Vreemde bijwerking van doelen halen

Ben ik lekker bezig met mijn doelen en zijn ze voor de helft van december al behaald, komt er toch een beetje een vreemde bijwerking om de hoek kijken: ondanks de behoorlijk uitdagende doelen voor 2016, waar ik in één ruk mee door kan gaan (en ook al een beginnetje mee heb gemaakt), ben ik nu weer even uit de flow. Er kwam nog wat extra geld binnen, maar dat was niet gepland en ging er ook ongepland weer uit. Wel aan dingen waar niet in elk geval onderuit te komen was, zoals de inentingen, maar toch. Aan de ene kant lijkt het wat onvermijdelijk, aan de andere kant voelt het ook wel een beetje zonde, aangezien het toch om 2-300 euro ging.

Deze maand verwacht ik volgens mij (ik heb mijn lijstje even niet bij de hand) alleen nog maar mijn salaris. Om ervoor te zorgen dat dat ook niet verloren gaat in het bovenstaande effect, heb ik bedacht dat ik dat dan maar op moet nemen in de planning voor januari. Als ik dan weer vooraf zie wat er binnen kan komen en dat vast in mijn hoofd verdeel over de potjes (lees: me voor kan stellen welke sprong er dan in januari weer gemaakt kan worden), dan is de kans op succes op dat gebied volgens mij wat groter.

Dat verdelen is overigens ook nog een uitdaging; eerder besloot ik 15% apart te zetten voor verbouwingen e.d. Dat betekent dat er steeds nog 85% over is voor zorgverzekering, hypotheekaflossing, auto-aflossing, buffer en vakantie. Normaal werk ik altijd met percentages, maar in mijn eindspurt van Q4 in 2015 mikte ik juist in één keer potjes vol. Nu zou dat in januari ook deels kunnen, maar wil ik ook juist wel graag aflossen en bufferen. Ik weet nog niet helemaal wat daarin wijsheid is. Tips of suggesties?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.