lastig als je zo in elkaar zit (voor mezelf dan).

  Liefs Frederique

 4. Op momenten dat het moeilijk is om gewoon aan de gang te gaan, is het handig om een soort rooster voor jezelf te maken. Zeker als thuiswerker. Wart je zegt, het is toch ook lekkerder om 's avonds niets meer af te hoeven maken

 5. Eigen ritme weer terug krijgen is altijd moeilijk. Momenteel heb ik totaal geen ritme. Ben nu een week thuis en heb wel een hoop achterstallige klussen opgepakt, maar het is gewoon rommelig. Straks als de beeb er is zal er weer geen ritme zijn ik denk dat dat pas weer komt als ik aan het werk ga, maar gelukkig duurt dat nog even.

  Fijn om te horen dat jullie geen spijt hebben van het dak, het is natuurlijk een hele grote investering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.