Parkeerboetes – grrr!

Oké, ik geef toe: toen mijn schoonzus een paar jaar terug de ene na de andere parkeerboete verzamelde, moest ik best een beetje lachen. Een beetje hard eigenlijk ook wel, want 1) waarom ga je ergens staan zonder te betalen en 2) hoe krijg je het voor elkaar om dat ook nog eens meerdere keren op dezelfde plek te doen!

Nou, van dat lachen ben ik inmiddels bekomen, want ik heb nu ook mijn eerste parkeerboete gehad. Ja, boontjes, loontjes, ik weet het… Normaal gesproken let ik er altijd goed op en ik gooi ook echt altijd wat in de automaat, zelfs als ik er ‘maar’ vijf minuten of tien minuten sta. Het moet gewoon en je weet ook nooit wanneer zo’n parkeerwacht om de hoek komt kijken.

Wat ging er dan deze keer mis? Het was koopavond! En dat had ik niet in de gaten, zelfs niet toen me nog gevraagd werd of ik geen kaartje moest kopen. Dus waar ik normaal gesproken gewoon na 18:00 gratis kan parkeren (het bewuste uitje komt wel vaker voor, maar achteraf gezien was dat altijd op andere dagen), moest ik nu natuurlijk wel betalen. Maar dat had ik niet in de gaten. Na een paar uur trof ik dus een fikse prent aan op mijn ruit: €60,20. €59 als boete en €1,20 als ‘parkeerbelasting’. Wat dat ook mag zijn, want het leek me niet genoeg voor het parkeerkaartje zelf.

Ik was duidelijk niet de enige die zich hierin vergist had, want ik zag op heel wat andere ruiten ook witte briefjes zitten. Een bepaalde parkeerwacht heeft een goede avond gehad! Voor mij wat minder, maar het is een goede les: de volgende keer denk ik wel drie keer na over wat voor dag het nu eigenlijk is! Want het overkomt me dan één keer, maar ik ga het zeker geen tweede keer laten gebeuren.

Heb jij wel eens een parkeerboete gehad? Hoe kwam dat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ja, precies dezelfde reden als wat je hierboven beschreven hebt. Ik ging toen naar de avondschool. Altijd op een dinsdag en toen op een donderdag. helemaal niet bij stil gestaan dat het koopavond was. Kassa!!!

 2. Ja, voor te lang op een gehandicaptenparkeerplek staan. Mogen wij wel want rolstoelbus. Vroeger was dit veelal qua duur onbeperkt, tegenwoordig gaan gemeenten hier absurde eisen aan stellen zoals maximaal 2 uur. Heel onhandig want juist in rolstoel heb je meer tijd nodig en wij kunnen met hoge rolstoelbus nergens in bv parkeergarage staan. In sommige steden is dus al nauwelijks meer te komen. Op die boete heb ik uiteindelijk na bezwaar nog 50% vermindering gekregen, maar het zijn echt zotte maatregelen.

 3. Hier ook, al jaren geleden ging naar een nabijgelegen dorp voor verlovingscadeau schoonzus (een stofzuiger uit de folder) was hem aan het betalen en bedacht ineens dat ik vergeten was geld in de parkeermeter te doen… werd helaas een erg dure stofzuiger…

 4. Zo een dure boete voor parkeren. Het is bij mij gelukkig weeral een tijdje geleden. Heb het in dezelfde gemeente ook een paar keer na elkaar gehad, zo vreselijk spijtig geld. Nu durf ik nauwelijks nog te parkeren waar ik geen borden zie staan…

 5. Hier ook een keer zo'n parkeerboete. We waren naar een 25-jarig huwelijksfeest in een plaats waar we normaal nooit komen. We hadden niet in de gaten dat het daar op donderdag koopavond was. Het was namelijk niet in een winkelgebied. We waren met het hele gezin, in twee auto's. Dat was 2 keer 40 euro boeten. Een erg duur avondje uit….Omdat er door alle gasten collectief was overtreden heeft de bruidegom nog geprobeerd om de boetes ongedaan te krijgen. Maar helaas. Men was niet te vermurwen. Betalen al die gasten…Over gemeente-onvriendelijkheid gesproken 😉

 6. ja helaas wel! veel kleine winkelcentra hier zijn gratis betalen.. 1 is betaald parkeren. we waren het oprecht serieus gewoon vergeten.. 🙁 stapten al kletsend de auto uit, liepen de winkels in, nog steeds nergens aan gedacht en bij de auto een prent van toen nog 35 of 40 euro… 🙁 we baalden zo.. want het parkeren is daar echt niet duur.. toen nog 1 euro voor de eerste 2 uur..(1e uur 1 euro, 2e uur gratis) en idd je leert er wel van, we letten nu beter op.. het was geen onwil.. echt gewoon vergeten 🙁

 7. Sneu geld noemen we dat hier! Maar ik las laatst dat je dus eigenlijk ook niet een kaartje van een ander mag overnemen. De rechter heeft bepaald dat dat niet mag, hoe bizar! Ik geef altijd mijn kaartje weg als er nog een tijd geparkeerd kan worden.

 8. Nee dat is lang geleden, maar toevallig deze week 2x snelheidsovertreding van wel 3 als 5 km op 80 km weg, oh wat voel ik me schuldig. Geluidsaanwijzing van de navigatie staat nu maar weer aan! Zo zonde.

 9. Ja hoor, vorig jaar werd van een gratis parkeerterrein een blauwe zone gemaakt, waar je 3 uur met een parkeerkaart mag staan. Ik wist het en ik had een kaart in de auto en ik bedacht me dat die blauwe lijnen wel heel zichtbaar waren en toch… vergat ik die kaart neer te leggen. 90 euro boete en 7 euro administratiekosten erbovenop 🙁
  Maar ik moet ook eerlijk zeggen elke dinsdag haal ik brood bij een bakker (op bestelling, dus meestal is het een kwestie van inladen en betalen) en dan durf ik het nog wel aan om geen kaartje te kopen (tenzij ik de parkeerwachters zie en dat is vaak!) als ik daar een keer een boete voor krijg is het echt eigen schuld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.