Besparen op pedicure met elektrische vijl/rasp?

Sinds een jaar of 3-4 ga ik (meestal) elke zes tot acht weken een keer naar de pedicure. Ik was er voor een artikel ooit wel eens geweest, maar had daar nooit een regelmaat in gekregen, tot ik hier kwam wonen en op een dag een briefje in de bus vond van een pedicure in de buurt die net begonnen was. een combinatie van dat dat goed beviel en dat het mezelf nooit echt goed lukte om even veel resultaat te bereiken, terwijl dat wel heel prettig of misschien zelfs noodzakelijk zou zijn, maakte dat ik die regelmaat er nu wel in kreeg. En bovendien: je loopt zo ontzettend veel op je voeten, dan is het toch belangrijk dat je daar een beetje goed voor zorgt.

Door de jaren heen zijn er wel periodes geweest dat ik wat minder ging, omdat het me dan qua geld niet goed uitkwam. Maar rond de zomertijd, met open schoenen, is het eigenlijk niet te doen om niet te gaan. Ik wilde dus net voor komende week weer een afspraak maken, toen ik door een vriendin gewezen werd op zo’n elektrische rasp of vijl. Ik weet eigenlijk niet wat de beste benaming is.

Voetvijl op batterijen

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van de TelSell-achtige dingen, omdat ik niet echt het idee heb dat dat werkt, maar deze was 1) van Scholl, wat volgens mij niet zo’n TelSell-achtig merk is en 2) door een familielid van haar gekocht met achterlijk veel eelt en die was er ontzettend tevreden over. Hij was nu in de aanbieding voor €30. Aangezien één bezoekje aan de pedicure me tegenwoordig zo’n €23 kost, én zij er dus zo lyrisch over was, besloot ik het toch maar te proberen. Want als het écht werkt, dan levert dat een mooie besparing op!

€23 vs. €0,67 per keer

Ik zag op internet al dat je ongeveer 12x met je rolletje kon doen, voor je een vervangend exemplaar (à €8) moest kopen. Als ik 12 keer naar de pedicure ga, kost me dat €276, nog exclusief de benzinekosten. Het is wel in de buurt, maar ik moet er toch bij elkaar steeds een kilometer of 10 voor rijden. 120 dus voor 12 keer. Dit kan ik 12x thuis doen (schijnt wel beter in de tuin te zijn dan in huis, stoffige aangelegenheid!) voor €30, oftewel: €2,50 per keer. En als ik daarna alleen het rolletje reken, dan kom ik op €0,67 per keer. Plus de kosten voor de batterijen natuurlijk. Die zaten er nu bij, maar zullen ook wel een keer vervangen moeten worden.

Ik ben benieuwd of het gaat werken! Anders is het natuurlijk weer zonde van het geld geweest. Ik denk niet dat ik vandaag nog de tijd heb om het te testen, maar zal binnenkort mijn ervaringen ermee posten.

Gaan jullie wel eens naar de pedicure? Of verzorg je je voeten op een andere manier? Misschien wel met een zelfde soort apparaat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. De laatste keer dat ik naar de pedicure ging was vlak voor onze trouwerij. Ik had open schoenen, dus ik wilde dat mijn voeten er perfect uitzagen. Maar ik heb verder ook weinig voetklachten dus het hoeft hier ook niet echt

  2. Nee. Ik heb weinig eelt, onder meer doordat ik investeer in goede gezonde schoenen die weinig drukpunten op mijn voeten hebben. Geen hoge hakken – alleen kleine hakken en schoenen met voldoende breedte. Nagels lakken doe ik alleen in de zomer (French pedicure). Ik ben wel eens naar de pedicure geweest maar er viel weinig te doen, dat geld geef ik dus aan andere ijdelheden uit 🙂

  3. ik doe eigenlijk nooit iets aan mn voeten behalve nagels knippen en de laatste tijd droogt de bovenkant uit :S dus smeer met bodylotion, maar t lijkt niet echt te helpen

  4. Heb bij de Action scrub van scholl werkt ook goed maar las van t weekend dat je ook je voeten kunt insmeren met een mengsel van scheerschuim en mondwater. Of mondwater en schoonmaakazijn. De listerine weekt t eelt los. Nog niet geprobeerd maar wil dit wel eens gaan testen

  5. Ik heb niet zo veel eelt, maar het lijkt me wel fijn om af en toe naar de pedicure te gaan. Nu ik een pietsie ouder ben lukt het netjes maken van mijn voeten niet zo goed meer. Zo,n roller haalt misschien eelt weg, maar een pedicure doet wel meer toch ! @ Dertiger : bodylotiuon is niet vet genoeg voor je voeten. Probeer voetencreme of vaseline (veel goedkoper).

    1. Ik heb ook geen enorme hoeveelheden eelt, maar met b.v. zo'n puimsteenblokje vind ik het niet zo hard opschieten. Misschien ben ik ook wel wat te ongeduldig, maar ik ga niet echt een half uur ofzo aan mijn voeten schuren. Hopelijk maakt die roller dat wat makkelijker. Maar een pedicure zit er natuurlijk wel perfect voor, dus ik denk dat ik ook als dit fijn werkt, toch af en toe wel zal gaan.

  6. Ben ook benieuwd naar je resultaten, ik heb het apparaat ook al eens gezien maar vond hem toen nog wel behoorlijk duur. Ik overweeg ook al twee jaar om een keer naar de pedicure te gaan voor de zomer, dus wellicht kan ik beter zo'n apparaat aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.