Update op de autolening

Toen ik een week of wat geleden mijn doelen voor 2015 haalde en er nog wat geld over bleek te zijn, loste ik alvast €250 extra af op de autolening, om te kijken wat de gevolgen daarvan zouden zijn. Vandaag kreeg ik mijn nieuwe overzicht, waarop die storting netjes verwerkt was. Een verschil in rente zag ik nog niet, waardoor ik nog eens goed ging kijken naar hoe zoiets precies in elkaar zit. Eerder kreeg ik van een lezer namelijk ook al de tip er zelf achteraan te gaan, omdat de rente direct berekend wordt, maar blijkbaar alleen op verzoek wordt aangepast (naar beneden, omdat je dus de duur van de periode verkort).

Toen las ik ook wat over een ‘eindtermijn‘, waardoor je de maandlasten lager kon houden. En toen viel het kwartje pas; die restwaarde, daar los ik nu niet op af. Maar dat zou ik aan het einde van de rit wel moeten doen. Een mooi moment voor het autobedrijf om me een nieuwe auto aan te smeren natuurlijk! Gelukkig zou dat als het goed is straks niet meer van toepassing zijn, omdat het bedrag waar ik rekening mee heb gehouden inclusief die restwaarde is. Zodra dat afbetaald is (doel is in 2016), dan ben ik glad en hoef ik niet na 5 jaar mijn auto te verkopen of ineens €4000 op te hoesten. Een soort onverwachte rotverrassing en meevaller in één! Wat het overigens allebei niet had hoeven zijn, maar het was ook een wat rumoerige periode toen ik dit aanging.

In ieder geval verwacht ik in januari een aflossing te kunnen doen die wat meer zoden aan de dijk zet. Dan kijk ik nog een keer of er iets verandert in de rente. Is dat niet het geval, dan neem ik even contact met ze op om daar duidelijkheid over te krijgen. Ik ga er in mijn berekeningen in ieder geval gewoon vanuit dat ik het hele bedrag moet betalen, dan kan het alleen maar meevallen.

Hebben jullie dat ook wel eens, dat het (financiële) kwartje soms toch nét wat later valt, ondanks dat je best wel oplet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.