Ook kleine dingen op Marktplaats?

Kleine dingen verkopen via Marktplaats

Een relatief makkelijke manier om snel wat geld bij te verdienen, is door spullen te verkopen op Marktplaats. Hoewel je er natuurlijk altijd wat vreemde uitzonderingen bij hebt zitten, gaat dat over het algemeen hier best goed. Laatst verkocht ik bijvoorbeeld nog een fiets en een stel skeelers voor samen €625. Dat tikt mooi aan! Maar dat zijn dan de grote dingen en daar ben je op een gegeven moment natuurlijk ook wel even doorheen. Plus: als je het een beetje slim aanpakt, dan koop je steeds minder grote dingen die uiteindelijk toch niet nodig waren en dus weer verkocht worden.

Eén of twee euro…

Maar waar het voor een paar honderd euro prima de moeite is om iemand langs te laten komen of een keer naar de post te rijden, is dat soms wat minder het geval met de dingetjes die je voor een euro hier en twee euro daar kunt verkopen. Toch ruimt dat ook lekker op, is het geld en zijn het dingen die je anders waarschijnlijk 1) niet weggooit, 2) niet speciaal weg kunt geven aan een bekende en 3) waarvoor je ook geen kosten wilt maken door het bv naar de kringloop te brengen (ik moet daar een stukje voor rijden). Dus ja, wat doe je dan?

Ik denk dat ik ze er maar gewoon weer op ga zetten. Ik had laatst twee kleine dingetjes. En ik merkte bij mezelf dat ik eigenlijk helemaal geen zin had om het af te handelen. Maar aan de andere kant: dan is het maar weg! En zoals mijn oma altijd zei: ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’. Ik ga immers ook naar de supermarkt voor een geld-terug-actie ter waarde van niet heel veel, waarom dit dan niet gewoon doen?

Zet jij ‘kleine dingen’ ook wel op Marktplaats? En dan hoeven het niet echt kleine dingen te zijn, maar dan heb ik het over de dingen die over het algemeen niet echt veel opleveren? Waarom wel of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Enerzijds denk ik ook wel zo maar jij bent denk ik beter in dingen verkopen op MP dan ik, ik kreeg altijd hoe kleiner het ding, hoe meer gezanik en gezever van mensen die het en voor niets wilden en vervolgens niet betaalden of langskwamen. Daarom bracht ik later gewoon alles naar de kringloop. De dingen die écht de moeite nog zouden kunnen zijn, gunde ik een ronde op MP.

 2. Hoewel er soms een lange adem voor nodig is (maar dat geduld kan ik opbrengen, als de 'zooi' maar uit het zicht ligt) gaan ook kleine dingen hier uiteindelijk de deur wel uit. Ik heb wel de gewoonte bij kleine prijsjes (1 of 1,50 euro) te vermelden 'vaste prijs, geen discussie'. Dat werkt redelijk, hoewel er altijd mensen zijn die niet komen opdagen of niet betalen. Maar aangezien ik in de advertentie heb staan dat ik pas verzend na ontvangst van de betaling, valt dat laatste ook nog mee. In de laatste maand had ik 7 kleine verkopen, dat heeft mij 15,- euro rijker gemaakt. Niet veel, maar ach aan het einde van het jaar lijkt het totaal toch altijd nog wel ergens op. Bovendien zitten hier soms juist de dingen tussen die mensen blij kunnen maken (zoals laatst de moeder die mijn ah boodschappenmini's kocht omdat die van haar zoontje in de wasmachine terecht waren gekomen en het zoontje ontroostbaar was) en dat geeft ook wel weer voldoening.

  Groetjes Lily

 3. Tegenwoordig weer meer. Met een mobiel telefoontje waar de app van Marktplaats goed op werkt is het zo geregeld. Hup ff een foto en op Marktplaats gooien. Ik vind het wel fijn. Bij mij zijn het juiste veel kleine dingen/bedragen. Voorheen had ik daar geen zin meer in, toen ik nog de foto maakte met het fototoestel, moet uploaden op de computer,etc. Nu vind ik het toch weer fijn. Vorige week zo toch even € 22,- verdiend. Niet veel, maar je kunt toch veel kopen voor € 22,-

  1. Met die app vind ik het zelf ook veel makkelijker ja. Als je echt alles apart erop moet zetten, met fotokaartjes moet hannesen, enzovoorts, dan doe je het toch minder snel. En €22 is idd wel weer mooi meegenomen, da's hier weer een week boodschappen!

