Gasboringen

Een poosje terug zijn er bij ons in de buurt gasboringen gedaan. Het ging om proefboringen waarmee gekeken werd of er interessante hoeveelheden gas in de grond zaten. Inmiddels blijkt dus dat dat inderdaad het geval is en een bedrijf wil dat gas ook daadwerkelijk uit de grond gaan halen. Dat betekent wel dat de proeflocatie moet worden omgebouwd tot een soort centrale. Voor dat weer kan, moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Nu wordt er binnenkort een informatieavond gehouden over dit verhaal en ik ben wel benieuwd in hoeverre je hier als bewoners nu tegen kunt protesteren. Ik zit er niet naast en zal er waarschijnlijk weinig last van hebben, maar hemelsbreed is het redelijk in de buurt en de kans bestaat dat ook onze straat gebruikt gaat worden voor het vrachtverkeer. Daar zit ik dus echt niet op te wachten, aangezien we hier juist voor de rust en de mooie omgeving zijn komen wonen. (Ik weet het, als iedereen zo denkt komt er geen gas meer uit de grond, enzovoorts, maar ik zet me in ieder geval in voor een zo laag mogelijk gasverbruik!!) Ik denk dat ik in ieder geval maar naar die informatieavond ga, stel dat er iets van een stemmingsronde is, dan kan ik mijn stem in ieder geval laten gelden.

Hebben jullie wel eens met zoiets te maken gehad en hoe is dat afgelopen? Had je inspraak of werd het bestemmingsplan zonder enig probleem gewijzigd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Ik kan me voorstellen dat je niet op die gasboringen zit te wachten. Heb er zelf geen ervaring mee, maar in de omgeving waar ik woon wil de overheid nieuwe zware industrie neerzetten. Ik zit daar dus echt níet op te wachten, en ik ga daar rekening houden met het stemmen voor de provinciale staten straks.

    Misschien ook een extra idee voor jou? Misschien zijn er wel partijen die tegen de boringen zijn waar je op kunt stemmen straks?

    Succes met je evt. inspraak!

  2. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou zeker naar de bijeenkomst gaan, misschien heb je wel instemming. Ik zou er ook niet op zitten te wachten als mijn straat voor bouwverkeer gebruikt gaat worden. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen!

  3. Lastig inderdaad. Misschien kun je je samen sterk maken met je buurtbewoners. Ik neem aan dat hier weinig mensen op zitten te wachten. We willen allemaal de lusten, maar niet de lasten.
    groetjes Peet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.