Bills, bills, bills

Ondanks de feestdagen gaan de ‘gewone’ dingen natuurlijk gewoon door. En aangezien we aan het einde van het jaar zitten, betekent dat ook afrekeningen. En er moet bijbetaald worden, en stevig ook. De stroomrekening is uiteindelijk ietsje gunstiger uitgevallen door de overstap, maar van de eerder via Essent terug ontvangen €690 moet toch weer ruim €630 overgedragen worden aan Greenchoice. Voordeel was wel dat het dus iets goedkoper is én we er voor dat geld uiteindelijk ook warmer bij hebben gezeten dan dat jaar daarvoor. Bovendien was de winter behoorlijk koud, dus al met al denk ik wel dat Greenchoice wat voordeliger is, zoals beloofd.

Voor water moet er ruim €120 bijbetaald worden. Behoorlijk pittig, maar ook dat was te verwachten. Door tuinwerkzaamheden is er zoveel meer water verbruikt dan normaal gesproken, dat dat natuurlijk te verwachten was. Hopelijk is dat volgend jaar gewoon weer anders en gaat het nu echt om een uitzondering.

Zo maar eens even een goed overzichtje maken, zodat duidelijk is wat er allemaal nog betaald moet worden. En dan ook maar eens kijken of er doelen te stellen zijn voor het komende jaar, voor wat betreft verbruik! Daar zal zeker wat in gaan veranderen, maar het is lastig om te bepalen in hoeverre dat ook invloed heeft op de voorschotbedragen. In ieder geval is dit in ieder geval weer duidelijk, dat is op een bepaalde manier toch ook altijd weer prettig, ondanks dat het dus betekent dat er betaald moet worden.

Hebben jullie al afrekeningen binnen? En viel het mee of viel het tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Bij ons komen dit soort afrekeningen pas in maart dus we weten het voorlopig nog niet. We hebben pa sinds eind oktober een nieuwe ketel hangen, de oude was ruim 20 jaar oud. We verwachten dat deze nieuwe veel meer rendement zal leveren, maar dat zullen we pas over ruim een jaar weten…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik krijg altijd de energie rekening in maart binnen.
  Maar het water had ik al binnen , met dit verhaal..

  Vandaag de afrekening van Vitens gekregen , zonder dat ze de meterstanden hadden , gewoon even schatten denken die lui , 113 cub water verbruik meneer even bij betalen dus .
  Maar ik had net de stand zelf beken en had maar 80 cub verbruik …. ??? 30 cub teveel in rekening gebracht dat is even lekker .

  Na wat heen en weer gemaild en gebeld, ja je moet er wel wat voor doen , hebben ze het denk ik nu weer recht getrokken , afwachten maar met ESSENT in maart ??

 3. 120 euro meer waterverbruik voor de tuin ??? jeetje daar gebruik je toch regenwater voor.

  Hier energienota in het voorjaar juist als de welkomsbonussen weer hoog zijn voor de overstap 🙂

 4. Dan moet het wel regenen hè… Hier was een half weiland opnieuw ingezaaid en als je dan gras wilt hebben, dan zul je het regelmatig moeten sproeien. Vanwege het oppervlak tikt dat dan helaas wel aan. We hadden in plaats van de gebruikelijke 60 of 70 kuub nu 200 verbruikt.

 5. Wow, 130 kuub meer… Heb je echt 130.000 liter gesproeid?
  Zelf heb ik geen weiland, maar weet je zeker dat het zoveel water verbruikt, of heb je ook een lek ergens? Nogmaal, ik weet natuurlijk niet hoeveel er gesproeid is, maar het zou zonde zijn als er ook nog ergens een lek zou zitten.

  Gr. Immy

 6. Dat was vast schrikken, die afrekening van het water! Maar idd met zulke sproeiers gaat 't verschrikkelijk hard.
  Had je een pomp gehuurd om slootwater te sproeien was je evenveul aan huur kwijt geweest. Nu kon je het bedrag iets vooruitschuiven 😉
  groet

 7. Oei, dat zijn mindere dingen. Maar ja, valt het volgend jaar vast weer mee 😉 Van de zomer hadden de kindjes met de regenton gespeeld, die helemaal vol zat. En toen was het opeens een maand of twee bijna kurkdroog. Lekker dan.

 8. waterrekening komt ergens deze of volgende maand en energiepas in april maar via de site van essent hou ik bij of we goed zitten met ons maandbedrag. ook qua water verwacht ik geen hele gekke dingen, hooguit een klein bedrag bij betalen,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.