2015 in vogelvlucht

Is er een beter moment voor een jaaroverzicht dan de laatste dag van het jaar? Normaal gesproken ben ik daar niet eens zo erg van, maar toen ik me laatst bedacht dat het jaar voorbij was gevlogen (en daar ook wel een beetje weemoedig achteraan dacht dat ik veel meer had willen/kunnen doen) en eens terugkeek naar wat er daadwerkelijk allemaal gebeurd was, bleek 2015 eigenlijk een behoorlijk rijk jaar is geweest, in alle opzichten.
In 2015:

 • maakte ik een aantal prachtige reizen en kortere tripjes, waaronder naar Cuba, Amerika en België
 • ontmoette ik heel veel nieuwe, leuke mensen
 • werd ik opnieuw tante
 • zette ik eindelijk mijn huis te koop
 • kreeg ik de hypotheek onder de €350.000
 • wist ik mijn buffer op te hogen tot mijn eerste streefbedrag
 • ruimde ik weer behoorlijk wat troep op
 • liet ik eindelijk mijn keukenplafond dichtmaken
 • ging ik weer één dag in de week in loondienst werken
 • was ik voor het eerst ceremoniemeester op een bruiloft
 • ving ik mijn eerste bruidsboeket (nou ja, niet de mijne dan, anders was ik wel heel flexibel geweest)

En er zijn nu ongetwijfeld ook nog een hoop dingen die ik vergeet te noemen. Of dingen die ik niet noem, omdat ze anders wat te herkenbaar worden.

In 2016 mogen veel van deze goede dingen wat mij betreft wel doorzetten. Dan hoop ik ook weer (hetzij in mindere mate) mooie reizen en uitstapjes te kunnen maken, wil ik flink sparen en een streep zetten onder ‘oude schulden’ en hopelijk ook mijn huis verkopen, zodat ik ook op dat front weer een stap vooruit kan zetten.

Ik hoop in ieder geval dat jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling hebben. Wat zijn jullie plannen? En hoe kijken jullie terug op 2015 en vooruit naar 2016?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
 1. Ik kijk ook heel tevreden terug en vol frisse energie vooruit. Hebben grote stappen gezet en gaan hopelijk nog grotere maken. Hopen ons huis ook dit jaar te verkopen en zo een nieuwe levensfase te beginnen.
  Gelukkig nieuwjaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.