Economische veranderingen

Als ik kijk naar mijn opdrachtenportefeuille van een paar jaar geleden en van nu, dan zit daar nogal een verschil in. Het belangrijkste dat ik zie is dat bedrijven die tijdens de crisis stevig bezuinigd hebben, er nu maar moeilijk weer bovenop komen. Dat zie je dan toch wel met online dingen; je hebt een momentum en als je dat niet pakt, dan kun je binnen relatief korte tijd gewoon weer opnieuw beginnen. En da’s zonde van al je investeringen tot dan toe.

Zelf merk ik het ook wel. Ik ben er toch een poosje min of meer uit geweest en veel van mijn vaste klanten vallen in het bovenstaande plaatje. Het is dus niet dat ik totaal geen werk meer heb, maar een aantal van de vaste dingen ‘zijn niet meer’, zoals ze dat zo mooi zeggen. Dat stimuleert me ook wel om eens naar andere dingen te kijken. Andere verdienmodellen, meer verdienen, minder doen, slimmer werken, slimmer verdienen. En hoewel ik wel ideeën heb, weet ik ook niet helemaal waar ik moet beginnen. Met kleine stapjes natuurlijk, anders wordt het helemaal te overweldigend. Eens kijken hoe ik dingen uit mijn hoofd en in de praktijk kan krijgen…

Heb jij ook wel eens het idee dat je het anders aan wilt of moet pakken en dat je het nog niet zo gemakkelijk vindt om te weten waar je moet beginnen? Wat doe je dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Inderdaad in kleine stapjes. Dus eerst uit de stapel van mogelijkheden datgene eruit halen waar je het meest blij van wordt en dat aan alle kanten onderzoek zodat je een beeld hebt van wat er allemaal bij komt kijken. Vervolgens dat omzetten in een concreet stappenplan en dan zien wat er gebeurd. Onthou vooral dat het geen wet van Meden en Perzen is. Het is een handleiding die aan alle kanten bijgesteld kan worden als de omstandigheden daarom vragen.
    Zelf blijf ik net zo lang op iets kauwen totdat ik het hele plaatje met alle voors en tegens duidelijk in mijn hoofd heb en kom dan pas in actie. Dat is niet een manier die ik anderen aan kan raden 😉
    Ik wens je veel succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.