Bah, boete!

Zit ik eerder nog te roepen dat december voor mij niet speciaal een dure maand is, valt dat toch even vies tegen. Eerder al de inentingen, die nodig waren voor een tripje naar Noord-Afrika, dat ook weer wat duurder uitviel dan gepland. En nu viel er weer een bekeuring op de mat. Eigen schuld natuurlijk, maar wel echt zonde van het geld. Ik kan me er ook niets van herinneren, maar het is niet helemaal onwaarschijnlijk dat ik daar in de buurt geweest ben, dus het zal wel kloppen. Volgens mij was het pas de eerste dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat ik niet zonder had gekund.

De auto levert sowieso even wat kosten op, want hij is ook weer toe aan een beurt. Gelukkig is het dit keer een kleintje, dus dat scheelt weer. Eerder kreeg hij eind april al een grote beurt. Samen kosten die ongeveer €450 in het jaar, wat gelukkig te overzien is. De kleine beurt zelf is iets van €130, maar ik denk dat ik direct even de winterbanden eronder laat zetten. Dan kost het €37,50 meer. Die kosten voer ik wel weer zakelijk op, dus persoonlijk merk ik het gelukkig wat minder in de portemonnee, ook al moet het natuurlijk wel gewoon betaald worden.

Ik denk wel dat ik die beurt even over de feestdagen heen trek, ik heb eigenlijk niet zoveel zin in nog meer drukte in die laatste anderhalve week. Dan combineer ik het mooi met mijn dag buiten de deur werken, dan hoef ik er ook niet apart voor te rijden.

Hoe vaak moet jij voor onderhoud naar de garage? En probeer je dat ook wel eens zo te rekken, dat je minder vaak hoeft?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Balen die boete! Wij krijgen ze ook weleens, maar gelukkig niet vaak. Dit jaar nog helemaal niet, dus dat scheelt 😉 Wij brengen de auto's toch wel op tijd naar de garage. Mijn man rijdt elke dag ruim 100 km voor zijn werk, dus ik wil dat die auto in ieder geval goed onderhouden is!

 2. OW balen die boete! Ik heb daar zo'n hekel aan. Dit jaar hadden we een boete door fout parkeren. Invallende wijk agent deelde de boetes uit terwijl de vaste het een prima plek vind. Gaat om halen en brengen van zoontje, sinds de boete gaan we er niet meer staan dat begrijp je.

  Onderhoud proberen we altijd te combineren dat wil niet altijd lukken. Komend jaar groot onderhoud inclusief waterpomp en de hele riedel. Dat zal wel even slikken zijn als we de rekening moeten betalen, toch meer dan waard want het is niet voor niets dat ze het aan raden rond bepaalde km stand.

  1. Balen! Ik zou het risico dan ook niet meer willen lopen nee… En zulke rekeningen lijken me niet bepaald fijn. Ik heb één keer de waterpomp gehad, volgens mij was dat €170, maar dat zal per auto verschillen. Met deze auto gelukkig nog geen kosten gehad, buiten onderhoud, maar dat zou ook niet moeten hoeven vind ik, als hij nieuw is.

 3. Mijn auto wordt in februari 4 jaar, dus tijd voor zijn 1e keuring!
  Ik heb in die 4 jaar geen gekke kosten gehad op alleen onderhoudskosten na.
  Boete ook nog nooit gehad met deze auto;)
  Ik heb nu 20 jaar mijn rijbewijs en heb welgeteld 3 bekeuringen gehad, waarvan 2 op de zelfde weg, dezelfde dag:(.Heen en terug dus;)

 4. Hier een kapotte koelvriescombinatie.. Spullen weggebracht en nieuwe komt morgen. Ineens doet hij het weer..nou ja hij is gewoon onbetrouwbaar dus na tien jaar trouwe dienst gaat hij morgen weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.