Kleding verkopen via Marktplaats

Dit weekend heb ik eens even de tijd genomen om een deel van mijn kledingkast uit te mesten. Het was de bedoeling dat ik de dingen die ik niet meer droeg/niet mooi meer vond/die gewoon stuk waren zou verdelen over de kledingcontainer en eventueel de kringloopwinkel. Toen bedacht ik me ineens: ik kan ook proberen ze te verkopen.

Dat lijkt een beetje een open deur intrappen, maar tot nu toe heb ik eigenlijk voornamelijk elektronische spullen en boeken verkocht via Marktplaats. Ik heb altijd het idee dat het ‘gezeurgehalte’ veel hoger ligt bij kleding en dat andere dingen gewoon lastiger te verkopen zijn, omdat de verzendkosten vaak onder pakketpost vallen en dus relatief hoog zijn in vergelijking met hetgeen dat je aanbiedt. Natuurlijk kunnen mensen het ook ophalen, maar ik verstuur altijd liever, soms zit je voor niets te wachten omdat iemand dan alsnog niet op komt dagen. Dat is gewoon zonde van de tijd en ik vind het ook een heel vervelend idee, dat iemand dan wel je adres heeft, maar het dus niet gaat gebruiken voor het doel waarvoor je het gegeven hebt. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik ben daar gewoon niet zo dol op.

Maar goed, wat schetst mijn verbazing: vanmiddag had ik al 5 biedingen binnen op 3 dingen. Natuurlijk is het maar de vraag wat ook daadwerkelijk doorzet tot een deal, maar toch! Het kan dus zeker de moeite lonen om ook dit soort dingen op Marktplaats te zetten. Met dit idee in mijn achterhoofd ga ik nog eens verder door het huis om te kijken wat er nog meer om te zetten is in ruimte en keiharde cash. Daarmee kan ik mooi m’n buffer weer (verder) aanvullen!

Verkopen jullie ook wel eens kleding via Marktplaats? En heb je daar nog tips voor (om evt. gezeur te voorkomen)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Nee, ik verkoop eigenlijk nooit kleding via MP. Dat komt omdat ik mijn kleding altijd draag tot het eigenlijk al helemaal op is. En afgetrapte schoenen of rafels aan een spijkerbroek, daar zit niemand op te wachten denk ik 🙂

  Als het trouwens niet lukt met verkopen kun je ook ruilen… Op FB heb je een speciale ruilgroep… Ik ben daar net lid van geworden en heb een kookplaat geruild voor een pak gevulde koeken 😉

 2. Ik verkoop wel eens kleding via MP. Ik vind het alleen erg moeizaam gaan. Vanwege het enorme aanbod heb ik het idee dat mensen lukraak een bod plaatsen. Als je dan akkoord gaat dan krijg je vaak geen reactie meer om wat voor reden dan ook. Ik ben er dus mee gestopt. Ik geef nu soms kleding mee aan een vriend. Hij neemt het weer mee naar Hongarije. Daar wordt de kleding verdeeld onder mensen die het zelf niet kunnen veroorloven. Ik vind dat een stuk prettiger.

  Maar ik hoop dat jij wel goede ervaringen met MP hebt.

 3. Ik verkoop vaker kinder kledij. Een zo goed mogelijke beschrijving is het best natuurlijk, maar veel gezeur heb ik er nog niet op gehad, vaak dat het plots niet meer doorgaat ofzo dat wel, maar kom je bij elke soort verkoop wel tegen he

 4. Goede foto's maken en uitgebreid maten erbij zetten (bij broeken bijv binnenbeenlengte etc). Als ik op MP kijk vind ik het ook heel vervelend als er alleen staat, maat 42 gedragen maar in goede staat. Dan heb je nog geen idee of het je zal passen want ieder mens is anders gebouwd.
  Verder is het handig (open deur) om kleding te plaatsen in het seizoen waarin je ze kunt dragen. Onlangs nog een ongedragen thermobroek verkocht binnen 1 dag, dat was toen het zo vroor.

