Eenmaal, andermaal… verkocht!

Eenmaal, andermaal, verkocht!

Nee, niet het zoveelste dingetje op Marktplaats, maar toch even wat groters: mijn huis is verkocht 🙂

In april en mei was het behoorlijk druk met bezichtigingen, vooral eerste bezichtigingen, maar ook een paar tweede bezichtigingen. Alleen heb je natuurlijk steeds hetzelfde liedje: mensen die hun huis nog moeten verkopen (of nog te koop moeten zetten) of mensen die superenthousiast lijken, maar daarna niets meer van zich laten horen. Op een gegeven moment heb je dan toch zoiets van: ik zie het allemaal wel. Ik woon hier immers prima. Natuurlijk wil ik graag verkopen, voor mij betekent dat ook dat ik door kan met een nieuwe fase van mijn leven, maar ik had op een gegeven moment geen zin meer om me steeds lekker te maken en vervolgens weer een domper te beleven.

Dus toen het met deze mensen serieus leek te worden, dacht ik ook: ik zie het allemaal wel. Het zal wel. Maar inmiddels is dus het voorlopig koopcontract getekend, de wettelijke bedenktijd voorbij en de overdracht ingepland. En dat betekent dat ik dus dit jaar nog volledig hypotheekvrij ben. Da’s nóg beter dan mijn doel van onder de €340.000 hypotheek uitkomen!

Overigens is het (helaas) niet zo dat ik er nog een zak geld aan overhoud; ik heb behoorlijk water bij de wijn gedaan. Niet omdat mijn prijs niet realistisch was, maar omdat ik het ook wel goed vond en dankzij mijn aflossingen de ruimte had. Op een gegeven moment moet je dan ook maar je verlies nemen, een streep trekken en weer opnieuw beginnen. En hopelijk is het qua verlies nemen dan ook een keer de laatste keer. Het is dan natuurlijk ook een afweging maken tussen bijvoorbeeld meer krijgen, maar dan wel een langere periode hoge lasten hebben.

Maar voor mij drukt dat financiële deel de pret echt niet. Ik ga nog even volop genieten van de tijd dat ik hier zit, afscheid nemen, inpakken en weer mooi vooruit kijken. En dan toch maar eens kijken naar nieuwe doelen, want hiermee streep ik straks ineens toch wel flink wat doelen van mijn oorspronkelijke lijstje af!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

85 Comments
 1. Gefeliciteerd, wat een geweldig nieuws! Nu eerst de, tegenwoordig behoorlijke spannend, periode overbruggen tot de datum voorbehoud financiering… En daarna is het echt echt! Ik ben ook heel benieuwd wanneer de overdracht is! Gek idee dat je binnenkort hypotheekvrij bent he? Ik vond dat zoooo raar… Na al die jaren aflossen en extra aflossen ben je dalijk gewoon even helemaal klaar!!! Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat je eerst bij je vriend intrekt… Je toekomst ligt weer helemaal open! ♥

  1. Daar ben je goed vanuit gegaan 😉 Die periode is inderdaad nog spannend, hoewel ik inmiddels wel begrepen heb dat die financiering geen probleem moet zijn (financiering van de koper van mijn koper is ook rond en daar hing het vanaf). Uiteraard moet het wel op tijd rond zijn, maar de spanning die ik nu voel is wel wat minder dan die van de afgelopen weken. En een heel raar idee ja! Maar niet erg, zoals je zegt: de toekomst ligt weer open! En ik ben ook wel even benieuwd hoe het me zal vergaan qua sparen. Eigenlijk is dit zo'n herkansing van een periode waarin je beiden werk hebt en lage lasten. Wat we nu doen, kan het verschil maken voor 'straks'. Maar goed, eerst dit maar eens afronden!

  2. Ja, dat is echt heerlijk! Ik voel me ook echt een beetje als zo'n 18-jarige-maar-dan-anders waarvoor de hele wereld dan weer open ligt. Met het grote verschil dat ik nu toch meer weet en het hopelijk slimmer aan kan pakken dan toen ik écht 18 was!

 2. Gefeliciteerd! Het moet lekker licht voelen zonder zoveel hypotheek. Ga je samen met vriend een nieuw huis zoeken?
  anna

  1. Vreemd genoeg is het niet eens de afwezigheid van een hypotheek (of het zicht daarom) dat licht voelt, maar eerder nog het gemak van gewoon samenwonen, in plaats van alles plannen en dingen op twee plekken hebben en het vooruitzicht een poosje niet te maken hebben met veel/duur onderhoud enzo. Maar ik denk dat ik ook wel vrolijk word van die eerste maanden NIET zo'n €1600 afdragen aan de bank 😀

 3. Heerlijk gevoel als het eindelijk echt is gefeliciteerd.

  Omdat ik overwaarde had hoefde ik ook niet voor de hoofdprijs te gaan.
  Door fouten van de adviseur van de kopers duurde het vreselijk lang en pas een week voor overdracht had ik eindelijk zekerheid. Gelukkig was ik toen al vrijwel uitgeruimd omdat ik al ander huis had. Omdat de kopers er graag snel in wilden hielpen ze zelfs de laatste zware spullen 3 trappen af te krijgen. Ook waren ze erg blij met de dingen die ik achterliet, zoals gasfornuis, koelkast, kasten en bed, ze konden er zo in.

