Weer een aflossing gedaan

Hypotheekupdate

Ik heb nog geen idee hoe het voor maart en de rest van de maanden van het jaar gaat lopen, maar in februari kreeg ik nog wat geld binnen, dus er is weer een aflossing de deur uit. Of de deur uit… ingepland voor zaterdag. In februari wilde ik €1500 aflossen (€1000 voor februari en nog €500 uitgesteld van januari) en €1200 daarvan heb ik nu vast gedaan. Scheelt dan toch weer een halve maand 5,8% rente!

Volgende stap

De laatste €300 is als het goed is onderweg en als dat afgelost is, zit er al bijna weer €100 in de pot voor de volgende keer. Dat zal waarschijnlijk wel maart worden, maar vermoedelijk niet zoveel als in januari en februari.

Wat wel minder is, is dat het totaalsaldo bij Moneyou met zulke aflossingen altijd weer inkakt. Alleen de buffer stijgt daar eigenlijk, maar de andere potjes (vakantie, verbouwing en hypotheekaflossing) gaan steeds naar beneden. Voor de vakantie moesten nu wat dingetjes betaald worden, de verbouwingspot is straks na het stucwerk en een nieuwe voorraad pellets ook voorlopig wel weer leeg en de aflossingenpot gaat natuurlijk steeds weer naar 0 op het moment dat er (minimaal) €300 afgelost kan worden. Maar goed, die verhouding moet straks steeds mooier worden, als in: een buffer die zo hard de goede kant op gaat, dat de afschrijvingen uit andere potjes bijna niet meer merkbaar zijn. Een mooi streven!

Lig jij een beetje op schema met je februari-doelen? Of je doelen in het algemeen, als je ze niet speciaal voor een maand bedenkt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik moest even op mijn blog kijke wat onze doelen ook alweer waren 😉 Maar onbewust ben ik er toch wel heel erg mee bezig!!

  * Niet op het station eten in februari: gaat tot nu toe goed.
  * Wasbaar maandverband proberen: gaat binnenkort gebeuren als ik ongesteld ben
  * Elke dag een half uur opruimen: gaat tot nu toe ook goed 🙂
  * Een nieuw matras en gordijnen kopen: matras is besteld, gordijnen nog niet aan toegekomen…

 2. Ik heb bij mn i.n.g.spaarrekening 10 spaarpotjes geopend voor reserveringen. Het geeft zoveel rust om te weten dat er bijvoorbeeld geld klaarstaat voor een autobeurt. En als ik maandelijks mn potjes weer gevuld heb, dan kan de rest naar de aflossing. Fijn systeem, een aanrader!

 3. Goed bezig!
  Ik herken wel je gevoel over de leeg wordende potjes. Soms lijkt sparen een doel op zich te zijn, terwijl het idee van je spaarpotjes natuurlijk is, om ze te gebruiken voor bepaalde uitgaven. En je buffer groeit. Niks aan de hand, dus….!

 4. Hier vullen alle potjes zich gestaag. Dat gaat erg goed. Alleen de buffer wil nog niet zo vlotten. Toch teveel kleren gekocht voor drie personen. De carnaval die voor de deur staat en afgelopen weken meerdere feesten. Ach ja, dan wordt het maar april voordat deze vol is. Maakt ook niet uit. Dan volgt vakantiegeld 2x, een beloning, jaarlijkse belastingteruggave, manlief 25 jaar in dienst. Dat gaat vast allemaal goed komen. Of we dit jaar aan aflossen toekomen? Geen idee.

 5. februari sparen we niets, maar dat is ook prima. zolang er niets van de spaarrekeing terug moet naar de betaalrekening, ben ik al blij eigenlijk 😉 ik werk de komende tijd minder, stiekem wel fijn eigenlijk. weet niet hoe lang het duurt (1 moeder van opvangkindjes werkloos, dus afhankelijk van wanneer zij weer werk vindt) dus geen idee of we de komende tijd veel sparen.. we willen ook nog de zomervakantie boeken en in februari gaan we ook nog een weekje weg. ben blij dat de spaarrekening gevuld blijft iig 🙂 hier geen hypotheek, dus er gaat ook nooit iets af voor een aflossing oid.. (helaas)

 6. helaas we hebben niet zoveel inkomsten op het moment, maar ik kon vorige maand voor het eerst weer wat aflossen, 500 euro. Iets is beter dan niets 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.