Weekmenu: de voorbereidingen

De komende week zal ik de meeste maaltijden gewoon weer lekker zelf bereiden, dus dan is het wel weer handig om een weekmenu te hebben. Misschien lukt het zelfs wel om dit weekend vast wat voor te koken, zodat het doordeweeks allemaal wat makkelijker kan, zonder dat het ten koste gaat van de vitamientjes 🙂

Ik zit te denken aan het volgende, de dagen hoeven niet per se in deze volgorde te zijn:

Vrijdag: Boerenkool met worst/gehaktballen (uit de tuin, de boerenkool dan. Wel even opzoeken hoe ik dat verwerk)
Zaterdag: Opgebakken boerenkool
Zondag: Nasi met pindasaus
Maandag: Preischotel (prei uit de tuin)
Dinsdag: Burrito’s
Woensdag: Rijst met broccoli + misschien iets van vis/vegetarisch
Donderdag: Zelfgemaakte frietjes met groenten

Veel dingen heb ik al in huis, maar op het boodschappenlijstje staan in ieder geval nog wel:

– Gehakt voor (voorraad-)gehaktballen
– Champignons
– Crème fraîche
– Wintergroenten met 50% korting (even kijken wat er is)
– Fruit
– Kaas

Niet alles is vooraf te maken, maar met voldoende voorraad kan ik het mezelf in ieder geval zo makkelijk mogelijk maken.

Hebben jullie nog creatieve, makkelijke, snelle, gezonde tips voor een weekmenu? En hebben jullie de voorbereidingen voor komende week al getroffen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Op drukke dagen waarin weinig tijd om te koken is heb ik de dag ervoor Chili con carne uit de vriezer gehaald. Dit maak ik eens per twee welen klaar en dan meteen 4 gezins porties. Ene keer eten we het met zilvervliesrijst, aardappel puree, tortilla chips of gewoon zo. En ik maak hier ook een weekmenu, puur uit gemak en stok achter de deur gezond te eten 🙂

  Groetjes familysavings

 2. ik doe meestal op maandag boodschappen bij de b.as van der h.eijden en man dan op dinsdag vanuit zn werk met de auto bij de li.dl. ik maak dan in het weekend meestal een weekmenu met 2 bijbehorende boodschappenlijstjes. bevalt super 🙂 toevallig gister geen zin om iets huishoudelijk actiefs te doen, maar wou best iets nuttigs doen dus maar vast weekmenu gemaakt en boodschappenlijstje van vandaag met t mooie weer al t grootste deel (behalve verse groente) gehaald bij de b.as. 🙂 gepland: ma:gebkaken aardappels, groente, vlees
  , di: broodjes knakworst/hamburger en tomatensoep, wo: bloemkoolovenschotel, do:pasta met bolognesesaus, vr:pannekoeken, za: lasagne, zo:spinazie, gekookt ei, worst. ma: gebakken aardappels met sperziebonen en vlees

 3. Kinpira is altijd snel te fixen vind ik, en veelzijdig. Meestal maak ik wortelkinpira met sesamolie en een beetje chilipoeder. ff wokken, scheutje sojasaus er bij en wat sesamzaadjes. Nomnomnom. Met bleekselderij is het lekkerder met olijfolie en zwarte peper en zo zijn er stapels variaties te bedenken.

 4. Als je van bietjes houdt: die kun je van tevoren koken, in koelkast bewaren en dan begin vd week geraspt als salade eten. Heb je snel wat extra groente. Staan bij mij momenteel af te koelen 🙂 De tip van familysavings hierboven, de chili con (of sin) carne doe ik ook altijd, ideaal. Net als voedzame soepen, ik maak een grote pan pompoen- linzen- of erwtensoep en vries aantal 1- of 2- persoonsbakjes in.

 5. ik heb een groentetas van v ita (bio) Naar aanleiding van deze tas bekijk ik altijd wat we eten. Zit er andijvie of sla in, dat moet het eerste op. We eten bijna altijd; 1 dag 'aardappel' (gekookt-gebakken-frituur-puree-stamppot) en 1 dag 'buitenlands' (pasta-rijst-couscous enz. enz.) en vaak op zaterdag restjes dag. Kijk op mijn weblog 'wat schaft de pot'. Ook koop ik groente (wel en niet bio) bij in de aanbieding en in het seizoen oogst van eigen volkstuin.

 6. Ik doe altijd 1x in de week boodschappen.
  Afhankelijk van de gekochte groenten wordt er die week gegeten. Ik heb dan, afhankelijk van het aanbod 3 tot 4x vers en de rest vul ik aan met diepvries en eventueel een potje (is nood voorraad). Naast groenten die echt op moet is er dan altijd keus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.