Afrekenen met je smartphone

Afrekenen met je smartphoneJe ziet het steeds vaker: de mogelijkheid om af te rekenen met je smartphone. En binnenkort zou iedereen kunnen kiezen of hij (of zij) wil afrekenen met een bankpasje of met de smartphone. De Rabobank loopt hierbij redelijk voorop. Omdat ik daar ook bij zit, heb ik er al een paar keer over nagedacht om het eens te proberen.

Toch doe ik het steeds niet. Om een of andere reden lijkt het me minder veilig. Contactloos betalen tot 50 euro vind ik eigenlijk best een hoge grens. Want wat als iemand anders je telefoon te pakken krijgt en dat bedrag geldt per keer? Dan kan daar best misbruik van gemaakt worden! En met dat soort apparaten weet ik ook nooit goed of je – als je daar slim genoeg voor bent – niet op kunt ‘intappen’, net zoals je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld de draadloze internetverbinding van de buren.

Nu las ik dat de bankpas binnenkort al overbodig zou zijn. Alsof iedereen hierop zou overstappen! Ik ben nog van de generatie die er misschien het meest (of na echt de 16-jarigen dan) voor open zou staan en ik heb al m’n twijfels. Laat staan bejaarden (met smartphone?) of mensen van bijvoorbeeld de generatie van mijn ouders. Dat geeft me toch het idee dat het allemaal niet zo’n enorme vaart zal lopen…

Heb jij al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om contactloos te betalen? En hoe sta jij daar verder in? Lijkt het je wat of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ik hoorde dat Apple kosten in rekening brengt voor het betalen met de iphone en dat rabobank deze kosten doorberekent naar haar klanten.
  "Hoorde" heb het nog niet zelf uitgezocht. Ik ga niet betalen om een betaling te kunnen doen. Op zo'n moment baal ik van apple

  1. Als je een apple iphone kan betalen, kun je dit ook betalen. Niet zeuren.mensen die veel verdienen betalen ook meer belasting. Het schijnt zelfs dat je bij de apple playstore een credit card nummer in moet geven…. brrrrr. Ik leef met minder.. gewoon een simpel android apparaat.

  2. Misschien. Het kan ook zijn dat je met een 'simpel android apparaat' geld overhoudt en dit makkelijker kunt betalen dan iemand die al z'n geld heeft uitgegeven aan een apple iphone 😉

   Bovendien heeft het niet eens met kunnen te maken. Waarom zou je WILLEN betalen om te betalen? En waarom zou dat voor de gebruiker van de ene telefoon wel gelden en voor de gebruiker van de andere niet?

 2. Als er iets onveilig is dan is dat het mobieltje. Zeker als men ook nog via openbare gratis wifi gebruikt. Lees: wifi open hebt staan, maar ook als dat niet het geval. En, hoeveel mensen hebben een virusscan en een soort van een firewall op hun mobieltje staan? Volgens mij niet. Dat is een van de reden waarom ik dat nooit zal gebruiken. De andere reden is dat een mobieltje te makkelijk te kraken is. Niet doen dus (is mijn mening).

  1. Volgens mij is dat bij de meeste mensen idd niet standaard. Dus zelfs zonder fysiek iemands mobiel in handen te hebben, kan er (naar mijn zin) al teveel mee gebeuren om dit onveilig te maken. Vandaar ook mijn aarzeling/weerstand…

 3. Voordat je je smartphone kunt gebruiken, moet je een code of je vingerafdruk gebruiken. Dat is veilig.
  Ik betaal het liefst contant, de boodschappen en anders met creditcard, vanwege de Bijenkorf punten. Daarna met de pinpas.

  Betalen met de telefoon zal best ooit wel gewoon zijn.
  Als in de supermarkt de kassa met alleen pinbetalingen open gaat, blijven de langste rijen toch waar je contant kunt betalen.

  Het zijn alleen de banken die graag willen dat wij niet meer contant betalen.

  1. Apple pay, zouden de banken niet een eigen systeem op de markt gaan brengen? Whattsapp is er bij gekomen, net zoals Skype, concurrentie komt altijd als er flink te verdienen valt.
   Zowel de banken als Apple maken ons graag afhankelijk.

  2. "Als in de supermarkt de kassa met alleen pinbetalingen open gaat, blijven de langste rijen toch waar je contant kunt betalen. " ja, nou en?

   Gewoon contant betalen, van een vooraf vastgesteld week budget. Groet,
   Lenny

 4. Ik heb er toevallig vandaag over geschreven. Ik zou het zeker gebruiken, lijkt me ideaal! Om mijn telefoon te openen is er al een code of vingerafdruk nodig, dus dat is wat mij betreft wel veilig, daarnaast betalen we nu ook om te betalen (kijk maar wat je voor een bankpasje betaald….)

 5. Ik betaal cash. Als ik mijn bankpas bij me heb, zit die in een RFID-hoesje, net als de OV-kaart. Mijn telefoon gebruiken voor betalen, nee, dat wil ik niet. Kan ook niet, ik heb nog zo'n oeroude Nokia die alleen kan bellen en sms'en. De telefoon heb ik niet eens altijd bij me, die is meer voor nood, dat ik dan hulp kan bellen.

  Groet,Greet

 6. Ik sta er al niet voor open om contactloos te betalen met mijn pinpas (dat heb ik uitgezet) laat staan met mijn smartphone! Nou staan juristen wel bekend om hun ietwat neurotische houding ten opzichte van privacy en dat zei dan bij deze maar weer eens bewezen, mij een zorg. Ik begin hier echt niet aan!

  Groetjes Lily

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.