  1. Wow, dat zal spannend geweest zijn!! Volgens mij komt het hier ook wel goed, ik vond het hele aardige mensen die er inderdaad graag komen wonen. Ik weet dat je daar niet echt naar moet kijken, maar dat vind ik wel fijn, dan gun je het ze ook meer. En die financiering lijkt al zo goed als rond, dus dat is wel een (gedeeltelijke) zorg minder.

  1. Ik heb alleen nog maar een poes en die gaat natuurlijk mee! Ben benieuwd hoe dat gaat, want vriend heeft een klein katertje dat hier ook een poosje in huis is geweest (heel kort maar). Toen was het katertje nog héél klein en nieuwsgierig en mijn kat een beetje bejaard en sikkeneurig 😉 Maar dat komt vast wel goed.

  2. Dat is dan spannend hoe zich dat ontwikkelt.
   Wat bij ons goed hielp toen we een oude bejaarde poes hadden een er een klein katertje van een half jaar was aan komen lopen is er nóg een jonge kat bijnemen. De kleintjes hielden elkaar lekker bezig en lieten de oude dame met rust. En als ze uitgespeeld waren mochten ze wel tegen haar aanliggen en in slaap vallen.

  3. Goede tip! Ik hoop om eerlijk te zijn wel dat dat niet nodig is, want ik heb één keer eerder drie katten op hetzelfde moment gehad en dat vond ik wel héél druk. Nu is het dus een bejaarde (16) en eentje van ongeveer een jaar. Maar 'oma' gaat niet meer naar buiten en de jonge is wel de hele dag buiten. Mogelijk scheelt dat ook nog wat!

 4. Gefeliciteerd zeg! Het zat er natuurlijk aan te komen, maar heel fijn voor je!
  Houd je nog wel een beetje over of is het gewoon onder de streep: 0?

  Succes met dromen en opruimen en pakken!

  1. Dank je 🙂 En ik krijg nog wel een beetje van m'n eigen geld eruit, maar verkoop het voor minder dan ik het gekocht heb (nog los van de verbouwing) dus dat zegt denk wel genoeg… Maar goed, het had nog erger kunnen zijn, ik had ook inderdaad met 0 kunnen eindigen of nog restschuld. Ik heb het huis immers wel op het hoogtepunt van de crisis gekocht, of net ervoor zeg maar.

 5. Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd!
  Ook wij hadden meer voor ons huis kunnen krijgen, maar we wilden er zo snel mogelijk vanaf. Omdat wij overwaarde hadden was dat voor ons niet zo'n punt. We vonden het geen goed idee als manlief nog een winter minimaal drie uur per dag moest reizen voor zijn werk.

  1. Dat was het hier ook een beetje, andere redenen dan, maar hetzelfde principe. Het extra geld is het dan gewoon niet waard. Tenminste, voor mij was/is het dat niet. En ik heb er ook geen rotgevoel over, dus dat zegt me ook wel dat het gewoon goed is zo.

 6. OH wauw wat een SUPER nieuws!!!
  Ik ben er helemaal blij van, wat fijn om dit berichtje zo even te lezen tussendoor….

  Wat gunde ik je een snelle verkoop, en wat fijn dat het gelukt is…

  En nu op naar een nieuwe start.

 7. Van harte! Wat een leuk nieuws.
  En dat geld…. als je nog langer in je huidige huis gewoond had, was je extra geld aan rente kwijt geweest, dus dat vergoedt het 'verlies' een beetje.

  1. Klopt! Dat dacht ik ook hoor, en met de bedragen die ik hier betaal, tikt het behoorlijk aan. Plus dat je natuurlijk ook weer tegen dingen als schilderwerk/klussen/onderhoud aan gaat lopen als er echt een tijd overheen gaat. Ik weet inmiddels dat dat soort grappen hier ook in de papieren kunnen lopen, dus ook dat scheelt straks weer.

 8. Wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd en veel geluk gewenst in je nieuwe levensfase. Ik lees al een tijdje met je mee en vond dit wel een hele goede aanleiding om eens onder mijn steen vandaan te komen en te reageren:-). Alvast veel succes gewenst met de klussen die nog op stapel staan. Groetjes, Sylvia

 9. Van harte gefeliciteerd! Wat heerlijk dat je nu verder kunt. Natuurlijk is het erg jammer dat je geen zak geld aan de verkoop over houdt, maar ik zou op een gegeven moment ook niet langer willen wachten.

  En je kunt na de overdracht natuurlijk weer veel meer gaan sparen als je dat wil. Dat geeft meer zekerheid mbt een zak geld over een aantal maanden, dan wachten op een andere koper lijkt me 😉

  1. Klopt, daar heb je helemaal gelijk in. Je kunt tot het uiterste gaan wachten, maar 'mijn' geld krijg ik toch niet meer terug en een garantie heb je toch niet. En na de overdracht wordt sparen inderdaad een stuk makkelijker!

 10. Wow, heel goed nieuws, proficiat.Kan je dan eindelijk aan je nieuw hoofdstuk beginnen, spannend!

 11. Waaaauoouwuu wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd. Mijn hart maakte helemaal een vreugdesprongetje. Tof tof tof!

 12. Gefeliciteerd! Wat heerlijk voor je. Straks geen hypotheek meer, een nieuw begin, in alle opzichten. Het is je zo gegund, ik ben blij voor je.

  Liefs Frederique

 13. Wat een fijn nieuws zeg, geweldig! Gun het je van harte om samen met vl een nieuwe frisse start te kunnen maken. Wat moet dat een fantastisch gevoel van vrijheid geven 🙂 En geheel en al aan jezelf te danken, daar mag je trots op zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.