Premies zorgverzekeringen gaan omhoog

Het was ook eigenlijk wel te verwachten: de meeste premies van zorgverzekeringen gaan in 2015 omhoog. In sommige gevallen ook flink. Zo gaat restitutiepolis van UMC met maar liefst €13,65 omhoog. Voor de restitutiepolis van VGZ is dat zelfs €14! En dan heb ik het niet over jaarbedragen, maar over maandpremies.

Premies worden bekend

Voor wie – zoals ik – nog niet weet wat de premie gaat worden: vandaag moeten alle zorgverzekeraars het bekend maken. Ik dacht dat de premie van Anderzorg in 2013-2014 gelijk was gebleven, maar dat is niet zo. Als ik even terug blader, zie ik dat ik in 2013 €72,25 betaalde, met maximaal eigen risico én betaalkorting. Dit hele jaar betaal ik gewoon per maand (dus geen betaalkorting) en zit mijn premie op €62,25, een tientje lager dus! Vorig jaar kwamen er echter wat prijsvechters op de markt – denk aan de Hema – waardoor Anderzorg misschien wel ‘gedwongen’ werd premies naar beneden te doen.

Bekijk in deze onafhankelijke zorgverzekeringvergelijker waar jij het goedkoopst uit bent!

Dit jaar gaat die premie van de Hema echter met een tientje omhoog. Daarmee is het niet meer de goedkoopste, die ‘eer’ gaat nu voorlopig naar FBTO, die in het gunstigste geval op €71,17 per maand zit. En met ‘gunstig’ bedoel ik dan: maximale eigen risico, minimale aanvullende dingen. Als ik het zo inschat, gaat mijn premie dit jaar ook omhoog. Ik denk niet dat het boven de €70 uitkomt, meestal zorgen ze wel voor een goed verschil, maar een stijging naar €66 of €67 zou me niets verbazen. Maar goed, vandaag weet ik het zeker en kan ik in ieder geval weer een bedrag invullen op mijn lijstje met kosten voor 2015!

Weet jij al wat jouw premie voor 2015 wordt? En ga je overstappen of blijf je zitten waar je zit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Morgen verschijnt mijn stukje hierover. Op zich valt het mee: 18 euro meer per maand voor het hele gezin bij continuering huidige premie. Maar zaken die eerst wel 100% werden vergoed, worden dat nu niet meer. En ga ik 67 euro per maand meer betalen als ik de verzekering aanpas! Dat is echt balen als je net zoals ik echt wekelijks naar de fysio moet.

 2. Als je wat mankeert is overstappen onmogelijk. Voor de basis moeten ze je accepteren, maar voor de aanvullende niet. Ze kunnen dan bijvoorbeeld je weigeren of een enorm eigen risico (wat dus zeker opgaat) eisen.

 3. Mijn man blijft waarschijnlijk zitten bij ander zorg met maximaal eigen risico. Ik stap waarschijnlijk over, 2 kinderen beginnen waarschijnlijk aan een beugel komend jaar. Bij ander zorg zit orthodontie in geen enkel pakket. Op 29 december hebben ze de eerste afspraak en horen we of ze in 2015 beginnen of in 2016. Net op tijd om wel of niet over te stappen.

  gr. immy

 4. Ook als je iets mankeert kan je bij veel zorgverzekeraars terecht.
  Er zijn er niet zo heel veel die voorwaarden stellen.

 5. Mijn premie gaat niet omhoog, als komend jaar de kosten meevallen, krijgen we zelfs nog extra terug bij DSW.
  Ik ben alleen niet zo tevreden over de dekking op sommige punten dus ik ga nog wel shoppen om te zien of het gras toch niet nog groener is ergens anders.

 6. Wij zitten bij Energiek, een onderdeel van Sallandverzekeringen. we zitten met korting op 92 euro. Voordeel van Salland is dat het een restitutiepolis is en dat de aanvullende verzekeringen niet duur zijn. Totaal, inclusies tandartsverzekering 216 euro voor ons hele gezin. Ik vind het fijn dat alles bij dezelfde verzekeraar zit.

 7. PMA is nog goedkoper! Zit op 68,50, met het maximale eigen risico. Ik kijk ieder jaar weer of het goedkoper kan maar kom steeds bij hen uit. Het voordeel van FBTO is dan wel weer dat je de tandarts module bijv. in november aan kan zetten en dan in december naar de tandarts kunt gaan. PMA is overigen gewoon via Menzis.

 8. Ga overstappen, dacht aan kiemer. Onderdeel van de friesland. Incl. Tandarts max eigen risico en jaarpremie nog geen €80
  Nomoskar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.