Jumbo of C1000?

Een poosje terug is onze C1000 een Jumbo geworden. En hoewel ik eerlijk gezegd ook niet altijd laaiend enthousiast was over deze vestiging (altijd goed op de datum moeten letten, ‘feestdingen’ als oliebollen e.d. nog tot maart in de schappen, zonder extra korting, etc.), moet ik ook echt even wennen aan de Jumbo.

Die hebben niet de vaak toch aantrekkelijke euro-aanbiedingen (ja, er zit een hoop meuk tussen, maar ik kan er meestal ook wat dingen op de kop tikken die anders écht duurder zijn en die ik ook daadwerkelijk gebruik), de appelflappen voor een euro per twee op vrijdag en sowieso gewoon een heel krantje vol aanbiedingen, in plaats van 3 per week ofzo.

Voordelen van de Jumbo vind ik normaal gesproken de grillworst en de koopzegels, maar die hebben ze bij onze nieuwe allebei niet! Wel grillworst, maar niet op de manier dat ik ‘m verschrikkelijk lekker vind. En koopzegels helemaal niet, vreemd genoeg. Je boekje schijn je er ook niet in te kunnen leveren, dus daarvoor moet ik alsnog naar de vestiging van een km of 10 verderop. Geen ramp, maar het had leuker en logischer geweest als dat nu ook bij mijn plaatselijke vestiging kon.

Wat ik wél leuk vind aan de Jumbo is dat ze er best veel dingen voor gezond/biologisch eten hebben, maar dan zonder de achterlijk hoge prijskaartjes van bijvoorbeeld de AH (of soms ook wel eens de C1000). En als ik dingen zoek voor geld-terug-acties, scoor ik bij de Jumbo meestal beter dan bij de C1000. Dus wat dat betreft is het wel weer een vooruitgang, kan ik dat weer eens een beetje op gaan pakken 🙂 En voor dingen die ik (ook) bij de Jumbo te duur vind, heb ik ook altijd nog een prachtige Lidl in de buurt 😀

Wat heb jij in de buurt? En wat heb je liever, C1000 of Jumbo?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Mis na een aantal maanden nog steeds de C1000, vind de Jumbo aanbiedingen niet aantrekkelijk, mis een aantal zaken in het assortiment, wel koopzegels maar verder geen leuke zegelacties (moet nog een hoop geld bij). Het enige wat nu leuk is is dat ze nu een aantal weken achter elkaar in de plaatselijke krant een bon hebben waarmee je 3 artikelen uit een vers productgroep voor de helft van het geld krijgt. Vlees, brood, groenten…

 2. Ik vind het bij de Jumbo zo knap hoe ze altijd (een paar maar en dan 10 cent eraf of zo) aanbiedingen hebben van producten die ik nooit nodig heb….
  Nee, het enige voordeel bij de Jumbo is dat ik goed binnen budget blijf, want zonder leuke aanbiedingen kom ik met een heel klein tasje thuis. Wij hebben er nu een Deen bij, heerlijk, echte aanbiedingen. Julia

 3. Ik heb sinds kort dezelfde wisseling meegemaakt: van C1000 naar Jumbo. Hier echter nog nauwelijks bio aanbod. De winkel is bovendien op Franse wijze "volgepropt" met té veel aanbod.
  Ik kom er nu niet meer ondanks dat het nog geen 100 meter van mijn huis af is.

 4. De winkel is inderdaad volgepropt met b.v. 43 kaasjes en andere liflafjes,jammer.

  Na de dure decembermaand elke keer cola,bier en salades in de aanbieding en vage yoghrtdrankjes,ik mis de euroweken in januari van c 1000.

  Rundvlees is onbetaalbaar,als het aan Jumbo ligt eten we elke dag slavinken en speklappen.

  Dus ik ga nu naar de Aldi en als ik de auto heb naar de Lidl in een andere stad.

 5. Hier zijn ook onlangs twee vestigingen van de C1000 in één klap 'omgekat' in Jumbo's. De aanbiedingen zijn niet aantrekkelijk, de prijzen van versproducten te duur en het is allemaal erg gericht op A-merken, en laat ik die nou zelden kopen. Ik mis de C1000 nog dagelijks.
  Verreweg de meeste boodschappen koop ik nu bij de Lidl, ook al is dat kilometers om voor ons. Ik vertik het gewoon om nog iets af te nemen bij die flutformule van de firma Van Eerd. Zelfs de AH is nog beter. Ookal heb ik ook een hardgrondige hekel aan die winkel. Als er al aanbiedingen zijn, dan zijn ze binnen no-time geplunderd en voor de rest is die winkel in onze plaats ook een regelrechte puinhoop. Dan maar een stukje om dus.

 6. De C1000 mag hier vandaag nog veranderen in een Jumbo. De aanbiedingen (waar ik om kom) bij deze C1000 zijn vaak met 1 dag uitverkocht. Het is een koude en onplezierige winkel. Ik kom er alleen voor de aanbiedingen.
  Geef mij maar AH. Gezellige winkel. En goede prijzen, gezien ik bijna alleen A-merken koop, ben ik bij AH goedkoper uit.
  Maar tja, Jumbu schijnt de A-merken ook goedkoper te hebben. Maar heeft weer niet alles wat ik wil kopen. We hebben eens geprobeerd te shoppen in de Jumbo 15 km verderop. Moesten we voor een aantal dingen toch nog naar AH.
  Maar de bolletjes van de Jumbo! Heerlijk. Manlief kom er af en toe langs en neemt meestal 1 of 2 zakken mee.
  O ja, de AH, C1000 en Aldi zitten hier naast elkaar.
  Voorheen werd het pand van C1000 gehuurd door de Lidl. Die mis ik wel, voor de goedkopere groenten en fruit.

