Opletten in de supermarkt

Als de vakanties beginnen, gaan de brandstofprijzen meestal wat omhoog. Mensen willen toch graag met een volle tank vertrekken en daar maken tankstations gebruik van. Omdat ik niet superveel meer rij, heb ik hier gelukkig niet zoveel last van. Het lijkt er echter ook op dat supermarkten een soort zelfde denkwijze aan hebben genomen; om het aantal op vakantie gaande mensen te compenseren of om optimaal gebruik te maken van de vakantiegangers in de buurt, schieten de prijzen omhoog. Een paar weken geleden gingen de eieren al met €0,25 de lucht in, nu kwam er weer een dubbeltje op de voorverpakte rookkaas die ik heel af en toe koop. En dat zijn dan alleen nog even de twee die ik me kan herinneren, maar ik heb de afgelopen weken al vaker in de winkel gestaan met iets dat ineens toch best wel duur geworden was.

En hoewel tankstations hun prijzen na de vakantie vaak weer wat naar beneden aanpassen, betrap ik de supermarkt hier zelden op een prijsverlaging. Dus wat het nu kost, zal het na de vakantie ongetwijfeld ook kosten.

Gelukkig kunnen we onze groenten op dit moment lekker van de moestuin halen. De worteltjes gaan de goede kant op, de kroten zijn al zo goed als klaar en er zijn ook al wat boontjes te ontdekken. Daarnaast bezoek ik de plaatselijke Lidl regelmatig op zaterdagavond, als veel groenten en fruit met 50% korting de deur uitgaan. Nu ik een weckketel heb, kan ik makkelijker inslaan om bijvoorbeeld flinke voorraden pastasaus of tomatensoepbasis te maken. Handig, want dat kan behoorlijk schelen en het is prettig als je vervolgens iets in de kast hebt staan wat wél gezond is, maar niet moet ontdooien en vervolgens toch ineens weer heel waterig blijkt te zijn ofzo.

Voor de rest van de boodschappen blijft het een beetje opletten geblazen. Wat is echt nodig, wat niet? En wat hebben we nog in huis? Hoe kunnen we restjes nog zo gebruiken, dat ze niet weg hoeven én misschien wel iets anders vervangen? En hoe kun je creatief doen met moestuinvoorraad, zodat je niet de hele tijd hetzelfde eet, maar alles wel gewoon op gaat? Best een uitdaging, maar wel een leuke én met een beetje geluk ook nog eentje die geld oplevert, zonder dat we er iets voor hoeven te laten!

Hebben jullie ook gemerkt dat de prijzen in de supermarkt stijgen en zo ja, beïnvloedt het hoe je boodschappen doet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ik koop vooral basisproducten en het valt me op dat groente en fruit erg duur is dit jaar. Dus heb ik mijn strategie erop aangepast. Ik ga regelmatig naar de AH en koop 's morgens vroeg zakken bananen van 1 euro. En ik koop daar appels. De jonagold zijn bijna 2 euro per kilo. Bij Lidl betaal je minimaal 2,70 voor appels. Aardappelen vertik ik om te kopen in de supermarkt. De oogst is laat, dus eten we vaker pasta en rijst. Gelukkig is er weer nieuwe oogst bij de boeren en komt er vandaag een zak van 10 kilo nieuwe aardappelen voor 8 euro.
  Ik pluis de folders uit voor agf aanbiedingen.

 2. De eieren koop ik via mijn ouders bij een oud pluimveehouderij. Daar kost een doosje van tien echt grote eieren 1,50 per doosje.

 3. Hier is manlief van de boodschappen. Ik haal altijd meer dan op het lijstje staat en daarom gaat hij liever zelf haha. De laatste weken gaan we (ik mag nog wel mee af en toe) wat vaker naar de Lidl in plaats van AH.Daardoor geven we minder uit.

 4. ik let goed op aanbiedingen en verder ben ik nu bezig om mijn voorraad op te maken ,dat lukt nu beter omdat mijn dochter veel bij haar vriend is en ik kan eten waar ik zin in heb en met kleinere hoeveelheden toe kan. verder ga ik voortaan wat bewuster boodschappen doen en niet meer al te veel op voorraad ga kopen van aanbiedingen of het moeten lang houdbare spullen zijn zoals wc papier en wasmiddelen e.d.

 5. Het lijkt ook niet meer te lonen om bij verschillende supers te gaan winkelen. Prijzen zijn in afgelopen 3 maanden er duur geworden of het goedkoopste artikel word uit de winkel gehaald…

 6. Ik heb het wel gemerkt, maar eerlijk gezegd heeft het geen invloed op het boodschappen doen. Wat ik nodig heb, heb ik nodig en dus haal ik dat in huis. Let evengoed steeds wel op de aanbiedingen hoor.
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Heb het inderdaad gemerkt!
  Let normaal al goed op de aanbiedingen maar de basis boodschappen moeten nu eenmaal gehaald worden en daarmee ben ik nu echt duurder uit!

 8. Ik koop meerbiologisch in bulk: vlees, risotto, peulvruchten, havermout.

  Verder hebben wij een minimoestuin die best veel oplevert en letten we heel goed op in de supermarkt.

  Onze biologische thuissupper is gelukkig nog steeds erg goedkoop met sommige groentenprijzen en we gaan nog wat fruitboompjes erbij kopen deze winter. De aardbeien vermeerdern zichzelf, dus daar hebben we er volgend jaar als het goed is ook meer van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.