De 10 best gelezen posts van 2015

Beste gelezen blogs van 2015Wow, het is alweer 2016! Ik hoop dat iedereen een hele fijne jaarwisseling gehad heeft! Dit jaar staat voor mij helemaal in het teken van ambitieuze doelen en verder komen. Maar dat lukt natuurlijk niet zonder ook eens terug te kijken, naar wat ik in het afgelopen jaar gedaan heb. En het leek me wel leuk om dat te doen aan de hand van de 10 best gelezen blogs van 2015. Hierbij een lijstje!

1. Vochtvreter van de Action: review
Blijkbaar ben ik niet de enige die benieuwd was naar de prestaties van de vochtvreter van de Action. Ik gebruik ze nog steeds met plezier en heb van de zomer weer een keer nieuwe vullingen kunnen scoren voor een prikkie.

2. Zolder opruimen: 5 praktische tips
Eerlijk is eerlijk: na deze blog is er niet heel veel meer veranderd op zolder, maar dat betekent ook dat hij nog steeds bijna leeg/uitgezocht is.

3. Maandlasten voor 2015
Een beetje aan het begin van het jaar bekeek ik hoe mijn maandlasten eruit gingen zien. Hier het resultaat op dat moment. Nu is de hypotheekbetaling bijvoorbeeld weer wat later, maar de verzekering weer wat duurder.

4. Werk jij voor weinig?
Ik werk soms wel eens voor een prikkie: beter iets dan niets. Maar niet iedereen denkt er zo over.

5. 9 manieren om extra geld te verdienen
En ja, dat betekent ook wel eens dat je creatief moet zijn om extra geld te verdienen. Dit zijn 9 handige tips waarmee je je inkomen wat kunt verhogen.

6. Doelen 2015: werk
In 2015 verdeelde ik mijn doelen over verschillende ‘onderdelen’. Werk was één van die onderdelen en blijkbaar werd dat goed gelezen. De delen over de hypotheek en sparen werden nóg beter gelezen, maar die schreef ik al in 2014, dus tellen eigenlijk niet mee voor dit lijstje.

7. 6 redenen om beneden je stand te leven
Is beneden je stand leven lastig? Nee, niet lastig en ook niet stom. Vooral heel verstandig. Met deze 6 redenen in je achterhoofd wordt het nog aantrekkelijker om dit te doen.

8. Review Scholl Velvet Smooth
Ik dacht met de aankoop van een Scholl Velvet Smooth te kunnen besparen op de pedicure. Het werkte goed en ik ben al een tijd niet geweest, maar het is wel wat arbeidsintensiever dan ik gedacht (lees: gehoopt) had. Dus ik denk dat ik alsnog wat minder naar de pedicure ga, maar helemaal uitbannen wordt ‘m geloof ik nog niet.

9. Gratis boodschappen doen
Wie houdt er niet van: gratis boodschappen doen! Dit jaar waren er behoorlijk wat Scoupy Prijzenparades waar ik volop gebruik van maakte. Hopelijk komen ze volgend jaar ook weer met veel leuke acties!

10. Meedoen met het CBS Budgetonderzoek
Grappig dat deze erin staat! Onlangs bleek mijn schoonmoeder er ook een uitnodiging voor gekregen te hebben, die doet nu ook mee. Ik bofte dat ik toen net in een flinke spaarperiode zat, waardoor ik weinig uitgaf en dus ook weinig aankopen hoefde te registreren. Ik denk niet dat ik eerder zo makkelijk VVV-bonnen verdiend heb!

Leuk om dit eens zo op een rijtje te hebben! Waar lees jij het liefst over?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Ben er eens lekker voor gaan zitten en ja je hebt me weer geïnspireerd. Ik heb 2 zolders die bomvol staan, deze worden op korte termijn aangepakt. Omdat wij dit jaar hopen te verhuizen en dan van 2 naar géén zolder gaan, zal de vraag wil ik dit mee verhuizen, maar ook, waar laat ik het straks? meewegen. Ook de spaarpotjes blog spreekt mij erg aan, ik ben gek op spaarpotje. Hoewel ik voorheen maar 1 pot had, werkt het potjessysteem veel beter voor mij. Werken voor weinig heeft manlief paar jaar geleden (met de crisis) ook noodgedwongen gedaan (is ook zelfstandige) hij kon kiezen of uurtarief verlagen of ze namen iemand anders in zijn plaats. Stond toen voor 58% te werken. Deed erg zeer, maar de kachel konden we zo wel brandend houden.En beneden mijn stand leven was ook leuk om weer terug te lezen.

    1. Leuk dat je weer inspiratie op hebt kunnen doen! Die zolder is hier ook nog wel een projectje, tenminste: de laatste dingen weg doen. Qua potjes kun je Moneyou proberen, als je daar al niet mee werkt. Vind ik erg fijn werken. En werken voor weinig is inderdaad niet fijn, maar ik heb liever brood op de plank dan trots op straat. Nog los van dat het niet echt mijn trots ondermijnt als ik voor weinig moet werken.Misschien dat dat ook maakt dat ik daar wat makkelijker over denk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.