Weekmenu: even halverwege spieken

Afgelopen zondag besloot ik voor het eerst toch maar eens een echt weekmenu aan te houden. We zijn nu een halve week verder; hoe gaat het?

Even ter herinnering: mijn geplande weekmenu. Het was de bedoeling dat ik – dankzij dit weekmenu – geen boodschappen hoefde te doen.

Het eerste deel ging op zich goed; ik merkte wel dat ik het veel makkelijker vind om gewoon twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten, zodat de restjes echt ‘opgeruimd’ zijn, dan het te verspreiden. Zo at ik dus op maandag en dinsdag lekker bietjesstamppot en gisteren en vandaag wordt het pasta. Gisteren in de ‘gewone’ vorm en vandaag zal ik er een ovenschotel van maken. Ik denk ook dat ik een beetje van de saus apart houd, zodat ik die morgen kan gebruiken voor de zelfgemaakte pizza. Daarnaast overweeg ik om de lasagna gewoon in een grotere schaal te doen, zodat ik daar twee dagen van kan eten. Ik vind soep wel een leuke optie, maar dat vult me eigenlijk niet genoeg voor een hele avondmaaltijd. En de kruidenboter kan ik ook opeten met een stokbroodje tijdens een filmavondje.

Dan: het boodschappen doen. Dat heb ik toch maar wel gedaan. De euro-aanbiedingen waren er weer en er zijn dan wat dingen die ik insla, voor de voorraad. Daarnaast stond er ook weer een boodschappentripje naar Duitsland op het programma, waar ze onder meer vrij voordelig biologische volkoren pasta hebben. Niet zo gezond, maar wel heel lekker: chocoladerepen in bijzondere smaken voor de helft van de prijs zoals die in Nederland geldt. Daar heb ik er ook maar een aantal van meegenomen, voor de voorraad.

Nu had ik bovenstaande allemaal niet gedaan als er niet gisteren toch nog een betaling binnengekomen was, dus het was net een kwestie van goede timing. Nu is – voor de winter, die blijkbaar na het weekend toch écht komt – de voorraadkast weer aardig gevuld, zonder dat ik daarvoor in de negatieve cijfers hoefde te springen. Qua boodschappen wil ik het nu toch wel weer minimaal een week uitzingen en volgens mij moet dat ook wel lukken.

Wat vinden jullie eigenlijk van twee dagen achter elkaar hetzelfde eten? Doe je dat liever niet, of vind je dat – zoals ik – toch eigenlijk ook wel makkelijk?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik zou gerust 2 dagen hetzelfde eten. Alleen wij zijn met zijn vijven, en dan is dat minder vanzelfsprekend. Het ene portie wat vaak overblijft gaat of in de vriezer voor mijn man wanneer hij late dienst heeft. Groenten wat overblijft verdwijnt of in de pastasaus of ook in stukjes in de vriezer in een aparte bak. Wanneer hier genoeg in zit verdwijnt dit in een groentensoep.
  Dus wanneer ik alleen zou zijn, zou het een stuk makkelijker zijn om gewoon 2x hetzelfde te eten. Of zoals jij doet met een kleine twist.

  Gr. immy

 2. Wij eten vaak twee dagen hetzelfde hoor. Over het algemeen vind ik alles we maken lekker, dus ook lekker genoeg voor 2 dagen achter elkaar!
  Maar wat we ook weleens doen: op zondagavond iets luxer koken voor die avond maar tegelijk ook al een maaltijd klaarmaken voor maandag-woensdag (pompoensoep, erwtensoep, chili con carne etc). Dan dinsdag koken voor dinsdag en donderdag. Maandags eten wat we zondag al hadden gemaakt, woensdags eten wat we nog hadden van zondag, donderdags eten wat we nog hadden van dinsdag. Deze verdeling hangt ook af van hoe laat we thuis zijn natuurlijk. Dit voorbeeld is vooral bedoeld voor als we allebei woensdag laat thuis zijn (tegen 20.00 uur pas vaak). en maandagavond ga ik altijd paardrijden, dus dan moet het ook iets makkelijks zijn. Vrijdags is altijd lastig want we zijn dan ook vaak bij vrienden ofzo. Dus dan hangt het daarvan af.

  Boodschappen doen we meestal op zaterdag en als we nog iets nodig hebben, gaan we of de dinsdag of de donderdag nog even iets halen.
  Mariska

  1. Ja, dat heb ik ook; ik vind het altijd lekker, anders kookte ik het niet, en dan een dag of twee hetzelfde eten maakt me echt niet uit. Dat heb ik liever dan dat ik een koelkast vol restjes heb die uiteindelijk nog net niet weglopen, omdat er iets tussenkomt voor ze opgegeten kunnen worden. Dat is ook zonde.

 3. Ik eet ook heel vaak twee dagen achter elkaar hetzelfde, vind dat geen enkel probleem. Of ik kook minimaal twee porties en vries er eentje in. Als ik een drukke week heb gebeurt het weleens dat ik bijna de hele week uit de vriezer eet; hartstikke makkelijk.

 4. Doe ik ook regelmatig hoor. Er gaan hier zo nu en dan bakken met versgekookt eten in de vriezer. Ben kookt altijd teveel, en als hij dan weer twee weken weg is, eet ik vaak uit de vriezer, maar als zo'n portie dan voor twee personen is, dan eet ik twee dagen hetzelfde. Geen probleem mee. Ook neem ik wel eens een bak met pasta-maaltijdsalade mee voor mezelf. Ook teveel voor 1 persoon dus ook hier twee keer hetzelfde… Langer bewaren kan dan niet en weggooien vind ik geen optie…
  Fijne dag vandaag en eet ze…
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Nee ik ben er niet zo gek op 2 dagen hetzelfde te eten, maar er is altijd wel iets anders van te maken, de basis en dan bv eieren erdoor, andere groente extra toevoegen of wat geraspte kaas erover. Restjes zijn ook bijna nooit genoeg voor 2 dagen.

 6. Alleen in uitzonderingsgevallen eet ik 2 dagen hetzelfde. Ik vind er niks aan om dat te doen. Ben wel fan van vriezerkoken, dus hier altijd wel spaghettisaus, stoofvlees en lasagne in de vriezer. Of ik kook extra aardappelen en 2 dgn later bak ik het restant op.

 7. Kom je op deze manier aan 2 ons groenten per dag?
  Twee dagen stamppot levert wel 2 dagen met minder vitaminen in je maaltijd op. Voor één persoon koken kost toch ook niet zoveel tijd? En bij het opwarmen verlies je ook goede elementen in je voeding. Er is niets tegen twee dagen achter elkaar hetzelfde eten maar dan wel vers bereiden en niet altijd de tweede dag opwarmen. En twee stuks fruit per dag. Af en toe een portie invriezen en tussendoor vers eten werkt ook goed, Dan heb je af en toe ook vrij van het koken. Pas goed op je gezondheid!!

  1. Mijn stamppot stikt vd de groente en bami enz ook, ik leef alleen er gaat wel 3 kg fruit doorheen en meer als 300 gr groente per dag ,ik kook voor twee dagen maak lange dagen om half 7 of 7 uur beginnen met koken is laat.
   Geen verwend gedoe twee keer zelfde geen probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.