 4. Wij verkopen via 2dehands en in een klein webwinkeltje heel goedkope restanten van zaden, boeken en tuinspulletjes. We hebben soms bestelling van minder dan 1 euro die we met evenveel zorg inpakken en afhandelen.
  Het is vaak erg veel moeite voor heel weinig geld, en als je alles telt is de opbrengst soms verwaarloosbaar.
  Het gaat om de som van al die kleine bedragjes. Als je een kwartier met een bestelling van 75 cent bezig bent heb je 75 cent, zit je datzelfde kwartier voor de TV of op FB dan heb je niets.

 5. Wat is klein? Vanaf 10 euro wil ik het wel op marktplaats zetten, daaronder vind ik het vaak de moeite niet. Voor die paar euro moet ik dan ook weer alles inpakken, naar het postkantoor, etc. Dan geef ik het liever weg aan de Kringloop of aan familie/vrienden

 6. Kleine dingen zet ik op de FB pagina die hier is op het eiland, voor de meesten niet meer dan 10 km. rijden. Soms geef ik ook aan dat ik het kan komen brengen, zeker als het wat groter is en ik heb een grote auto.

  Voor mezelf is die auto ook makkelijk, bijna alles kan er wel in worden vervoerd en daarom kan ik op veel reageren.

  Op MP verkocht ik gisteren nog voor 320 euro, parket en lijm nadat weer besloten hadden toch voor vloerbedekking te gaan. Donderdag iets ophalen wat 2 meter lang is dat past ook niet in een "normale" auto.

 7. met verkopen op marktplaats heb ik nooit veel succes, mensen willen meestal maar weinig betalen zelfs voor grotere en mooie spullen, dan geef ik het liever weg via de weggeefhoek op facebook of het gaat naar de kringloop, kleine dingen geef ik af omdat de kringloop op de fietsroute naar mijn werk ligt en er zijn 2 kringloop winkels die ook spullen bij je thuis komen ophalen als het gaat om grote spullen of grotere hoeveelheden.

 8. Kleine dingen doe ik meestal op de ruilpagina van facebook in onze woonplaats. Ik zet er bv een DVD op die ik wil ruilen voor een pak koffie. Als de ruil heeft plaatsgehad, zet ik het bedrag wat ik normaal uitgegeven had aan een pak koffie op de hypotheekspaarrekening. Zo tikken alle kleine beetjes toch aan.

 9. Heb naar aanleiding van deze blog de spulletjes die in de kast staan weer online gezet. Gelijk weer 3 boeken verkocht voor € 9,- ( weer 2 dagen boodschappen 🙂 ).
  Nu de schuur nog leegruimen

 10. ja ik zet ook kleine dingen op Marktplaats, omdat het lekker opruimt, en het is fijn dat het niet weggegooid hoeft te worden. Bovendien is elke euro er weer eentje.

 11. Ja, ik zet kleine dingen op MP. En soms is het maar net wat de gek ervoor geeft. Ik zette er een stempelset op die ik voor 1 euro bij de kringloop had gekocht en verkocht 'm uiteindelijk voor 7,50 euro. mooi meegenomen toch?!

  1. Ja die is ook leuk, ik eens een hele bijzondere top van een merk wat ik niet kende gekocht voor 4,50 en verkocht voor 50,00. En een wat ouderwets tricot jurk van een merk voor 2,oo verkocht, ik betaalde 4,0.

   Beide heb ik 2 x aangehad.

 12. Ik geef veel weg, nu ook weer bij de plaatselijke marktplaats op facebook. De teller staat nu al op 17 mensen die mee willen loten aan een tafeltje en twee kinderstoeltjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.