#FreedomFriday: The Penny Hoarder

#FreedomFriday: The Penny Hoarder

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: The Penny Hoarder.

Wie, wat, waar?

The Penny Hoarder is ooit gestart door Kyle Taylor, maar is allang niet meer een blog van één persoon. Het is een heus media-imperium, dat inmiddels meer dan 35 miljoen dollar aan omzet oplevert en werk biedt aan meer dan 90 mensen. Behoorlijk indrukwekkend, voor een website!

Overigens gebeurt dat niet alleen met content, maar ook met videomateriaal. Het doel van The Penny Hoarder is mensen minder stress te laten ervaren als het gaat om geld. En dat je daar dan zo’n enorm publiek mee kunt bereiken, is op zich natuurlijk al prachtig. De site heeft gemiddeld zo’n 15 miljoen lezers per maand.

Maar om nog even terug te gaan naar Kyle: dat is niet speciaal een slimme ondernemer die geld zag in een website. Hij is zijn hele leven al dol op alles wat met geld te maken heeft en vanaf zijn 15e hielp hij zijn ouders met de boodschappen door coupons te knippen. Vanaf dat moment ging hij op zoek naar meer ongebruikelijke manieren om geld te besparen en te verdienen. Om voor zijn school te betalen, maar ook voor zijn auto en huur. Zijn vrienden en familie vonden dat hij daar maar eens over moest gaan bloggen. En dat werd The Penny Hoarder.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Eigenlijk is dit inmiddels een hele andere website dan de sites die ik eerder in deze categorie besproken heb. Meestal ging het dan om een persoonlijk verhaal, dat op een of andere manier inspirerend was. Dat me het gevoel gaf dat iets haalbaar is, omdat een ander ‘normaal’ persoon het gedaan heeft.

The Penny Hoarder is wat dat betreft anders; het is meer te vergelijken met een soort personal-finance-nu-punt-nl dan dat het echt een persoonlijk verhaal is. Toch vind ik dat geen reden om hem niet in deze categorie op te nemen. De Freedom-factor van The Penny Hoarder is namelijk het enorme bereik, dat in relatief korte tijd is opgebouwd. De website werd – net als de mijne – in 2010 gestart. Inmiddels halen miljoenen mensen hier maandelijks hun inspiratie voor een rijker, fijner leven.

Hoewel ik het natuurlijk al fantastisch vind dat er maandelijks tienduizenden mensen zijn die LekkerLevenMetMinder.nl bezoeken, lijkt het me onvoorstelbaar mooi als je de levens van zo ontzettend veel mensen op een positieve manier kunt beïnvloeden. Dat is geweldig als je aan zo’n website werkt, maar het geeft dus ook enorm veel lezers (extra) vrijheid. En uiteindelijk is het gewoon een website die door één jongen opgezet is. Dat is toch knap!

Daarnaast is het ook mooi om te zien dat de omzet die via deze website gerealiseerd wordt niet in de zak van één persoon verdwijnt. Het bedrijf biedt banen aan een grote groep mensen én geeft veel geld weg. Aan jaarlijkse studiebeurzen, maar ook in de vorm van cadeaus voor lezers. Een mooi voorbeeld van Pay it forward.

Wat kan ik hiervan leren?

Om te beginnen kan ik heel veel inspiratie halen uit The Penny Hoarders. Inspiratie om artikelen te schrijven, maar ook inspiratie voor mijn eigen leven. De site is verdeeld in een aantal categorieën, namelijk:

 • Make money*
 • Deals
 • Food*
 • Smart Money*
 • Life*
 • WFH

De categorieën met een sterretje erachter zijn voor mij het meest interessant, de andere zijn echt meer gericht op Amerikanen.

Daarnaast is het voor mij als ondernemer ook heel interessant om te zien hoe zo’n website in elkaar steekt, hoe deze is opgebouwd, welke artikelen interessant leesvoer opleveren en hoe je ervoor zorgt dat je je lezers steeds weer wat nieuws kunt bieden, zodat ze er echt iets aan hebben. Ik geloof dat ik zó een hele dag zou kunnen besteden aan het uitpluizen van dit soort dingen. Genoeg te leren dus 😉

Leuk voor jou?

Dat laatste is voor jou misschien alleen interessant als je ook blogt. Is dat niet het geval, dan heeft The Penny Hoarder ook nog genoeg te bieden. Je lees hier bijvoorbeeld van alles over hosselen, extra geld verdienen, reizen en over het algemeen: goed leven met een budget. Ik heb hier een aantal van de leukste – recentere – artikelen op een rijtje gezet, zodat je vast een beginnetje kunt maken.

Aanbevolen artikelen:

Do you have one of these 13 guilty pleasures? How to use it to make money – Je guilty pleasures gebruiken om geld te verdienen, kan het nog beter? Sommige opties, bijvoorbeeld geld verdienen met video’s bekijken, zijn nog niet beschikbaar in Nederland, maar het kan je wel op hele leuke ideeën brengen.

Tame the lifestyle inflation beast now… or it will devour every extra cent – Ik heb zelf ook al wel eens geschreven over lifestyle-inflatie en vind dat altijd een interessant onderwerp, vooral omdat je het vaak helemaal niet doorhebt. Als het kwartje eenmaal valt, kan het zelfs al bijna ’te laat’ zijn. Het is goed om hier wat bewuster mee om te gaan en dit soort artikelen kunnen daarbij helpen.

Make-up breakup: how I saved more than $40 on my everyday face – Ja, hier staat 40 dollar, niet 400, 4000 of zelfs vier miljoen. Maar is het daarom minder indrukwekkend? De kans is alleen maar groter dat het nu dan een keer écht waar is en je niet eindigt met een clickbait-artikel. De details zijn voor ons als Hollandse lezers misschien niet heel interessant, maar het is wel een mooi voorbeeld van hoe goedkopere opties van dingen die je dagelijks gebruikt soms óók heel goed kunnen zijn én je voorzien van een langdurige, doorlopende besparing. Eén keer een klapper maken is mooi, maar als je 50 jaar lang (ruim 18.000 dagen), zonder moeite, elke dag een beetje kunt besparen, dan tikt dat ook hard aan.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
 1. Een prachtig stuk geschreven en erg waar
  Ik denk nu wil ik wel met een schone lei beginnen
  Ja dat wil ik dus moet ik er wat voor doen en dat lukt steeds beter
  Heb het beter onder controle nu
  Afbetalen is nu mijn prioriteit en dat was het in het begin niet
  Dus ik ben anders gaandenken om mijn doel te halen
  En dat komt mede door de verhalen die geblogt worden dank hiervoor
  Ik blogde eerst onder de naam bloemenplukster
  Maar omdat ik nu toch een andere weg bewandel vond ik dit een betere benaming voor mij

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.