Waar word ik blij van?

Of het nu het weer is, de tijd van het jaar of iets anders: ik heb geen idee. Maar feit is dat de energie me weer bij bakken tegelijk lijkt te ontsnappen. Dan heb ik het gevoel dat iedereen wat van me wil, kom ik nergens echt aan toe en levert dat eigenlijk alleen maar meer stress en frustratie op, waardoor ik ook niet echt meer geniet van de leukere dingen die ik dan doe.

Als het zover is, dan is mijn tactiek vooral me een beetje terugtrekken. Maar ja, dat kun je ook maar tot op zekere hoogte doen. Sommige dingen lopen toch door en stapelen zich alleen maar op, waardoor je een beetje in hetzelfde blijft hangen. Daarnaast is het ook niet erg constructief, want ik kan in sommige gevallen beter gewoon aangeven dat iets er op het moment even niet in zit.

Aan de andere kant is het ook wel belangrijk om eens te kijken naar waar ik blij van word, waar ik energie van krijg. Want als ik die dingen kan doen, dan worden andere dingen ook weer makkelijk en wordt alles lichter. Nou ja, zo’n vaart loopt het vast niet, maar het helpt altijd wel wat. Dus waar word ik nu blij van?

 • Als het werk ‘bij’ is
 • Opgeruimd en netjes huis
 • Als de tuin een beetje ‘bij’ is
 • Lezen
 • Me ergens in verdiepen/op verheugen
 • Sporten (oké: meer erna, maar goed)
 • Ongecompliceerde tijd doorbrengen met mensen (het liefst dus even met mensen zonder problemen, sorry!)

Het slechte nieuws is dat vrijwel al deze punten tijd en energie kosten, maar het goede nieuws is dat ze dat ook als het goed is opleveren én dat ik ze vrijwel allemaal zelf in de hand heb. Dus ik ga vandaag maar eens een beginnetje maken. Gewoon dingen afstrepen. En in mijn boekje lezen. En vanavond genieten van een leuke film. Even wat me-time, zo kom ik de winter ook wel weer door.

Wat zijn dingen waar jij blij van wordt? En moet je die af en toe ook even doen om weer een beetje in balans te komen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Mijn motto is: tel je zegeningen en heb eigenlijk best veel dingen waar ik blij van word. Vorig jaar zijn binnen 4 maanden zowel mijn vader als schoonvader overleden, maar heb zojuist weer wel een kleinzoon gekregen. Verder ben ik gezegend met een optimistische aard, mijn glas is altijd halfvol. Verder heb ik ook een goede gezondheid en probeer gezond te leven en te sporten, ook daar word ik blij van. En als mijn kleinzoons komen kan ik me echt op verheugen. Kortom ik heb heel veel om blij van te worden en als het tegenzit, houd ik me voor : Ook dit gaat weer over !!

  1. Grappig! Ik merk overigens wel dat ik vaak eerst tot mezelf moet komen én die quality time zorgvuldig uit moet kiezen, dus door moet brengen met mensen waar ik vrolijk van word. Maar goed, anders is het misschien ook wel geen quality time 😉

 2. Hier ook het geval. Geen energie en het idee dat ik van alles moet en er niets uit mijn handen komt. Ik ben nog net niet chagrijnig hoop ik tenminste.
  Blij word ik van de zon na een regenbui, een wandeling van een uur, een mooie film op tv die ik opnam en ga kijken op een moment dat ik helemaal niet voor de tv hoor te zitten… en zo kan ik gelukkig best nog even doorgaan. Dus echt wel genoeg dingen waar ik blij van word.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 3. Ik kan echt weer even helemaal mijzelf worden door een middagje voor mezelf te hebben. Geen werk, geen man, geen dochter geen hond om me heen, gewoon alleen zijn en opladen! Heerlijk vind ik dat! Het lieft in combinatie met lekkere chocolade en flink wat thee…happy camper!

 4. Waar ik echt blij van word? Wat ik dagelijks kan doen….lezen! En dan een echt boek die je vast kunt houden…geen e reader hier. Een dag voor mezelf hoeft zozeer niet, die heb ik vaak genoeg ( gescheiden en kids gaan vaak naar hun vader). En als ik echt een beetje in de put zit, pak ik mn vakantiefoto's erbij en ga ik ze allemaal bijlangs……en reken maar dat er dan vaak een glimlach op mn gezicht komt

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.