Over geldzaken

De laatste tijd is het hier wat rustiger voor wat betreft onderwerpen rondom geldzaken. En daar is een eenvoudige verklaring voor: daar gebeurt niet zoveel. Voor mijn gevoel moet ik het op het moment écht even heel rustig aan doen en kan ik beter zoveel mogelijk binnenhalen en vervolgens op mijn spaarrekening (lees: buffer) zetten. Dat gaat allemaal nog niet zo vlot als ik zou willen, dus ik ben ook weer wat actiever bezig met advertenties op Marktplaats zetten. Onlangs verkocht ik nog twee dure dingen, die samen goed waren voor maar liefst €625.

Ik kijk op het moment ook maar even zo min mogelijk op de rekening, om niet het idee te krijgen dat ik tóch ineens rijker ben dan ik denk, zodat ik weer – onterecht – de teugels laat vieren. En vervelend is het op zich niet, ik vind het makkelijker om me in te stellen op even praktisch niets uitgeven, dan een tussenweg aan te houden. Bovendien kan ik me op het moment ook écht niet meer wensen dan ik heb. Ik zit in een prachtige omgeving, met de mogelijkheid om die ook nog te veranderen en er lagere lasten aan over te houden, ik heb enorm veel lieve mensen in mijn omgeving, ik ben – afgezien van die verkoudheid dan – gezond en behoorlijk fit, ik heb veel meer spullen dan ik nodig heb en de zomer komt er weer aan. Wat wil een mens nog meer? O, en ik heb een plan om de werkboel weer verder ‘on track’ te krijgen 🙂 Als ik met al die dingetjes bovendien steeds een beetje verder kom, dan kan dat alleen maar goed gaan.

Ik denk/hoop dat ik over een maand of wat weer eens wat kan berichten over een opbouw in de geldzaken, als alle grote rekeningen (accountant, naheffing energie, extra voorraad pellets) betaald zijn en het dus niet zo is dat wat binnenkomt ook eigenlijk direct weer naar buiten gaat. Beetje jammer dat ik als zelfstandige geen vakantiegeld krijg, dan zou het ineens helemaal wel mooi gaan, maar goed, dat is even niet anders.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Fijn dat het zo goed gaat zeg! Hier net ook weer wat verkocht op MP, maar geen schokkende bedragen. Maar het gaat nu in elk geval beter dan een andere poging, toen mensen steeds niet op kwamen dagen :-0

    1. Nee hoor, voor zakelijk! Maar dat moet ik natuurlijk wel uiteindelijk zelf betalen. Mijn privé-aangifte gaat daar wel in mee, maar dat is – als je een eenmanszaak hebt – een beetje één pot nat. Maar als ik 'gewoon' aangifte zou moeten doen, dan deed ik dat natuurlijk gewoon zelf.

  2. Herkenbaar wat je schrijft. Het zijn van die golfbeweging, soms even heel zuinig aan doen en soms komt er meer binnen en kan er meer worden gedaan of afgelost. Ik weet soms zelfs niet meer zo goed waar ik over moet schrijven.

    625 verkocht via MP, dan ben ik wel heel benieuwd wat dat was!

    1. Nee, dat weet ik dus af en toe ook niet. Ik wil niet steeds 'zeuren', voor lezers niet, maar ook niet voor mezelf en sommige dingen vind ik ook niet echt de moeite waard om te noemen. Gewoon dan even een wat minder geïnspireerde periode 😉 En die 625 was voor een fiets en skeelers! Nieuw hebben ze me natuurlijk meer gekost, maar ik ben alsnog blij dat ik dit ervoor terug heb gekregen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.