De laatste loodjes

Het einde van het jaar is in zicht. Het voelt nog niet zo in de zin van ‘het-is-hartje-winter-de-feestdagen-komen-eraan-en-ik-verzuip-in-de-sneeuw’, maar zeker wel als het gaat om toe zijn aan een beetje rust. En één van de periodes waarin dat relatief makkelijk gaat als ondernemer, is tussen kerst en oud en nieuw. Veel klanten zijn dan namelijk zelf vrij en dat betekent dat het bij mij een stuk rustiger is. Datzelfde geldt echt midden in de zomer, maar dat duurt nu nog even.

Om – en misschien ook wel op – de feestdagen heen zal ik gewoon aan het werk moeten. Ik heb nog veel af te maken en heb ook met veel andere dingen te maken die tijd kosten. Ik probeer wel zoveel mogelijk tijdens werktijden aan het werk te gaan, zodat ik de avonden wat vrij kan houden. Als ik er dan écht genoeg van heb, kan ik gewoon lekker vroeg naar bed en de volgende ochtend weer fris opstaan.

Ik merk wel dat ik voor wat betreft het bloggen op het moment een beetje inspiratieloos ben. Ik kom maar weinig in de winkel, dus krijg van kerstachtige dingen niet heel veel mee. Aan de andere kant ben ik weer met zoveel dingen tegelijk bezig, dat er wel honderdduizend draadjes lijken te lopen. Heel af en toe lukt het om iets af te ronden, maar veel vaker gaat het in stapjes en kunnen dingen niet in één keer afgerond worden. Dat geldt privé, maar natuurlijk ook voor werk.

Ik heb wel het idee dat ik langzaam maar zeker wat dingen op een rijtje begin te krijgen en ben ervan overtuigd dat er straks een moment komt waarop het ineens allemaal heel snel kan gaan. En zolang ik mezelf dat een beetje voor kan houden en regelmatig mijn rust kan pakken, moet het volgens mij allemaal wel goed komen.

Hoe zitten jullie erbij, zo vlak voor de feestdagen? Al helemaal in balans, of helemaal niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Voor mij geen extra drukte. Ben is weer naar zijn werk dus ik ben alleen thuis. Komend weekend nog werken en dan alleen nog tweede kerstdag. Eerste kerstdag ben ik bij mijn zusje dus ik hoef hier in huis geen drukte te maken… Gewoon lekker mijn huisje schoonmaken en bezig met hobby's…
  Doe jij ook maar lekker rustig aan dan, als dat kan… Is goed voor een mens zo nu en dan…
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik heb net besloten om toch maar niet nog snel een "kerstrok" te maken. Dat geeft toch rust. En het gaat meteen in de planning van volgend jaar september/november.
  Verder geen gedoe met de feestdagen. Lekker rustig aan en naar de kerk.

 3. Goh, wat was ik blij. Kerstkado's gekocht en ingepakt. Kerstdiner al voor een deel uitgeprobeerd. Dus geen kerststres. Tot vanmiddag 1600 uur. Telefoontje van oudste zoon. Wat eten jullie met Kerst? alles voorgelezen , oh. lekker. weet je wat , wij komen het toetje maken. Hun wonen in Nederland wij in Servie. Als dat geen kerstkado is. Morgen als een wervelwind door het huis en de slaapplaatsen in orde maken en nog wat kado's kopen en de rest doen we met z'n negenen ipv met z'n vijfen. Het zal een mooie Kerst worden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.