Volgende trainingsdoel, drukte en gezond doen

Maandag besloot ik om de touwtjes weer stevig in handen te nemen. In een paar dagen kan altijd een hoop gebeuren en ik merk dat ik er bovenop moet blijven zitten om dat ook daadwerkelijk te doen, dus even kijken hoe het er nu voor staat:

 • Voor het hardlopen gaan we een nieuw programma volgen, dat maakt het toch wat makkelijker om gericht bezig te zijn. Anders ga je misschien de ene keer 5 kilometer, de andere keer een half uur, enzovoorts. Dat schiet niet erg op en het is ook wel fijn als er wat vooruitgang in zit, dus: op naar de 7,5 km!
 • Het eten lukte gisteren (en vanmorgen) op zich goed, ik heb ’s avonds nog wel gehoor gegeven aan de roep van zo’n dikke, ontzettend slechte reep Milka-chocolade met karamel erin. Niet goed. Voelde me daarna ook niet echt fijn (hoewel ik niet eens een halve op heb, misschien een derde ofzo), maar blijkbaar was ik toch niet helemaal sterk genoeg om ‘m te weerstaan. Er is nu nog een stukje over, dus dat scheelt weer. Wat er straks niet meer is, kan me ook niet meer roepen.
 • Het water drinken gaat lekker, zolang ik maar steeds mijn flesje vul. Ik houd nog niet echt bij hoeveel ik er dan op een dag drink, maar volgens mij zit ik minimaal wel aan die anderhalve/twee liter.
 • Af en toe merk ik toch wel dat ik wat te laat naar bed ga. Nu las ik laatst ergens dat het een stuk beter is om tenminste 7 uur slaap te pakken (ook voor je gezicht, vermoeidheid tekent zich snel af op mijn gezicht), dus ik ga proberen om daar wat vaker aan te komen. Zal best even lastig zijn, maar als ik de rest goed aan pak, dan kan het voldoende slapen wel een beetje in kleinere stapjes.

Dan: voor vandaag. Mijn uitje komt steeds dichterbij, dus ik moet echt even flink aan de slag met werk, zodat ik er daar niet steeds mee bezig hoef te zijn. Voor vandaag is het het handigst denk ik als ik even mijn mailbox leeghaal, zodat ik precies weet wat er nog moet gebeuren. Anders dwarrelen er wat dingen in mijn hoofd en zul je zien dat ik er net weer op momenten achter kom dat er eigenlijk niet echt meer iets aan te doen is. Ik heb voor vanavond ook nog twee sportlessen op het programma staan, maar weet nog niet of ik daarheen ga. Aan de ene kant is het goed om dat weer te doen, aan de andere kant kan ik er vanwege moeheid en de intensiteit van die lessen ook wel weer wat tegenaan kakken. Dan merk ik dat ik bijvoorbeeld toch liever even ga wandelen ofzo.

Dus: aan de slag maar! Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
 1. Hoi, goed bezig toch? loop je a 7,5 kilometer wow! dat is een flink stuk.
  Ik ben ook iemand die te weinig slaap neemt, ik ga proberen vanavond er optijd in te liggen.

 2. Ik merk het gelijk aan alles als ik niet genoeg slaap krijg. Ik ben overdag moe, eerder geprikkeld en verval in ongezond eten. Dus bij mij staat op tijd naar bed wel hoog op mijn prioriteiten lijstje, al zijn er weleens van die dagen…. ik heb dan ook eerder 8-9 uur slaap nodig.

 3. Ik moet eigenlijk wel om half elf slapen… nou ja het is nu alweer 23:00 uur…
  Je bent lekker bezig hoor. Weet je wat ook goed is? Lekker een aantal momenten per dag onbedaarlijk lachen!

 4. ZOOOO herkenbaar! Ben deze week ook maar weer begonnen met de touwtjes aantrekken op eet/drink/sport/huishoud gebied. Voelt gelijk weer zo lekker.
  En gelijk ook meer rust in me hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.