Leesvoer week 24-25

Leesvoer week 24-25

De afgelopen twee weken heb ik wat minder tijd gehad om te lezen dan de periode daarvoor. En, heerlijk eerlijk gezegd: ook iets minder tijd genomen. Ik had het vrij druk met werk en afspraken, maar koos ook regelmatig voor Netflix in plaats van lezen. Even verstand op nul 😉 Nu wil dat niet zeggen dat ik niets gelezen heb. Dit zijn de boeken die ik in de afgelopen twee weken las. Misschien zitten er voor jou ook nog leuke leestips bij!

Hemelen – Marion Pauw

Dit was één van de boeken die ik vond ik de kast naast de uitleenbalie. Daar staan altijd wat aanraders en deze leek me wel leuk. Bleek het ook te zijn! Ik vind Marion Pauw sowieso meestal wel goed schrijven en dit boek was weinig anders. Het verhaal draait om de kinderen van Ron Casper. Deze hedonistische zeventiger jaagt het familiekapitaal erdoorheen in luxe bordelen, terwijl zijn volwassen – en door hun opvoeding behoorlijk getraumatiseerde – kinderen met lede ogen toekijken. Als één van hen zegt dat het tijd is dat pa gaat ‘hemelen’ en de beste man vervolgens vermist raakt, is het natuurlijk de vraag wie daarachter zit.

Hoewel er natuurlijk ook een soort mysterie in zit, heb ik er vooral regelmatig smakelijk om moeten lachen. Het leuke van dit boek is dat degene die achter de ontvoering van Ron Casper zit, ook af en toe vanuit zijn of haar (ik houd het spannend) perspectief iets vertelt. De ontknoping vond ik verrassend; pas nét voordat die kwam, dacht ik ineens: ‘Dit zou het wel eens kunnen zijn.’ Misschien niet enorm hoogdravend, maar leest wel lekker weg.

[usr 3.5 img=”03.png”]

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Kraamhulp – Esther Verhoef

Volgens mij heeft bijna iedereen deze al gelezen, maar ik liep wat achter. Toen ik ‘m bij de bieb in het rek zag staan, pakte ik hem dus spontaan mee. Als Didi na haar zware bevalling hulp krijgt van kraamverzorgster Hennequin Smith, is ze daar dolblij mee. Maar: Hennequin blijkt niet zo’n verzorgend type te zijn als je zou verwachten van een kraamverzorgster. Sterker nog; ze is niet eens kraamverzorgster. Zij heeft hele andere plannen met Didi en haar gezin.

In tien dagen leef je mee met Didi, haar gezin, Hennequin en een agente van de politie Rotterdam. Heel interessant om eens een kijkje te nemen in de denkwijze van een psychopaat. Ook deze leest lekker weg en is soms bijna op het gruwelijke af. Ik had ‘m in één ruk uit en bleef ook hier weer tot (bijna) aan het einde in spanning!

[usr 4.0 img=”03.png”]

Geldzaken = makkelijk – Reinout van der Heijden

Een door de Consumentenbond uitgebracht boekje met daarin 90 praktische tips over allerlei financiële zaken. Van je hypotheek tot wat je kunt doen met je spaargeld. En eigenlijk staat er voor iedereen wel wat in. Maar: als je al wat langer met personal finance bezig bent, dan blijft het aantal nuttige tips waarschijnlijk wel redelijk beperkt. In ieder geval leuk om eens mee te nemen en zéker een (laagdrempelige) aanrader voor wie juist wel wat meer hulp kan gebruiken bij zijn of haar geldzaken.

[usr 3.5 img=”03.png”]

Heb jij de afgelopen tijd nog leuke of nuttige boeken gelezen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.