Zin in oliebollen!

Bijna elke dag kom ik langs zo’n gebakkraam, waar ze op dit moment volop oliebollen bakken. Ondanks mijn dichte raampje kruipt die geur dan mijn neus in. Maar kopen doe ik niet; ik heb nooit zin om onderweg te stoppen en zelf maken is veel leuker én goedkoper. Vandaag/dit weekend moet het er maar eens van komen. Ik heb vast een zak gehaald met kant-en-klaar mix. Ongetwijfeld wat duurder dan ‘from scratch’ maken, maar bakken met gist wil bij mij nog niet altijd even goed lukken. Omdat we de frituurpan een jaar of twee geleden de deur uit hebben gedaan, wordt het bakken in de braadpan. Ik heb er nu al zin in!

Zitten jullie inmiddels al aan de oliebollen en bak je je zelf (en heb je een goed recept?) of koop je ze?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik bak ze nooit zelf, maar lust het wel graag en koop ze dan ook aan een kraam.
  En weet je: deze zomer heb ik er voor het eerst gekocht in Nederland en ik vond ze duur, maar ze waren wel groot. Hier bij ons in de stad zijn ze goedkoper, maar zijn ze wel kleiner 🙂 De helft kleiner zelfs. Waarschijnlijk komt het dus op hetzelfde neer!

 2. Ik heb toevallig vorige week op de kerstmarkt een oliebol op. Heerlijk! Ik bak ze nooit zelf en koop ze eigenlijk ook nooit zelf. M'n moeder heeft ze dan altijd wel in huis, haalt ze bij de bakker. Vroeger deed ze het wel zelf bakken, en dan een paar invriezen en dan namen we er weleens een in juli, in de zomer. Veel plezier met bakken!

 3. Ik bak geen oliebollen…als ik een zak met 13 oliebollen haal dan hou ik er daar nog vaak veel van over. Wel maak ik mijn eigen appelflappen op oudjaarsdag. gewoon van bladerdeeg, appelvullig en een beetje suiker erbovenop.

 4. Wij hebben jaren lang schalen vol appelbeignets gebakken voor de hele familie. Nu kan ik niet goed meer tegen vet. En krijgen we een schaaltje van de buurvrouw. En zij een rozijnenbrood van mij. Groeten Izerina

 5. Oh heerlijk, ik krijg er nu al zin in als ik dit bij jou lees. Mijn schoonmoeder bakt de beste oliebollen van de wereld. Ze zijn wel stevig maar goed gevuld. Ik zal eens even gaan zoeken of ik het recept ergens heb liggen. Met oud en nieuw hebben we dat zelf toch weer nodig, want eerder bakken we geen oliebollen. En die van de kraam vinden wij echt niet lekker, veel te vet!!

 6. Mijn zwager neemt ze altijd voor ons mee.
  Hij werkt bij een banketbakker die heerlijke oliebollen heeft.
  Nu ik jou blog lees krijg ik er ontzettende zin in!

 7. Haha, hier staat ook zo'n kraam in de buurt! Wij bakken elk jaar met de hele familie bij mijn ouders in de schuur oliebollen. Iedereen neemt dan zijn eigen beslag mee en we bakken dan om de beurt, koffie/fris of 'n borrel erbij, reuzegezellig!

  Ik bak eigenlijk altijd met 'n mix, nu was ik gister zelf aan 't neuzen naar een 'zelfmaakrecept' en vond er één bij Teunie op de site. Ik denk dat ik dat recept dit jaar ga proberen en dan vergelijken met de oliebollen uit pak. Eens zien wat lekkerder is.

  Het recept van Teunie is de volgende (gekopieerd en geplakt):
  1 kilo bloem, 1 eetlepel gist, 1 theelepel zout, vanillesuiker naar smaak en 1 liter lauwe melk tot een beslag mixen. Voeg daar aan toe: 400 gram rozijnen, 200 gram krenten en 400 gram gesnipperde appel. Roer alles met een beslaglepel goed door elkaar en laat het een uurtje op een warme plaats rijzen. Bakken: schep met behulp van een ijsboltang beslag in de olie, die je op 180 graden hebt verwarmd. Laat de bollen 5 minuten bakken en smullen maar.

 8. Ik bak ze lekker zelf. Ik bak 3 soorten. 1 met rozijnen en appel, 1 zonder vulling en glutenvrije met rozijnen en appel erin voor mezelf.
  Ik bak al jaren zelf de oliebollen. Traditie van huis uit meegekregen.

 9. Ik bak geen oliebollen. Mijn vader deed dat vroeger. Die stond op oudejaarsdag de hele dag in de schuur te bakken. Oliebollen en appelflappen. En ze waren heerlijk!

  Die mis ik wel…..

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.