Weer een verbouwingsupdate!

Toen ik gisteren thuis kwam, wachtte mij een wel heel leuke verrassing: het plafond was al voor een groot deel geschilderd! Iets minder leuk was de verrassing die daarna kwam: we zullen het waarschijnlijk een paar jaar elk jaar moeten herhalen, om ervoor te zorgen dat alle scheurtjes voor altijd weg blijven.

Dit brengt me direct weer op een nieuwe verbouwingsupdate: volgend jaar gaan we weer helemaal hard aan de gang! We hebben weer hulp kunnen regelen en gaan dan waarschijnlijk beginnen met één van de grootste ruimtes uit het huis. Dat is nog wel wat werk en er zal ook wel flink wat geld in gaan, maar als het eenmaal af is, hebben we eigenlijk wel ongeveer de helft van het huis echt helemaal af. Ook zit ik er nog aan te denken om voor de vakantie ook nog een zaterdag te gaan klussen, of tenminste een halve zaterdag. Als me dat qua tijd gaat lukken, dan zal dat aankomende zaterdag moeten gebeuren. Nog maar even een plannetje maken dus.

Als het huis straks helemaal af is, dan is het ongetwijfeld meer waard dan toen we het kochten. Weet iemand van jullie of het dan ook nog handig is om het bijvoorbeeld opnieuw te laten taxeren? Of dat er nog iets is dat je (qua verzekeringen misschien) aan moet passen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Vraag na bij je verzekeringsagent of je polis dan nog dekkend is. En hoop,dat de gemeente met de ozb-aanslag nog even op de oude waarde blijft zitten Groeten Izerina

 2. Dat is een leuke verrassing als het plafond al geverfd is. Dat is zo'n rotklus! Als het meer waard is wordt idd je ozb ook verhoogd, dat heb ik ook gehad.

 3. Echt een taxatie heeft niet zoveel zin en jaagt je alleen onnodig op zo'n € 300-400 kosten. Volgens mij wil je dat liever in het klussen steken.
  De huizen zijn in waarde gedaald, eenzelfde huis wat ik 3jr geleden kocht (keuken/wc/badkamer moest vernieuwd) staat nu te koop voor 12500 minder. Grrrrrrrrrrr

  Groet, Budgethulp

 4. Zal wel in je polis staan, bij Centr44l Beheer is € 350.000 standaard.

  Lekker als je huis nog meer waard wordt. Hier een kaal nieuwbouwhuis inricht met mooi spul (houten vloer, grote badkamer, gashaard) en geadviseerde verkoopprijs ligt 20.000 onder de aankoopprijs, echt stom.

  Wel leuk als je je harde geklus zo beloond ziet met een steeds mooier wordend huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.