 7. Hier geen C1000's meer maar 4 jumbo's(!) in één woonplaats. Wij zijn er totaal niet blij mee, gezien Jumbo veel te weinig aanbiedingen heeft en C1000 lekkerder brood had. Wij zijn overgestapt op Hoogvliet. Hele goede aanbiedingen en lekker producten en goede service 🙂

 8. Ook in onze plaats is de C.1000 – J.umbo geworden. Dezelfde eigenaar. Hoewel de winkel beter bevoorraad is, wil het er maar niet gezellig worden. Ik mis de euro weken en vind het vlees bij J. duur.
  Aanbiedingen zijn er amper maar de behulpzaamheid is een stuk beter.
  Ook voor mij erg wennen. De J.umbo 7 km verderop is veel gezelliger. En daar zitten ook C.oop (met koopzegels), L.idl en A.ldi.

 9. Géén Jumbo en géén C1000. Ik vind beide geen prettige winkels. Bij de AH koop ik alleen de dingen uit de bonus. In het dorp heb ik een Plus en een Aldi en een dorp verderop een Jan Linders. Daarnaast gaan we i.v.m. mijn voedselallergie iedere maand de grens over naar de REAL en de Duitse Lidl. Daar staat nl. beter aangegeven wat ik wel kan gebruiken. Vlees van onze Plus is goed net zoals de AH waar ik wel eens kom.

 10. Onze C1000 waar ik bijna dagelijks kwam en 90% van mijn boodschappen deed is vorig jaar een Jumbo geworden.
  Nu kom ik er nog maar ongeveer 1x per 2 weken en alleen voor een kleine boodschap (meestal bananen)
  Ik vond de C1000 veel prettiger en ik mis de aanbiedingen erg (vooral de euro weken)
  Ik had de C1000 graag gehouden, en anders veel liever een AH gekregen, doe hebben wel leuke aanbiedingen.
  Een Jumbo heeft de laagste prijsgarantie van supermarkten in dezelfde plaats, helaas wonen wij in een dorp, dus geen concurenttie en is de Jumbo hier erg duur, een stuk duurder dan in de grotere plaats 10 km verderop, waar meer winkels zijn.

 11. onze c1000 is ook een jumbo geworden, ik vind het een vooruitgang,maar voornamelijk omdat de C1000 onlogisch ingedeeld was en daardoor weinig op voorraad had en dus ook regelmatig lege schappen had. de Jumbo heeft zelden lege schappen en je grijpt dus ook zelden mis.

 12. Bij ons in het winkelcentrum in het centrum van het dorp was ook altijd een C1000, die per oktober een Jumbo is geworden. Nu kwam ik al bijna nooit bij de C1000 en ik ben echt nog niet een keer bij de Jumbo geweest. In een ander dorp hier in de buurt ben ik geloof ik 1 keer bij de Jumbo geweest, daar ging ik vroeger altijd naar de C1000 toen ik nog in dat dorp woonde.
  Tegenwoordig kom ik bij Hoogvliet (2 minuten lopen), Aldi (2 minuten lopen), AH en Lidl (beiden 10 minuten fietsen…)…
  Ik wens je een heerlijke middag en avond,
  Liefs,
  Mirjam

 13. Hier hebben we ze allebei niet. Ik mis de Jumbo wel. Die hadden we in onze vorige woonplaats. Toen ze net begonnen hadden ze vaak aanbiedingen waar ik wat aan had. Later niet meer zo.
  Ik vind hun glutenvrije afdeling ruim gesorteerd, en die mis ik dus.

 14. Onze buurt C1000 is ook Jumbo geworden. C1000 verkocht trouwens altijd hele slechte (ouwe zooi) groenten en fruit. Ik kom er nu maar heel weinig. Echt voor het pak melk of zo iets wat ik tekort kom. Verder hebben we in het dorp ook een Jumbo. Maar het gevoel bij binnen komst is al fout: we moeten links de winkel in… Buiten dat, ga ik liever naar de Appie, Deen of Aldi. Deze 3 liggen op loopafstand in het winkelcentrum.

 15. Wij hebben een Lidl in de buurt en dat bevalt uitstekend! En voor wat spannender groente (bij de Lidl lijken ze altijd hetzelfde te hebben) ga ik naar de markt. Voor a-merken toch maar naar de nabijgelegen AH.

 16. hier is het h.ogvliet ,bewezen de g….
  het enige iritante daar , is het öudere "winkelpubliek , dat altijd commentaar moet leveren , op mijn 1 keer per week gehaalde boodschappen …
  tja , of je nu alleen of met zijn 6 -en ben, voor de hele week …

 17. Bij ons is de C1000 vorige maand overgegaan in een Jumbo. De winkel is onhandig ingericht, met smalle paden en veel te veel ruimte voor kaasjes en vleeswaren.
  Het vlees is nog net zo slecht als bij C1000 (voornamelijk water), de groente is slechter dan bij C1000, het brood is slechter dan bij C1000 en ik heb het gevoel dat ik veel meer geld kwijt ben dan voorheen. Het scheelt zeker 10%.
  Tijdens de verbouwing van de winkel ging ik naar AH. Super. Alleen is die 's avonds maar tot 8 uur open en is het daar betaald parkeren….

 18. Jumbo is duurder dan c1000 dat heb ik ook gemerkt, gaan nu ook niet meer naar Jumbo na de verandering c1000 –> jumbo.

  C1000 Was een prima winkel voor vlees en de euro koopjes daar was goed over nagedacht. Nu maar richting Dirk, dat scheelt serieus in kosten al is het assortiment iets simpeler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.