Vooruitgang en rijkdom

Dit weekend was weer een goed weekend: we zijn flink opgeschoten. Niet allemaal grote dingen, maar wel dingen die allang lagen. De garage is weer zo ver opgeruimd dat er een auto in past, de verlichting in de tuin en om het huis is weer tip top in orde, we hebben vast wat boomonderhoud voor de winter gedaan en de kamer schiet ook op.

Als we dan weer even stilstaan en in de woonkamer zitten, met mooie vloer en gezellige inrichting en kat op schoot, dan voelt het echt heel rijk. Dan mag mijn koopkracht alle kanten opstuiteren; zolang het lukt om hier iets moois van te maken en we in ons eigen wereldje steeds verder komen, kan en wil ik me daar even niet druk om maken!

Wanneer voel jij je rijk?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Met een lachend kind, met mijn liefje die me knuffelt, met bloeiende zooi in mijn tuin en vreemd genoeg ook als ik afstand neem van spullen.

 2. Ik… als ik weer een brief van een penvriendin krijg. Of mijn ov-studentenkaart kan gebruiken om mijn beste vriendin op te zoeken. Of als ik gezellig bij mijn ouders kan eten, en dan van te voren hun honden even uitlaat door het kasteelpark met een broertje of zusje, terwijl de zon door de bomen schijnt.
  Of zoals vandaag, dat ik ziek ben en lekker op de bank kan kruipen met een boek of mijn laptopje en een kop thee, onder een fleece-dekentje.

 3. Geluk zit in kleine dingen. Husband die bijna volledig hersteld is. Het zag er somber uit. Zomaar een dagje samen op stap, een heerlijke boswandeling. Eigenlijk veel dingen.

  liefs Frederique

 4. Wanneer ik overvloed heb. Wanneer ik me realiseer dat ik in Nederland woon. Wanneer ik gezegend ben.

  Ter overdenking:
  Vergadert u geen schatten op de aarde, waar ze de mot en de roest verderft, en waar de dieven doorgraven en stelen; Maar vergadert u schatten in den hemel, waar ze noch mot noch roest verderft, en waar de dieven niet doorgraven noch stelen;
  (Mattheüs 6:19-20 SV)

  Wat heb je aan super veel spullen als je ze niet mee kan nemen naar de eeuwigheid? Dan kun je je beter richten op het eeuwige leven en daar voorbereidingen voor treffen. Jezus zegt:
  Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die in Mij gelooft, heeft het eeuwige leven.
  (Johannes 6:47 SV)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.