5 dingen om blij van te worden

Tegenwoordig kan bijna alles. Dat is handig, maar het kan ook lastig zijn. Want als het allemaal groot, grootser, grootst kan, kun je ergens dan nog wel echt blij van worden? In het kader van dankbaarheid en ‘de grote dingen zijn de kleine dingen’ eens 5 dingen op een rijtje gezet waar ik direct blij van wordt. Kleine dingen, maar toch ook hele grote. Voor mij zijn dat (in willekeurige volgorde):

1. Bepaald licht buiten, als de lucht niet blauwer lijkt te kunnen en het gras niet groener
2. Vlinders, helemaal als ze even een stukje mee vliegen
3. Fluitende vogeltjes, bij voorkeur in de lente/zomer in de vroege ochtend. Dan lijkt de wereld nog te slapen en is het zó heerlijk rustig
4. Een schoon en opgeruimd huis, niet altijd m’n hobby, maar als het eenmaal klaar is: genieten! Of alleen al net gewassen beddengoed: zalig!
5. Heerlijk ingepakt op de bank zitten, kachel aan, kaarsjes aan, lekker eten en drinken binnen handbereik en een leuke film, en dan het liefst buiten nog een stevige hagelbui ofzo

Het grappige is: ze werken eigenlijk vrijwel altijd. Als ik met een donderkop buiten loop en er komt ineens een vlinder langs, dan moet ik er meteen al minimaal van glimlachen.

Van welke dingen kun jij direct blij worden? En waar mogen ze je voor wakker maken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik word blij van een dikke pak sneeuw (liefst met Kerst), zonnestraaltjes in de lente en dan met je winterjas nog buiten zitten met een kopje thee, oude mensen die na 50 jaar samen nog verliefd zijn en als mijn zoontje lacht.

 2. iets leuks vinden bij een rommelmarkt of kringloop of nog leuker bij het grof vuil, iets wat je eigenlijk al langer zocht , het te duur vond en daarom niet kocht en daar ligt het voor maar een klein bedrag of zelfs helemaal gratis . mijn dochter iets geven voor haar nieuwe flatje en haar superenthousiaste bedankje compleet met knuffel en vermelding in haar facebook waarin ze mij dan haar heldin noemt.Ans

 3. Spelende kinderen, verliefde paartjes, zingende mensen!
  Van regen tegen de ruiten, van zon en een blauwe lucht. Van mijn kleinkinderen, mijn kinderen, mijn partner en vrienden! De groepen spreeuwen in de lucht, onze kip die kakelt zodra ze mij ziet! Van onze geiten die zich koesteren in de nazomer-zon en van de appels die nu van de bomen vallen. Van de potten appelmoes, appelchutney en appel-gemberjam in de kelderkast Ik word van zoveel dingen blij….ik ben (meestal) een gelukkig mens!

 4. Er is zoveel! En dan vooral de kleine dingen. Erachter komen dat je een geweldig mooi boek hebt gescoort bij de biep. De dagelijkse wandelingen met de hond. Het feit dat ik een goede band heb met mijn kinderen. De kleine stapjes vooruit die we boeken bij ons pleegkind. De poes die in de zon ligt te snorren. Een heerlijke boterham met kaas. Er is veel om gelukkig voor en door te zijn.

 5. Pasgemaaid gras.
  Een lekker bakkie koffie.
  Een bos Dahlia's in een vaas.
  Bloeiende heide en een fietstocht met mijn broer…
  Strandwandeling in de winter, in de lente, in de zomer en in de herfst…
  Ach, ik kan nog wel even doorgaan hoor, ik wordt blij van een heleboel dingen…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Mijn kirrende en schaterlachende baby, een stukje pure chocolade bij een grote mok thee, gezellig kletsen met mijn kindertjes, in alle rust een wasje vouwen (werkt therapeutisch om de 1 of andere reden), dat lekkere gevoel na een stukje hardlopen. Een muziekje luisteren.

 7. Wanneer mijn kinderen lekker met elkaar spelen en even niet kibbelen. Met een lekker kop thee tot rust komen. Naar muziek luisteren en lekker meezingen. Stukje haken of breien. Een boek lezen en als ik hem niet kan neerleggen het ook gelijk uitlezen. Heerlijk toch!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.