Herfst in de winter

Het lijkt de afgelopen dagen wel herfst hier! Hoewel ik er – als er regenbuien enzo bij zitten – niet altijd even blij van word, vind ik het nu wel heel lekker. Ik heb een probleempje met de kachel, waardoor ik hem eigenlijk liever even niet aan heb staan en met deze temperaturen is dat helemaal niet erg. Zolang ik maar een beetje ramen en deuren dichthoud.

Daarnaast geeft zo’n verlengde herfst nog de mogelijkheid om het één en ander in de tuin te doen. Dat wordt toch allemaal een stuk lastiger als de grond keihard is. Zolang het kan, ben ik dus nog lekker op mijn dooie akkertje bezig met de tuin verder in orde krijgen. Stenen opruimen, bladeren wegwerken, hier en daar wat snoeien van dingen waarbij dat toch geen kwaad kan, pindakaashuisjes ophangen, enzovoorts. En ’s nachts lekker genieten van die storm die om het huis raast, zonder dat dat een hoop kou oplevert. Heerlijk!

Bijzonder, hoe je dan normaal gesproken eigenlijk helemaal niet zo’n herfsttype kunt zijn, maar zodra het alternatief ‘winter’ is, dat toch wél wordt. Het liefst heb ik natuurlijk gewoon lente en zomer, dat zijn echt mijn seizoenen. Maar voor een winter als deze teken ik elk jaar weer!

Kunnen jullie ook genieten van zo’n zachte winter, of heb je liever gewoon stevige vorst?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ik heb eerlijk gezegd (behalve nu met die storm!!) haast het idee alsof de lente alweer is begonnen. Afgelopen week zag ik de eerste groene stengels van narcissen alweer boven de grond uit komen 😮 Hopelijk zijn ze niet omgewaaid de afgelopen dagen!!

 2. Ik ben van de kou!! Heerlijk. Ik wil kou, sneeuw, vorst en baal nu ook echt van deze net-niet temperaturen. Net boven nul overdag is het lekkerst! Voor mij dan… in de zomer ben ik op m'n slechtst. Manlief op z'n best, dus we wisselen elkaar af.

 3. Nee, doe mij maar winter met een beetje sneeuw en dan van die vriezende dagen met een strakblauwe hemel… Dit stormachtige natte grijze weer, daar vind ik echt niets aan… bah…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 4. als je net als ik 2 uur per dag op de fiets zit om naar je werk te gaan is elke vorm van extreem weer niet wat je noemt een feest, fietsen met harde wind of gladheid en sneeuw maakt het fietsen voor mij extra zwaar , zeker nu ik ook nog eens last van slijtage aan mijn knie heb. vanwege de ligging van mijn werk en de werktijden en het ontbreken van een rijbewijs en het ontbreken van openbaar vervoer ben ik aangewezen op mijn fiets. dus ik heb het liefst een beetje redelijk weer, regen is niet leuk maar ook weer niet echt een probleem

 5. Het liefst ga ik eind november meteen het voorjaar weer in. Ik houd helemaal niet van kou. Het zou heel fijn zijn als het het hele jaar door zo tussen de 15 en 25 graden zou zijn 🙂

 6. Wel, ik vind dit herfstachtige weer helemaal niks. Ik wil winterkou en wel nu 😉
  Ik word erg onrustig van storm en loop met regen de hele dag te plannen: wel met de auto of niet…… Sneeuw is natuurlijk ook lastig maar daar kan ik me makkelijk aan overgeven: dan alles maar lopend. Ik raak gewoon van de wap als de seizoenen van de wap zijn 😉

 7. ik vind die storm maar niets omdat ik er elke dag 2 tot 4x uit moet en met de kids niet naar buiten kan verder (veel te koud en nat).. tig x per dag droge kleding aan.. kinderen huilend van de kou.. nee vind het niets 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.