 5. Ik verkoop nu niet meer zoveel via M.P. maar heb het altijd wel gedaan.
  Zo duidelijk mogelijk zijn, dat is het beste.
  Je neemt natuurlijk als koper ook een bepaalt risico dat iets toch niet goed past, maar daar kun je als verkoper niets aan veranderen.

 6. Ik heb een moeilijke maat voor mijn leeftijd: maat 38. Dat klinkt echt stom, maar veel vrouwen van mijn leeftijd (bijna 50) hebben een grotere maat. Dat merk ik op de 30 aprilvrijmarkt altijd. Vrouwen kijken dan hoopvol naar mijn aangeboden kleding, maar schudden spijtig het hoofd als ze de maat zien. Soms proberen ze nog wel te passen, maar dan blijkt het te krap. En mijn kleding is ook weer niet echt geschikt voor jonge meiden, aangenomen dat die mijn maat wel hebben. Dus kleding via MP, dat probeer ik niet eens.

 7. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik de moeite voorlopig niet ga doen. Er zijn vrij veel rommelmarkten in de buur, waar ik kleding kan verkopen. Dat gaat altijd goed. Ware het wel dat ik het leuk vind om te doen.

 8. Ik verkoop ook kleding van de kinderen op marktplaats.
  Ik koop soms dingen in de opruiming en verdien er dan nog het aankoopbedrag mee terug. Ik koop zelf de kleding van de kinderen ook wel van marktplaats. Maar vind dat de kleding van de tweedehands kinderkleding winkel in "de grote"stad vna betere kwaliteit zijn en goedkoper

 9. Verkopen doe ik eigenlijk niet. Zelf draag ik alles 'op'. En de kinderen ook, ik heb 3 jongens, dus alles wordt versleten. Kleding die ik zelf nog aanschaf om de garderobe van de jongste aan te vullen, haal ik meestal bij de Wibra, en loont dus niet om nog eens door te verkopen. Wel koop ik af en toe kleding voor de mannen op marktplaats. Een extra winterjas bijvoorbeeld of snowboots.

 10. Geen enkele ervaring mee, maar ik 'koop' lieve via mp dan dat ik 'verkoop'. Niet omdat ik alleen maar wil kopen en niet verkopen, maar ik heb nu eenmaal geen goede ervaringen met verkopen… jammer genoeg… Succes met jouw verkoop-acties.
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 11. Ik oribeer nu al voor de derde keer een gloednieuw badlaken te verkoen,
  Tojdje terug een elektrisch kacheltje meegenomen naar kantooor, omdat het opgehaald zou worden, stond ik daar minuten voor kantoorin de kou tot meneer druiloor de ingang van het grote minof meer alleenstaande gebouw had gevonden.
  Talloze collega's vonden het wel grappig dat ik met een radiatorkacheltje in de parkeergarage tot de ingang liep. Voor tien euro! Brr,. Ik heb zo'n haat liefde verhouding met Marktplaats.
  Die badlakens, is nu og geen bod op geweest, ze zijn me te groot, ik heb al een badlaken van een nog grotere afmeting voor de sauna, ik wist iniet dat deze badlakens zo groot waren, toenik ze bestelde voor mijn opgespaarde punten van GFK consumerscan.
  Ik dacht dat het een leuke aanvuling was op het textiel vooor de gastenkamer.

  1. Bemoeitweet: kun je hem niet opdelen in kleinere handdoeken, even omzomen/biasband erlangs? Washandjes/wasbaar maandverband?
   Marjolijn.

 12. Ik baal een beetje van marktplaats. Ze zijn heel duur geworden (auto van 9 naar 25 euro) en je advertentie zakt dan ook nog in twee dagen naar pagina 30 en is dan onvindbaar. Dat komt door al die zakelijke verkopers die steeds hun advertenties omhoog bellen. marktplaats gaat echt de kant op van zakelijk en webwinkels en zo. Aan particulieren verdienen ze zeker te weinig.

 13. Ik heb wel eens een bril verkocht via MP.
  Had 'm op internet gekocht voor 40 euro en uiteindelijk voor 20 verkocht, half jaar gedragen!
  Wat Robert zegt klopt overigens, het verkopen van je auto kun je voortaan beter via autoscout oid verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.