Betaalbaar biologisch

Ik probeer al een tijdje om vaker biologisch tussendoor te eten/kopen, maar loop voor een hoop producten toch tegen een hoge prijs aan. Ik wil best een keer een chocoladereep kopen voor €2,00, maar als ik ‘m ook voor €0,49 kan kopen, dan wint die goedkope reep het toch weer op het moment dat ik wat zuiniger moet doen.

Maar nu heb ik een redelijk betaalbaar alternatief gevonden: Biorganic. Het is nog steeds duurder dan ‘gewoon’, maar minder duur dan veel andere biologische merken. Ik eet tegenwoordig met enige regelmaat de bruine afbakbroodjes (iets van €1,05 voor 6 stuks, bruine heb je hier niet goedkoper) en heb ik laatst ook biologische koffiepads gekocht. Het is natuurlijk nog beter om alles zero waste, duurzaam en biologisch te doen, maar voor mensen die daar nog niet helemaal aan toe zijn/de tijd of het geld er niet voor kunnen missen, is dit voor een aantal producten in ieder geval een betaalbaar merk.

Wie heeft meer tips om betaalbaar biologisch te doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Heel herkenbaar.
  Aan de andere kant: als je alleen basisproducten (die zijn in verhouding goedkoper) koopt, kun je veel zelf maken en dat bespaart.

  Maar van een aantal dingen hoef je ook niet bio te kopen. Google eens dirty dozen en clean fifteen en dan weet je het wel.

  Van vlees, zuivel en eieren doe ik het wel altijd.
  Ik heb liever wat bestrijdingsmiddelen dan hormonen en antibiotica… ;-)))

  Gr,
  Julia

 2. Ik heb het geluk dat mijn neef Henk zijn eigen varken heeft, dat hij jaarlijks slacht. Dat is biologisch en niet zo duur.

  Verder nekken mij ook de hoge prijzen voor biologisch eten. Wel haar ik mijn zuurkool altijd biologisch, want dat is zelfs biologisch nog spotgoedkoop!

 3. De Lidl heeft ook wat bio producten die nog betaalbaar zijn. Verder is het moeilijk te vinden, maar ik probeer gewoon te minderen met producten die wat duurder zijn. Soms lastig, maar is best te doen 🙂

 4. Waarom probeer je de goedkopere biogroenten niet een keertje?En misschien heb je tijd om zelf biobrood te bakken?Dan komen snoeperijen en koffie later wel(of niet). groeten Izerina

 5. Ik ga ervoor om zelf (hopelijk) meer groente te verbouwen volgend jaar. Dan is het echt enorm biologisch en zelfs ecologisch.
  Maar dingen als koffie en chocolade, dat heb ik ook nog wel. De prijzen verschillen vaak zoveel dat ik toch uiteindelijk kies voor de goedkopere variant.
  Maar ik hoop door te besparen op iets anders 'duurs' als groenten zo enorm kan besparen, dan hou ik over voor andere goede producten. Zoals 'goed' vlees. In grote hoeveelheden tegelijk, waardoor de klap maar 1 keer is…..

 6. Bij de Lidl hebben ze inderdaad ook steeds meer bio/fair trade, daar probeer ik ook dingetjes van uit. Koffie drinken wij trouwens bijna niet, dus als ik zo'n zakje pads koop, dan doe ik daar ook echt tijden mee. Ik denk dat ik wel sneller voor de goedkope variant zou gaan als er hier echt liters doorheen gingen.

 7. Als je aardappels, groenten en vlees biologisch koopt ben je niet zo veel duurder uit hoor. Zeker niet als je gehakt neemt, of van die grillworstjes. Of biologische eitjes. Bij Wakker Dier kan je je abonneren op de Wakkere Winkelaar, dan krijg je elke week een mail waar biovlees in de goedkopie is. AH heeft ook eens in de x aantal maanden alle biospullen met 25% korting. Boodschappen doen tegen zaterdagavond, dan ligt er heel veel voor 25% korting met nog eens 35% extra eraf.
  En verder, seizoensproducten kopen en zo veel mogelijk onbewerkt dan ben je het goedkoopste uit. Koffie neem ik soms wel bio, maar het is dan weer 4 euro duurder. Dat geef ik dan liever uit aan dingen die de kindjes bijv. eten. Eigenlijk wel hypocriet… Oh ja, Tony's Chocolonely is niet zo duur toch? Wel 100% zonder slaafjes. En errug lekkah!

 8. Een biologisch groentenpakket is niet zo duur en de variatie is leuk. Het heeft mij gedwongen eens wat anders te maken en te eten en dat bevalt me goed.

 9. Ik ga eens in de zoveel tijd de grens over naar onze oosterburen, en daar is bio al veel meer ingeburgerd (en goedkoper) dan hier. Vrijwel van alles is een biologische variant verkrijgbaar, voor een betaalbare prijs, gewoon in de supermarkt. Ik sla dan een voorraadje in van houdbare spullen.
  De biologische groenteburger van AH vind ik ook een aanrader, lekker en betaalbaar.
  En de biologische kraampjes op de markt natuurlijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.